Jouw persoonlijkheidstype is:

estj - De coördinator

De ESTJ wordt vaak als rolmodel vanwege hun tradionele normen en waarden. Ze vinden het prima om de leiding te nemen en ze worden vaak om advies gevraagd. Ze zijn ordelijk, zeer productief en resultaatgericht.

estj

Mensen die zich herkennen in dit persoonlijkheidstype zijn extroverte types. Extraversie is een breed begrip maar wil kortweg zeggen dat je naar buiten gekeerd bent en ervan houdt met veel mensen te praten. Ze spreken zich dan ook graag uit en zijn niet bang om hun stem te laten horen. Een ESTJ is praktisch ingesteld en gaat graag aan de slag op een gestructureerde manier. Orde en stabiliteit zijn dan ook erg belangrijk voor dit type. Wanneer iemand van organiseren en controle houdt, is de kans groot dat dit een echte opzichter is. Deze personen voegen zich graag bij groepen en vinden het leuk om mensen bij elkaar te brengen door bijvoorbeeld activiteiten te organiseren en actief te zijn bij verenigingen.

Sterke punten

Een eerste sterke punt van de ESTJ is dat ze staan voor hun principes hier graag aan vast houden. Loyaliteit en eerlijkheid staan ook hoog in het vaandel. Wanneer het nodig is om een standpunt te verdedigen zal dit type dat ook zeker doen. Daarnaast gaat een ESTJ gaat voortvarend en gestructureerd aan de slag en gaat net zolang door tot alles naar tevredenheid is uitgevoerd. Dit geldt niet alleen bij het organiseren van activiteiten, maar ook bij het werk dat dit type doet. Opgeven wanneer een opdracht saai wordt, is niet aan deze personen besteed. Wanneer er duidelijke doelen en werkvormen opgesteld zijn, is dit persoonlijkheidstype het best op zijn plek. Collega’s kunnen erop vertrouwen dat een ESTJ-type zijn werk op tijd en netjes aflevert.

Aandachtspunten

Nadeel van de vasthoudendheid van dit persoonlijkheidstype is dat zij hierdoor minder flexibel is. Alles dient te gebeuren op de manier waarop het volgens de ESTJ hoort. Daarnaast focussen deze personen zich sterk op datgene wat moet gebeuren, waardoor er voor relaxen en toegeven aan emoties weinig ruimte is. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van veel stress zal dit persoonlijkheidstype zich onbegrepen voelen door zijn omgeving en gevoelens van anderen zullen soms aan deze personen voorbij gaan.

Beroemde ESTJ'ers

Emma Watson Actrice
Dr. Phil Psycholoog
Uma Thurman Actrice
Alec Baldwin Acteur

7 Typische ESTJ eigenschappen

  • Waardig, sterke wil en principieel
  • Extreem loyaal aan de groep, zoals familie, groep of land
  • Uitstekende strateeg en uitmuntende speler
  • Hardwerkend, toegewijd en eerlijk
  • Gefocust op praktische zaken, prefereert traditie en orde
  • Zeer georganiseerd, heeft moeite met onzekerheden
  • Verantwoordelijk en werkt liever eerst een strategie uit vooraleer te handelen
Ontdek de andere profielen