Droomwoordenboek

L

L t/m Lantaarn

L
De letter “L” is symbolisch voor “Loser”. Het zou ook kunnen dat je even moet stoppen met wat je aan het doen bent. Deze droom zou ook je vrees voor de Liefde aan kunnen geven; zelfs in je dromen kan je dit concept niet verwerken, dus droom je daarvoor in plaats over een “L”.
Laat
Als je droomt dat je te laat bent, duidt dit op je angst voor verandering en je dubbele gevoelens over het grijpen van een kans. Je zou je niet gereed, onwaardig of niet gesteund kunnen voelen met betrekking tot je huidige omstandigheden.
Label
Als je droom dat je ergens een label op plakt, wijst dit op een behoefte om alles te willen organiseren. Een alternatieve uitleg is dat deze droom aangeeft dat je je oordeel te snel klaar hebt en gelijk overal een label op plakt. Misschien ben jij wel degene die gelabeld wordt.
Labjas
Als je droom over een laboratoriumjas, verwijst dit naar je beschermende karakter. Een alternatieve betekenis is dat een labjas refereert naar je verlangen om een bepaalde situatie recht te breien. Misschien probeer je zelfs iets te verbergen.
Laboratorium
Als je over een laboratorium droomt, suggereert dit dat je experimenteert met je diepste gevoelens, overtuigingen of angsten. Je bent jezelf- of een specifieke relatie aan het testen. Een alternatieve droomuitleg is dat een laboratorium aangeeft dat je een-of-andere verandering ondergaat.
Lachen
Wanneer jij of anderen lachen in je droom, betekent dit dat je tevreden bent met wat je bereikt hebt, en vrede hebt met de keuzes die je gemaakt hebt. Je zou beloond kunnen worden voor de goede dingen die je voor anderen hebt gedaan. Een andere uitleg is dat je op zoek bent naar iets of iemand die je gelukkig maakt.
Ladder
Dromen waarin je een ladder beklimt, duiden erop dat u een nieuw niveau van bewustzijn hebt bereikt. Het is een aanwijzing dat uw (harde) werk vruchten heeft afgeworpen. U kan zaken nu vanuit een nieuwe invalshoek bekijken. Deze droom kan er ook verwijzen naar meditatie en zelfreflectie. U gaat voorwaarts op het door u ingeslagen spirituele pad.
Lagune
Als je droomt over een lagune, duidt dit op een misverstand en twijfel over wat je zegt. Een alternatieve betekenis is dat de lagune symbool staat voor vastgelopen emoties.
Laken
Als je droomt over lakens, verwijst dit naar sexualiteit en uiterlijke schoonheid. Het dessin en kleur van de lakens kunnen een aanwijzing bieden naar wat je zoekt op sexueel gebied.
Lam
Een lam in je droom staat doorgaans symbool voor bedrog. Het lam vertegenwoordigt ook iets kwetsbaar, puur en onschuldigs. Denk maar aan het gezegde "Mak als een lammetje". Wanneer je droom dat je een lam in je armen hebt, verwijst dit naar de offers die je in je leven gemaakt hebt.
Lamp
Een lamp in je droom staat symbool voor begeleiding, hoop, inspiratie, verlichting en bevestiging.
Lampenkap
Wanneer je droomt over een lampenkap, duidt dit erop dat je bescherming zoekt tegen een intense energie of kracht. Misschien probeer je jezelf af te schermen of minder op te vallen.
Land
Wanneer je land in zicht hebt in je droom, vertegenwoordigt dit je behoefte om meer geaard te zijn. Je bent op zoek naar een sterk fundament en wat meer stabiliteit in je leven. Een dor, rotsachtig land staat symbool voor mislukking.
Landloper
Als je droomt dat je een landloper bent, duidt dit erop dat je je verantwoordelijkheden niet nakomt. Een alternatieve droomuitleg is dat deze droom een behoefte aangeeft om te ontsnappen aan de verantwoordelijkheden en lasten van het leven. Je wilt genieten van een beetje vrijheid zonder zorgen.
Landmijn
Wanneer je droomt over een landmijn betekent dit dat je onder extreme druk staat of veel stress ervaart. Je bent bang om bij een bepaalde onderneming fouten te maken. Een alternatieve uitleg is dat de mijn emoties of problemen symboliseert die mogelijkerwijs tot ontploffing kunnen komen als ze niet op de juiste wijze aangepakt worden.
Landschap
Als je droomt over verschillende landschappen vertegenwoordigt dit hoe je in het leven staat, of hoe het in je relaties gaat. Hoe zie jij jezelf in relatie tot de wereld, en de mensen om je heen? Let ook op wat er in het landschap gaande is, en welke parallellen je kunt trekken met je wakkere bestaan.
Lang
Een droom waarin je langer bent dan iemand anders, geeft wellicht aan dat je op deze persoon neerkijkt. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je boven hem of haar staat. Een andere droomuitleg zou kunnen zijn dat dexze droom symbool staat voor authoriteit en trots.
Lang haar
Dromen dat je lang haar hebt, duiden erop dat je lang en zorgvuldig nadenkt voordat je een beslissing neemt. Je concentreert je op een plan of situatie.
Lans
Een lans symboliseert initiatief en richting. Je hebt je gericht op een specifiek doel en je staat voor waar je in gelooft. Een lans kan ook makkelijke energie symboliseren. Wanneer je gewond raakt door een lans, wijst dit erop dat je een slechte beslissing hebt gemaakt en dat je nu de consequenties ervan ondervindt.
Lantaarn
Een droom over een lantaarn staat symbool voor wijsheid en gevoelens van binnenuit. Deze eigenschappen zullen je leiden op de reis van het leven.