Droomwoordenboek

P

Paal t/m Panty

Paal
Een paal in je droom symboliseert zekerheid en stabiliteit. Deze droom herinnert je eraan dat er altijd iemand is op wie je kunt bouwen. Een alternatieve betekenis is dat deze droom een fallisch symbool is.
Paar
Wanneer je uitdrukkelijk droomt over een paar (stel) dingen, symboliseert dit de behoefte aan balans in je leven. Meestal zijn de paren tegengestelden van elkaar, en fungeren als een manier om dingen in een hokje te kunnen stoppen voor een beter begrip.
Paard
Paarden vertegenwoordigen sterke, fysieke energie. Je dient je ongetemde kracht te kanaliseren.
Pad
Als je langs een rustig, open pad loopt, wijst dit op heldere gedachten en afwezigheid van stress en angst. Het zou ook vooruitgang kunnen symboliseren.
Padden
Een droom over padden suggereert dat je probeert om je ware zelf te verbergen. Laat je innerlijke schoonheid van doorschijnen!
Pagina
Dromen over een pagina zouden kunnen duiden op een 'tussendoortje' na een verbroken relatie. Als gevolg hiervan raak je in een haastige verhouding met iemand die niet echt bij je past.
Pagode
Als je droomt over een pagode, voorspelt dit een korte reis.
Paintball
Dromen waarin je aan het paintballen bent, vertegenwoordigen je competatieve kant. Je hebt de kans om iets groots te bewerkstelligen. Je dient daarentegen voorzichtig door te gaan om te vermijden dat je in de val gelokt wordt, bijvoorbeeld door kwaadwillige collega's, valse vrienden of vijanden. Als je door een paintball geraakt wordt, symboliseert dit een kleine tegenslag. De kleur van de verf is ook van beland voor de betekenis van je droom.
Pakket
Een pakket in je droom vertegenwoordigt verborgen creatieve energie, vaardigheden en/of gevoelens. Wanneer je een pakketje ontvangt, duidt dit erop dat je bepaalde gevoelens bij jezelf erkent, of dat je nieuwe (hulp)bronnen hebt gevonden. Als je zelf een pakketje geeft of verstuurd, suggereert dit dat je jouw gevoelens projecteert op iemand anders zodat je er zelf niet mee om hoeft te gaan.
Paleis
Een paleis symboliseert aanzien en weelde. Je bent gereed om je volledige potentieel te ontplooien. Een droom waarin je de eigenaar van een paleis bent, suggereert dat succes binnen handbereik is.
Palmboom
Palmbomen in je droom symboliseren kalmte, hoge doelen, roem, overwinning, hoop en duurzaamheid.
Pan
Een pan vertegenwoordigt je mening / houding met betrekking tot een specifieke situatie. Het zou ook kritiek en woede kunnen symboliseren. Als de pan van glas is, dan wijst dit erop dat je erg bewust bent van een bepaalde situatie
Panda
Een droom over een panda suggereert dat je moeite hebt om een compromis te vinden in een bepaalde situatie in je wakkere leven. Je zou moeten proberen om raakvlakken tussen alle partijen te vinden zodat iedereen tevreden naar huis kan. Een alternatieve droomuitleg is dat een panda symbool staat voor het kind in jezelf of iets dat erg knuffelachtig is.
Pandjeshuis
Als je droomt over een pandjeshuis, zou het kunnen dat je jouw fysieke, spirituele of emotionele (hulp)middelen aan het uitputten bent. Je zou voorzichtiger moeten zijn met de wijze waarop je deze middelen inzet of je loopt het risico teveel dingen tegelijk te willen en uiteindelijk met niets te eindigen. Aan de andere kant zou het erop kunnen wijzen dat je niet op de beste manier met je problemen omgaat.
Pandora
Een droom over de doos van Pandora duidt op hoop. Binnenkort zal het waarschijnlijk allemaal beter gaan. Een alternatieve droomuitleg is dat de doos van Pandora symbolisch is voor je nieuwsgierigheid, je onbewuste gedachten en hoe je deze tot uitdrukking zou moeten brengen.
Paniek
Als je droomt dat je in paniek bent, duidt dit op een gebrek aan controle en kracht in je leven. Een bepaalde situatie zou een hulpeloos gevoel teweeg kunnen brengen. Je bent momenteel niet goed in staat om een duidelijk besluit te nemen.
Pannenkoek
Dromen dat je een pannenkoek eet, duidt op voldoening en genoegen met je huidige situatie. Het kan ook betekenen dat je plezier hebt in je werk. Een droom waarin je pannenkoeken bakt, geeft aan dat je zorgvuldig met je budget omgaat.
Panter
Als je droomt over een panter, wijst dit op gevaar dat op de loer ligt en op vijanden die hun best doen om je dwars te zitten.
Pantomime
Als je een pantomime ziet in je droom, symboliseert dit een periode in je leven toen alles nog spontaan en zorgeloos was. Aan de andere kant zou deze droom ook je aandacht kunnen vragen voor iets waar je je meer bewust van zou moeten worden.
Panty
Wanneer je panty's ziet of draagt in je droom, symboliseert dit de vrouwelijke kant van jezelf. Een panty vertegenwoordigt een vrouwelijke kijk op de zaak. Als je jouw panty's uitdoet, verwijst dit naar je houding ten opzichte van sexualiteit. Het zou ook kunnen aangeven dat je iets grondig zou moeten onderzoeken; je zou misschien een uitweg willen vinden voor een bepaalde situatie.