Droomwoordenboek

B

Baan t/m Barbiepop

Baan
Als je droomt dat je op zoek bent naar een nieuwe baan, suggereert dit dat je je onbevredigd en gefrustreerd voelt met de levensfase waarin je momenteel verkeert. Wanneer je naar meerdere banen tegelijk solliciteert, wijst dit op een behoefte aan focus en een duidelijke richting.
Baard
Als je droomt dat je een baard hebt, terwijl je er in het echt geen hebt, dan betekent deze droom dat je je werkelijke gevoelens probeert te verbergen. Je misleid de boel een beetje. Een alternatieve uitleg is dat een baard symbool staat voor individualiteit; het kan je niet schelen wat andere van je denken. Een lange baard is een teken van ouderdom, wijsheid en inzicht.
Baarmoeder
Een droom over een baarmoeder vertegenwoordigt je kinderwens of nervositeit over de op handen zijnde geboorte. Metaforisch gezien kan deze droom ook de ontwikkeling van een creatief project symboliseren.
Baby
De baby vertegenwoordigt de onschuld , warmte en een nieuw begin. Babies kunnen iets uit je innerlijk symboliseren dat puur, kwetsbaar on onaangetast is. Als je droomt dat je op weg bent naar het ziekenhuis om te bevallen, dan verwijst deze droom naar je kwesties met betrekking tot afhankelijkheid en je behoefte om zelf verzorgd te worden. Mischien wil je liefst wat minder verantwoordelijkheid.
Backgammon
Een droom over het spel backgammon voorspelt dat je een onwelkome gast zult krijgen in de nabije toekomst.
Backstage
Een droom waarin je backstage bent, symboliseert mogelijkheden en kansen. Je zou deze tijdelijke kans zeker moeten aangrijpen. Aan de andere kant zou deze droom ook aan kunnen geven dat je onwillig bent om bepaalde aspecten van jezelf te laten zien.
Bacterie
Dromen over bacteriën vertegenwoordigen kleine, irrationele angsten waar je in je wakkere leven mee te kampen hebt. Je zou een gebrek aan energie of motivatie kunnen ervaren. Focus op datgene dat werkelijk belangrijk is in je leven.
Bad
Als je droomt dat je een bad neemt, suggereert dit een reiniging van je innerlijke zelf en het wegwassen van een moeilijke periode. Deze droom kan ook symbolisch zijn voor het afleren van oude gewoontes, ideeen, meningen en andere negatieve dingen. Deze droom verwijst naar vergeving en loslaten.
Badjas
Wanneer je een badjas draagt in je droom, vertegenwoordigt dit kledingstuk persoonlijke behoeftes of kwesties aangaande privacy. Het verwijst tevens naar sexuele/intieme situaties en je behoefte deze te confronteren en er iets mee te doen.
Badkamer
Als je droomt over de badkamer, heeft dit een rechtstreekse relatie met je instinctieve behoeftes. Je kan een gevoel hebben dat je een zware last te dragen hebt, en een behoefte voelt om jezelf te verfrissen. Deze droom kan ook symbool staan voor zelf-vernieuwing. Je voelt waarschijnlijk een drang om jezelf te reinigen, zowel emotioneel als psychologisch.
Bagage
Als je droomt over bagage, verwijst dit naar problemen die je met je meedraagt. In de bagage kan ook de oplossing voor deze problemen gevonden worden. Bagage is tevens symbolisch voor je identiteit. Let erop wat er in de bagage zit, want hierin ligt een aanwijzing waarom er een last op je schouders drukt.
Bal
Dromen over (spelen met) een bal symboliseert compleetheid en volledigheid. Het zou er ook op kunnen wijzen dat je meer in contact zou moeten komen met je innerlijke kind.
Balkon
Als je droomt dat je op een balkon staat, verwijst dit naar je verlangen om gezien en opgemerkt te worden.
Ballet
Een droom waarin je een balletvoorstelling ziet, symboliseert balans, samenwerking en harmonie.
Ballon
Een droom over een ballon duidt op afnemende hoop in je zoektocht naar liefde. Een situatie in je leven kan een ongewenste wending nemen. Ballonnen symboliseren tevens arrogantie. Je zou een een opgeblazen gevoel over jezelf kunnen hebben.
Banaan
Dromen over bananen kunnen een metafoor zijn voor onderdrukte sexuele verlangens en behoeftes. De banaan is een fallussymbool en vertegenwoordigt mannelijke sexualiteit. Als je in je droom bananen eet, duidt dit erop dat je harde werk weinig beloning of vooruitgang zal opleveren.
Banden
Dromen over banden suggereren dat je teveel in het verleden blijft stilstaan, en dat je juist voorwaarts richting toekomst dient te bewegen. Het verwijst tegelijkertijd naar je emotionele gezondheid en hoe dit je in de ene naar de andere situatie brengt.
Bang
Als je droomt dat je bang bent om een bepaalde situatie voort te zetten, duidt dit op problemen thuis of in zaken. Als anderen bang zijn in je droom, suggereert dit dat een vriend(in) zodanig in beslag is genomen door zijn/haar sores, dat ze je even niet bij kunnen staan met iets.
Bankschroef
Als je een bankschroef ziet in je droom, suggereert dit dat je je beperkt en gevangen voelt. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je je niet volledig kunt uitdrukken.
Barbiepop
Een barbiepop vertegenwoordigt idealen van de maatschappij. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je niet aan de verwachtingen van anderen voldoet. Een andere uitleg zou kunnen zijn dat de barbie verwijst naar het verlangen om te ontsnappen aan dagelijkse beslommeringen.