Jouw persoonlijkheidstype is:

entp - De visionair

ENTP's zijn inventief, logisch en energiek. Ze zijn niet dol op koetjes en kalfjes, maar zoeken mensen op met wie ze intellectuele en theoretische gesprekken kunnen voeren. ENTP's houden van leren, en verwelkomen nieuwe uitdagingen.

entp

Nieuwsgierig en innovatief, dat zijn de kernwoorden die de visionair typeren. Deze eigenschappen gaan gepaard met een open houding die het zien van nieuwe kansen met zich meebrengt. Ze houden dan ook van een uitdaging en denken graag out of the box.
Een ENTP houdt ervan haar mening te uiten en gaat een discussie dan ook niet uit de weg. Het maakt soms niet eens uit waar de discussie over gaat, zolang het leuk blijft. Anderen beïnvloeden en overtuigen van hun standpunt is hierbij het achterliggende doel. Deze discussie aangaan kan de visionair vaak goed en vol zelfvertrouwen met behulp van uitgebreide voorkennis. De visionair is dan ook vaak slim en wil dit graag aan anderen laten zien, bijvoorbeeld tijdens een brainstormsessie. Het blijft echter bij het niveau van brainstormen, want met de daadwerkelijke uitvoering van de ideeën houdt dit persoonlijkheidstype zich liever niet bezig.

Sterke punten

Het bedenken van nieuwe ideeën, innovatief en creatief bezig zijn, is echt het sterke punt van dit persoonlijkheidstype. Een ingewikkelde uitdaging aangaan waarvoor veel denkwerk nodig is, is ideaal voor de visionair. Een ENTP is ondernemend en wil graag nieuwe en betere methoden uitvinden om dingen makkelijker te kunnen doen.
Doordat dit persoonlijkheidstype extrovert is, is dit type uitgesproken, eerlijk en direct. Je weet dus wat je aan deze persoon hebt, waardoor zij vaak veel respect krijgt uit haar omgeving.

Aandachtspunten

Ondanks dat dit type vriendelijk is, zorgt de directe en rationele houding van de ENTP ervoor dat dit type weinig rekening houdt met emoties van anderen. De visionair kan op haar omgeving ongevoelig overkomen en dit kan leiden tot botsingen. Het feit dat veel mensen respect hebben voor de visionair betekent dan ook niet vanzelfsprekend dat zij door iedereen aardig gevonden wordt. Door de nieuwsgierige aard van dit type vindt zij het moeilijk om gefocust te blijven en niet snel verveeld te raken. Ook van praktische zaken zal een visionair niet blij worden.

Beroemde ENTP'ers

Robert Downey Jr. Acteur
Claire Danes Actrice
Salma Hayek Actrice
Leonardo da Vinci Architect

7 Typische ENTP eigenschappen

  • Creatief, intelligent en charmant
  • Waardeert vrijheid
  • Houdt ervan ideeën te ontwikkelen en te theoretiseren
  • Wordt niet graag gecontroleerd
  • Competent en goed ingelicht
  • Innovatief en ingenieus bij het oplossen van problemen
  • Goede sociale vaardigheden
Ontdek de andere profielen