Jouw persoonlijkheidstype is:

enfj - De leraar

ENFJ's zijn mensgerichte individuen. Extravert, idealistisch, charismatisch en principieel. Ze weten doorgaans makkelijk contact te maken met andere mensen, ongeacht hun achtergrond of persoonlijkheid. Ze vertrouwen vooral op hun intuïtie en gevoel.

enfj

Dit type is in één woord te omschrijven, het is namelijk een uitermate sociale persoonlijkheid. Oprecht interesse tonen in anderen is typerend voor dit persoonlijkheidstype. Een ENFJ-type wordt door haar empathische en altruïstische gedrag dan ook vaak door veel mensen aardig gevonden. Emoties van anderen aanvoelen en hier op een goede manier mee omgaan, is voor dit type zeker geen struikelblok. Wat anderen vinden en hier rekening mee houden is typerend voor dit profiel. Ook het feit dat dit type optimistisch is en denkt in mogelijkheden draagt bij aan het gevoel van sympathie voor dit persoonlijkheidstype. Maar naast deze eigenschappen beschikt het ENFJ-type ook over leiderschapskwaliteiten. Met behulp van haar charisma en betrokkenheid weet dit type veel mensen achter zich te krijgen en goed samen te werken.

Sterke punten

Omdat dit type empathisch is, kan zij goed inschatten wat andere mensen bezig houdt en hier waar nodig rekening mee houden. Een ENFJ heeft een open geest en is in staat om andere ideeën te overwegen en accepteren zolang dit niet botst met haar eigen principes. Je weet wat je aan een ENFJ-type hebt, ze zijn betrouwbaar en hulpvaardig. Samenwerken met dit type is dan ook vrijwel zeker een prettige ervaring.

Aandachtspunten

Nadelig aan de empathische houding die dit type heeft, is dat zij af en toe té gevoelig is voor emoties. Hierdoor is dit persoonlijkheidstype snel geraakt en teleurgesteld. De focus zal daardoor snel verdwijnen en hierdoor bestaat de kans dat het doel (weliswaar tijdelijk) uit het oog wordt verloren. Een ander gevolg van het gevoelig zijn voor en rekening willen houden met de emoties van anderen is dat beslissingen nemen lastig wordt voor dit type.

Beroemde ENFJ'ers

Martin Luther King Dominee
Jennifer Lawrence Actrice
Emma Stone Actrice
Bono Muzikant

7 Typische ENFJ eigenschappen

  • Invloedrijk, loyaal, betrouwbaar en oprecht aardig
  • Gepassioneerd en standvastig qua idealen en principes
  • Zeer intuïtief en beschouwend
  • Warm, zorgzaam, gul en mens-georiënteerd
  • Zeer georganiseerd wanneer geconfronteerd met moeilijkheden en onzekerheden
  • Goede communicator
  • Open-minded en accepteert anderen zoals ze zijn
Ontdek de andere profielen