Droomwoordenboek

I

Iets willen t/m Insect

Iets willen
Als je droomt dat je iets heel graag wilt, vertegenwoordigt dit eigenlijk niets anders dan de wensen en verlangens die je hebt in het echte leven. Een alternatieve uitleg zou kunnen zijn dat deze droom wijst op je potentieel iets te bereiken en iemand te zijn.
IJs
Dromen over ijs suggereren dat je geen stroom van ideen en gedachten (meer) hebt. Je ziet op het moment geen voortgang in je leven. Een alternatieve uitleg is dat je je emotioneel lamgeslagen voelt. Je zou je gevoelens moeten proberen te uiten.
IJsbeer
IJsberen in dromen voorspellen bedrog, al zal dat aanvankelijk niet duidelijk zijn. Je grootste tegenstanders zullen zich als vrienden voordoen. Rivalen zullen je in de gaten houden. Bij het dromen over de pels van een ijsbeer zul je deze tegenstand overwinnen.
Inbreker
Een droom waarin je een inbreker bent, duidt erop dat je energie uit je weggezogen wordt.
Indiaan
Een indiaan vertegenwoordigt het primitieve en instinctieve aspect van jezelf. Je zou meer controle moeten hebben over situaties in het echte leven. Je zou je tevens onafhankelijker moeten opstellen en je persoonlijke macht zien uit te oefenen. Een alternatieve droomduiding is dat de indiaan symbool staat voor eerlijkheid, toewijding en wijsheid.
Infuus
Als je droomt over een infuus, symboliseert dit tijd voor voor genezing. Een alternatieve uitleg is dat deze droom verwijst naar een belangrijk bericht dat moet worden afgeleverd.
Ingewanden
Als je ingewanden ziet in je droom, verwijst dit naar je natuurlijke instincten en verdukte emoties. Dit symbool kan ook slaan op puur fysieke ongemakken uit het echte leven, als je daarin constipatie ervaart. Emotioneel gezien kunnen ingewanden in je droom ook staan voor iets uit het echte leven dat je maar moeilijk kan accepteren. Je wilt dit uit je systeem hebben.
Inktvis
Als je een inktvis ziet in je droom, suggereert dit dat je je onbewust bedreigd voelt. Je oordeel zou ook vertroebeld kunnen zijn. Misschien zie je de dingen op dit moment niet al te duidelijk.
Inpakken
Wanneer je in je droom aan het inpakken bent, ga je wellicht op reis. Dit kan een spirituele reis zijn of zelfs de start van een nieuw leven. Inpakken is meestal de voorbereiding op iets nieuws.
Insect
Als je insecten ziet in je droom, vertegenwoordigen ze veelal kleine obstakels die je dient te overwinnen. Kleine problemen en ergernissen moeten opgelost worden.