Droomwoordenboek

M

Maag t/m Melk

Maag
Als je droomt over je eigen maag wijst dit op het begin van nieuwe veranderingen in je leven. Deze droom kan verwijzen naar de moeilijkheden die je ervaart bij het accepteren van deze veranderingen.
Maagd
Een droom waarin je een maagd bent symboliseert zuiverheid en potentieel. Wanneer je als getrouwde vrouw droomt dat je een maagd bent, wijst dit op spijt, berouw en een sombere toekomst.
Maagzweer
Als je droomt dat je een maagzweer hebt, wijst dit op een of andere emotioneel probleem, dat alleen met veel moeite en pijn overwonnen kan worden.
Maan
Als je de maan ziet in je droom, vertegenwoordigt dit iets verborgen of mysterieus. De maan staat voor de vrouwelijke kant van jezelf. Een volle maan duidt op vervolmaking, terwijl een nieuwe maan symbool wijst op een nieuwe start.
Maden
Een droom over maden symboliseert angsten over de dood. Het kan ook wijzen op een kwestie of probleem dat je hebt afgewezen en dat nu aan je vreet. Je moet het confronteren, want het vernietigt je gevoel van harmonie en evenwicht.
Maffia
Dromen over de maffia staat symbool voor achterbaks gedrag, dat zich niet laat tegenhouden door moraliteit of schuldgevoel.
Magazijn
Een magazijn in je droom kan wijzen op nuttige dingen die je misschien bent vergeten of verloren hebt laten gaan door het niet te gebruiken.
Man
Als je een man ziet in je droom, vertegenwoordigt hij het mannelijke aspect van je persoonlijkheid: deze kant is assertief, rationeel, agressief of competitief. Als de man een bekende van je is, dan is de droom een afspiegeling van je gevoelens voor deze man.
Marathon
Als je droomt dat je een marathon loopt, symboliseert je droom hoe je het er in je leven van af brengt. het kan een synoniem zijn voor de rat race van het leven, of wat je van het leven denkt. Let erop wat gevoel is over de droommarathon
Markt
Als je droomt dat je op een markt bent, wijst dit op een emotioneel of fysiek verlangen. Je zou behoefte kunnen hebben aan verzorging en vervulling.
Mars
Wanneer je Mars ziet in je droom, symboliseert deze planeet gedrevenheid en ambitie.
Martelen
Als je droomt dat je gemarteld wordt, duidt dit erop dat je je in een of andere situatie tot slachtoffer gemaakt voelt of dat je je hulpeloos voelt. Een andere uitleg is dat je sommige sadomasochistische wensen etaleert.
Masker
Als je droomt dat je een masker draagt, duidt dit op (tijdelijke) problemen als gevolg van een verkeerd begrip van je acties of toedoen. Een andere uitleg is dat je je anders voordoet dan je bent en niet je ware gevoelens toont.
Mayonaise
Mayonaise in je droom vertegenwoordigt een teleurstelling uit je wakker leven. Het suggereert bovendien dat je beledigd bent, of met weinig respect wordt behandeld.
Medaille
Een droom over een medaille duidt op een beloning voor,- of erkenning van je harde werk. Je vaardigheden en talenten worden opgemerkt.
Medicijn
Dromen dat je medicijnen gebruikt, wijst op een periode van emotionele en/of spirituele genezing.
Meer
Een meer staat symbool voor je emotionele gesteldheid. Misschien voel je je beperkt of kun je jouw gevoelens niet vrijelijk uiten.
Meester
Wanneer je droomt dat je een meester bent, suggereert dit dat je een hoge positie zult bekleden en veel weelde zult vergaren. Een droom waarin je een meester hebt, duidt erop dat je je onbekwaam voelt en behoefte hebt aan een leider met een sterke wil om je te leiden.
Meisje
Wanneer je droomt over een meisje, vertegenwoordigt zij je speelse, onschuldige en kinderlijke kant van je persoonlijkheid. Mischien gedraag je je een beetje kinderachtig.
Melk
Melk in je droom staat symbool voor moederlijk instinct en liefde. Het duidt tevens op mens-vriendelijkheid, gezondheid en mededogen voor nieuwe kennissen.