Jouw persoonlijkheidstype is:

esfp - De artiest

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! ESFP's bloeien op door bij anderen te zijn. Ze zijn leuk om in de buurt te hebben vanwege hun uitmuntende sociale vaardigheden. De ESFP is levendig, symphatiek en bedachtzaam.

esfp

Het ESFP-type is heel energiek, houdt van humor en entertainen en wordt daarom ook wel de artiest genoemd. De artiest vindt het heerlijk om in het middelpunt van de belangstelling te staan zowel in het dagelijks leven als in de werksituatie, geniet van de kleinste dingen in het leven en zal de eerste zijn die iets nieuws en spannends uit probeert. Ze zijn goed in het oplossen van praktische, mensgerichte problemen en weten anderen te motiveren. Ze hebben inzicht in datgene wat anderen kunnen bijdragen aan teamprocessen en kunnen hier goed ondersteuning bij bieden. Daarnaast is het typerend voor dit persoonlijkheidstype artistiek te zijn en veel gebruik te maken van zijn gevoel. Deze gevoeligheid heeft tot gevolg dat dit persoonlijkheidstype zich graag bezighoudt in een stimulerende werkomgeving. Een ander gevolg van die gevoeligheid is dat een ESFP-type moeite heeft met strikte regels en bureaucratisch werk. Werk moet praktisch zijn en zichtbare resultaten opleveren en niet een lange-termijnproject zijn.

Sterke punten

Het ESFP type laat een aantal sterke punten zien. Een eerste kracht van dit type is dat ze voor niks en niemand bang zijn. Waar de meeste mensen terughoudend zouden zijn, stapt dit type zonder moeite uit zijn comfort zone om de boel te verkennen. Ze vinden het heerlijk te experimenteren en anders te zijn dan de rest. Het maakt ze niks uit hoe anderen over ze denken. Verder zijn ze heel spraakzaam, ze hebben een afkeer tegen alleen zijn en praten het liefst zo veel als mogelijk. Wanneer ze praten willen ze anderen ook nog eens entertainen waardoor ze vaak heel geestig uit de hoek komen. Tot slot is dit type vooral geïnteresseerd in praktische zaken die zich in het ‘hier en nu’ voor doen.

Aandachtspunten

Dit type persoonlijkheid heeft ook aandachtspunten. Zo vindt deze persoon het moeilijk om te gaan met situaties die focus, geduld en toewijding vergen omdat deze situaties terughoudendheid vergen terwijl ze dit vaak niet in zich hebben. Daarnaast zijn personen met het ESFP-type heel emotioneel en zullen ze hun emoties niet verbergen. Wanneer ze te maken krijgen met kritiek reageren ze emotioneel waardoor ze niet in staat zijn een weloverwogen beslissing te maken. Zoals aangegeven, leven deze types in het ‘hier en nu’ en zullen ze nauwelijks denken aan de toekomst waardoor potentiële negatieve consequenties in de toekomst over het hoofd worden gezien. Ook wordt niet gekeken naar lange-termijn plannen maar alleen naar leuke dingen van het heden. Tot slot zien deze types school als een tijdsverspilling. Ze zijn veel meer geïnteresseerd in creativiteit, sociale activiteiten en praktische zaken.

Beroemde ESFP'ers

Jamie Oliver Chef-kok
Beyonce Zangeres
Katy Perry Zangeres
Leonardo DiCaprio Acteur

7 Typische ESFP eigenschappen

  • Houdt ervan in het middelpunt van de belangstelling te staan
  • Warm, gul , sympathiek en bezorgd voor anderen
  • Leeft in het hier-en-nu en houdt van opwinding
  • Natuurlijke aanleg om feiten en werkelijkheden van de wereld te begrijpen
  • Talent om anderen om hen heen te vermaken
  • Praktische aanleg voor gezond verstand
  • Bekijkt het leven met detail en waardeert de wereld om hen heen
Ontdek de andere profielen