Droomwoordenboek

T

T t/m Tapijt

T
De letter T in je droom staat symbool voor je koppigheid en weigering je mening of houding te veranderen.
T-shirt
Als je droomt over een t-shirt, suggereert dit dat je het wat kalmer aan moet doen en wat relaxter te wezen. Aan de andere kant zou het je eerlijkheid kunnen vertegenwoordigen, zeker met betrekking tot je persoonlijke relaties. Let ook op de eventuele afbeelding of tekst op het t-shirt.
Taal
Wanneer je droomt dat je een taal aan het leren bent, suggereert dit dat je moeite hebt om jezelf uit te drukken. Je wordt geconfronteerd met een ongebruikelijk probleem en je weet niet precies hoe je dit moet aanpakken en oplossen.
Taart
Wanneer je droomt over taart, duidt dit erop dat je beloont zult worden voor je harde werk. Deze droom zou ook aan kunnen geven dat je meer wilt dan je feitelijk aankan.
Tabak
Als je droomt dat je tabak rookt, terwijl je dit in het normale leven niet doet, suggereert de droom dat je probeert te ontsnappen aan de problemen van het leven. Als je in het echt wel rookt, dan vertegenwoordigt tabak je behoefte aan troost en kalmte.
Tafel
Dromen over een tafel staan symbool voor sociale verbintenissen en de mogelijkheid voor een vergadering of samenzijn. Deze droom verwijst naar je sociale- en familieverbindingen. Als de tafel kapot is, geeft stelt dit een meningsverschil in de groep voor. Misschien is er iets dat je niet langer voor jezelf kunt houden en openbaar wilt maken.
Tafelkleed
Als je droomt over een vies tafelkleed, wijst dit op ongehoorzaamheid en ruzie.
Taille
Een grote, volle taille in je droom wijst op een plezierig en comfortabel leven. Een kleine, tengere taille duidt op succes in zakelijke en educatieve doelen. Een ongezonde, uitgemergelde taille wijst daarentegen op mislukking in zaken en onderwijs.
Talisman
Als je droomt dat je een talisman draagt, duidt dit erop dat je behoefte hebt aan bescherming. Soms moet je je trots opzij moeten schuiven en beseffen wanneer het tijd is om hulp van buitenaf te aanvaarden.
Talk
Dromen over talk wijzen erop dat liefde en welvaart spoedig zullen verdwijnen als je niet voorzichtig bent en doorgaat op dezelfde zorgeloze manier voortgaat.
Tambourine
Een droom over een tambourine symboliseert het levensritme en de mate van controle die je hebt om deel te nemen aan aspecten van het leven waar je voor kiest.
Tandarts
Een droom over de tandarts vertegenwoordigt je bezorgdheid over je uiterlijk. Een alternatieve droomuitleg is daarentegen dat je twijfelt over het eergevoel en oprechtheid van een bepaald persoon in je leven. Je ervaart momenteel wellicht tijdelijk onbehagen of pijn, maar op de lange termijn zal je er een beter en sterker persoon door worden.
Tanden
Dromen waarin je tanden uitvallen komen heel veel voor. Een typisch scenario is dat je tanden in kruimels uiteen vallen, of dat je tanden uit je mond vallen na slechts een klein tikje.
Tandenborstel
Wanneer je droomt over een tandenborstel, suggereert dit dat je in de verdediging schiet als je kritiek te verduren krijgt. Je werpt een beschermende barierre op tegen mogelijke pijn. Deze droom kan ook betekenen dat je je overmatig zorgen maakt over hoe je op anderen overkomt.
Tandenloos
Dromen dat je geen tanden hebt, verwijst naar een onvermogen om je doelen te bereiken en je belangen te bewerkstelligen. Mistroostigheid en slechte gezondheid kunnen deel van je tegenslag uitmaken.
Tandenstoker
Dromen over tandenstokers voorspelt dat onnodige angst je zal beïnvloeden als je er aan toegeeft. Wanneer je er een gebruikt zul je een vriend schade berokkenen.
Tandpasta
Als je droomt over tandpasta, suggereert dit dat je de behoefte hebt om je mond te spoelen.
Tank
Een droom over een tank suggereert een belangrijke beslissing. Er is een situatie die je zorgvuldig en serieus moet onderzoeken. Deze situatie is van levensbelang.
Tanker
Als je droomt over een tanker, vertegenwoordigt dit een behoefte om jezelf te verdedigen en op te komen voor waar je in gelooft, zonder daarbij agressief of confronterend te zijn. Een andere uitleg is dat de tanker een of andere dreiging symboliseert
Tapijt
Wanneer je droomt over een tapijt, gaat je droom over de manier hoe je je beschermt tegen de soms harde realiteit van het leven. Een tapijt kan ook luxe, comfort of rijkdom symboliseren. Let ook op de staat waarin het tapijt verkeert. Verberg je iets wat je onder het tapijt zou willen schuiven?