Jouw persoonlijkheidstype is:

estp - De ondernemer

ESTP's zijn erop gebrand tijd door te brengen met anderen en om nieuwe ervaringen op te doen. Ze kunnen gefrustreerd raken door details. Het zijn pragmatische probleemoplossers en goed in onderhandelen. De ESTP is onconventioneel, impulsief en actief.

estp

Altijd op zoek naar actie en spanning? Dat is typisch voor de Ondernemer. Een Ondernemer is een enthousiast en energierijk type en weet dit gevoel over te dragen op de directe omgeving. Ook het gebruiken van het gezonde verstand, eerdere ervaringen en praktisch ingesteld zijn bij het oplossen van probleemsituaties, past bij dit persoonlijkheidstype. Een ESTP heeft gevoel voor humor, is sociaal en spontaan, maar is daarbij ook heel direct. Zij is gefocust op het moment en niet op datgene wat misschien binnenkort kan gebeuren en uit dit ook naar anderen.

Sterke punten

Wanneer er een Ondernemer de ruimte binnenkomt, zal deze veel energie en humor met zich meebrengen. Waar een ESTP is, is er dus altijd iets te beleven. Dankzij de spontaniteit die dit type in zich heeft, spreekt zij graag onbekenden aan en zal zij hierdoor makkelijk nieuwe mensen ontmoeten en netwerken. Het feit dat dit persoonlijkheidstype erg geïnteresseerd is in anderen en goed zijn in het oppikken van signalen draagt hier aan bij. Kortom, aan sociale vaardigheden ontbreekt het zeker niet. Een ander voordeel van de spontaniteit van dit type is de flexibiliteit van deze persoon. Een ESTP zal meteen inhaken op een situatie wanneer de prioriteit heeft en zich hiernaar aanpassen. Een Ondernemer is eerlijk en zegt waar het op staat, dit brengt veel duidelijkheid met zich mee. Hierdoor weet je precies wat je hebt aan dit type.

Aandachtspunten

Omdat een ESTP-type erg in het moment leeft, heeft dit type vaak weinig of zelfs geen oog voor het grotere geheel. Door deze spontaniteit en dit enthousiasme heeft dit persoonlijkheidstype ook weinig aandacht voor regels en risico’s die het gedrag met zich meebrengt. Werken op een voorspelbare of theoretische werkplek met lange-termijnopdrachten zal dan ook snel tot verveling en irritaties leiden. Wanneer een plek daarentegen heel dynamisch is, zal de ondernemer er moeite mee hebben om haar tijd in te delen.

Beroemde ESTP'ers

John F. Kennedy Voormalig prseident
Taylor Swift Zangeres
Angelina Jolie Actrice
Alfred Hitchcock Filmregisseur

7 Typische ESTP eigenschappen

  • Veel flair voor drama en stijl
  • Bewegelijke en snelle prater een voorkeur voor de fijnere dingen in het leven
  • Griezelig vermogen om de meningen en motivaties van anderen te doorzien
  • Leeft in het heden en wil graag onmiddellijk resultaat
  • Wil graag lol beleven en het centrum van belangstelling zijn
  • Aangetrokken tot avontuur en risico’s
  • Uitstekende people-skills
Ontdek de andere profielen