Jouw persoonlijkheidstype is:

infj - De gids

INFJ's zijn vriendelijk, complex en sterk intuïtief. Ze leven in een wereld van verborgen boodschappen en mogelijkheden. De INFJ heeft een geheimzinnig inzicht in mensen en situaties. Ze zijn erg begaan met de gevoelens van mensen.

infj

De gids is een type dat weinig voorkomt. Mensen die zich herkennen in deze persoonlijkheidsomschrijving zijn creatief en hebben een sterk gevoel van integriteit. Anderen helpt hij graag met het ontwikkelen van hun potentieel en hij schiet graag te hulp, vandaar dat dit type de gids genoemd wordt. Dit type is complex, er gebeurt veel in het hoofd van dit type, waardoor zijn omgeving niet altijd goed kan begrijpen hoe een INFJ zich voelt. Dit betekent niet dat dit type alleen met zichzelf bezig is, ook complexe problemen van anderen vindt hij interessant. Een INFJ-type wil een betekenisvol leven en daarom ook graag een diepe verbinding voelen met zijn omgeving.

Sterke punten

Een sterk punt van dit persoonlijkheidstype komt al naar voren in de naam van dit type. De gids wil namelijk graag anderen helpen en advies geven. Een INFJ kan dit ook goed doordat hij goed is in het krijgen van inzicht in de emoties en motieven van anderen. Het is dus een heel altruïstisch persoonlijkheidstype. Het geven van raad gaat gepaard met de creativiteit die dit type in zich heeft. Met dit creatieve en behulpzame karakter vormt dit type voor zijn omgeving een inspiratiebron. Deze creativiteit en behulpzaamheid zouden niet mogelijk zijn wanneer dit type geen goed inlevingsvermogen zou hebben. Ondanks zijn altruïstische karakter is dit persoonlijkheidstype echter wel goed in staat om knopen door te hakken.

Aandachtspunten

Doordat een INFJ-type een echte denker is, kan hij gesloten en moeilijk benaderbaar overkomen op zijn omgeving. Daarnaast is dit type erg gevoelig voor emoties. Het goed aanvoelen en bezig zijn met veel verschillende emoties van verschillende mensen, wat enerzijds een sterk punt van dit type is, kan dit ertoe leiden dat dit type snel uitgeput en opgebrand is. Ook omgaan met kritiek van anderen is voor een INFJ lastig. Daarnaast is het INFJ-type erg gesloten, waardoor het creëren van nieuwe contacten en een vertrouwensband met dit type in het eerste opzicht lastig kan zijn.

Beroemde INFJ'ers

Al Pacino Acteur
Cate Blanchett Actrice
Jennifer Connelly Actrice
Mahatma Gandhi Politicus

7 Typische INFJ eigenschappen

  • Gepassioneerd over ideeën en dromen
  • Warm, zorgzaam en benaderbaar
  • Tactvol, hulpvaardig, gevoelig en voorzichtig
  • Kan andere mensen lezen en begrijpen
  • Vertrouwd op onderbuikgevoel
  • Houdt van organiseren en systemen opzetten
  • Visionairs die altijd proberen het leven zin te geven
Ontdek de andere profielen