Jouw persoonlijkheidstype is:

entj - De bestuurder

ENTJ's zijn niet bang om de leiding te nemen. Ze zijn effectieve organisatoren die overal kansen in zien. ENTJ's zijn ambitieus en hebben geweldige leiderschapkwaliteiten. Ze zijn optimistisch, besluitvaardig en onafhankelijk.

entj

De bevelhebber is, zoals uit de naam al blijkt, een type dat van nature graag de leiderschapspositie inneemt. Zij inspireert anderen en werkt graag hard. Dit persoonlijkheidstype houdt ervan dingen gedaan te krijgen en logisch te redeneren. Doordat dit type dan zo gefocust is op haar doel kan zij soms wat nors en kritisch overkomen op anderen. Desondanks vindt dit type het wel belangrijk dat anderen achter haar staan, want samen met anderen kunnen ze meer bereiken. Het verschil maken en resultaten boeken zijn dingen die een ENTJ graag doet.

Sterke punten

Doordat de ENTJ graag resultaten boekt, is het een type dat efficiënt te werk gaat. Wanneer je iets goed en snel gedaan wilt hebben, is de ENTJ hier dus de juiste persoon voor. Maar ook voor het behalen van lange termijn-doelen kun je dit persoonlijkheidstype inzetten. Dit type heeft namelijk een sterke wil en zal niet zomaar opgeven als iets niet meteen gaat zoals het zou moeten. Met deze houding weten ze anderen te overtuigen en te inspireren. Daarnaast is dit persoonlijkheidstype zelfverzekerd, assertief en goed op de hoogte van haar eigen kwaliteiten. Een eigen mening vormen en deze uiten is voor dit type dan ook geen probleem.

Aandachtspunten

De sterke punten van het ENTJ-type brengen ook een aantal aandachtspunten met zich mee. Zo kan het zijn dat de zelfverzekerdheid en standvastigheid van dit type op zijn omgeving arrogant, intimiderend en dominant overkomen. Daarbij komt dat de ENTJ erg rationeel is en hierdoor weinig waarde hecht aan emoties en met eventuele emoties niet goed om weet te gaan. Omdat dit type houdt van snel handelen en efficiënt werken, verliest zij ook sneller haar geduld. Mensen die tijd nodig hebben om een beslissing te nemen, vormen voor dit persoonlijkheidstype dan ook een obstakel.

Beroemde ENTJ'ers

George Clooney Acteur
Charlize Theron Actrice
Adele Zangeres
Napoleon Bonaparte Veldheer

7 Typische ENTJ eigenschappen

  • Geboren leider en houdt ervan de leiding te nemen
  • Leeft in een wereld van mogelijkheden
  • Project-georiënteerd en gefocust op de huidige taak
  • Logisch en bedachtzaam vooraleer actie te ondernemen
  • Kan een beetje een perfectionist zijn
  • Goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden
  • Zelfverzekerd over zichzelf en over hun vaardigheden
Ontdek de andere profielen