Jouw persoonlijkheidstype is:

istj - De inspecteur

ISTJ's zijn pientere, betrouwbare en wijze individuen, die erg direct kunnen zijn. Ze zijn zeer grondig, checken altijd de feiten en veronderstellen niets. Het zijn echte denkers met sterk rechtvaardigheidsgevoel.

istj

Als er een type is waarvan je kunt stellen dat zij slechts over feiten wil beschikken, dan ben je bij dit type aan het juiste adres. De feiten worden gecheckt en niets wordt klakkeloos voor waar aangenomen door de inspecteur. Zij wil de regels weten en ze opvolgen. Dit type vertrouwt op ervaring die zij eerder heeft opgedaan en zij voelt zich dan ook het meest op haar gemak in herkenbare situaties. Duidelijke, voorspelbare omgevingen zijn dan ook prettig voor dit type. Deze eigenschappen brengen samen een no-nonsense houding met zich mee.

Sterke punten

Beloofd is beloofd voor dit type. Een ISFP voelt zich verantwoordelijk voor afspraken en zal er alles aan doen om deze na te komen. Dit type is dan ook als erg loyaal te beschrijven. Omdat dit type veel waarde hecht aan regels en tradities kan haar omgeving van dit type op aan. Het is een betrouwbaar type. Daarnaast is dit type veelal goed op de hoogte van de feiten. Een ISFP weet van veel dan wat af en kan vaak worden ingezet in verschillende situaties met zijn uitgebreide kennis.

Aandachtspunten

Het accepteren van een mening die niet strookt met de feiten zoals een ISFP ze kent, zal erg moeilijk zijn voor dit type. Hierin kan hij dan ook stug overkomen op anderen. Wanneer iemand zich dan ook niet aan de feiten of de regels houdt, dan vindt de inspecteur het moeilijk om respect op te brengen voor dit type. Voor omgaan met chaos geldt eveneens dat dit type daar moeilijk mee om weet te gaan. In een ongestructureerde omgeving zal een ISFP zich dan ook totaal niet op haar plek voelen.

Beroemde ISTJ'ers

Natalie Portman Actrice
Robert De Niro Acteur
Morgan Freeman Acteur
Angela Merkel Politica

7 Typische ISTJ eigenschappen

  • Georganiseerd, zowel fysiek en mentaal
  • Uitstekende planningsvaardigheden en zeer intellectueel
  • Kalm en helder van geest in gespannen situaties
  • Serieus en toegewijd in relaties
  • Gelooft in tradities en streeft ernaar hen te volgen
  • Gerespecteerd lid van de groep
  • Houdt er van details en feiten te onthouden
Ontdek de andere profielen