Slaap 12 okt 2018

De 10 beste voedingsmiddelen voor een goede nachtrust

Hoe vaak heb jij een off-day? Hoeveel keer kwam het voor dat je eigenlijk nergens zin in had? Misschien helpt het je om te weten dat een rotdag of een slecht humeur het resultaat kunnen zijn van een slechte nachtrust.
Slaap 22 aug 2018

Wat is een nachtmerrie?

Nachtmerries zijn bijzonder angstaanjagende dromen met erg negatieve emoties, waaruit de dromer meestal wakker schrikt. Waarom hebben we zulke nare dromen en valt er iets tegen te doen?
Research 7 aug 2018

De zwart-wit TV generatie droomt in één kleur

Droom je in één kleur? Zo ja, dan ben je waarschijnlijk boven de 55 en ben je opgegroeid met het kijken naar een zwart-wit televisie. Onderzoek suggereert dat het type televisie dat je als kind hebt gekeken een diepgaand effect heeft op de kleur van je dromen.
Psychologie 1 aug 2018

De archetypen van Jung

Net als zijn mentor Sigmund Freud, geloofde Carl Gustav Jung (1875 - 1960) ook in het bestaan van het onbewuste. Jung ziet in tegenstelling tot Freud het onbewuste niet als iets dierlijks, instinctief of iets seksueels; Hij ziet het vooral als iets spiritueels.
Slaap 30 jul 2018

Wat is slaap?

Slaap vormt een groot, belangrijk en vertrouwd onderdeel van ieders leven. Samen met voeding en lichaamsbeweging is het een van de drie pijlers waarop een een gezond en gelukkig leven is gebaseerd, en we brengen ongeveer een derde van ons leven slapend door.
Droomuitleg 29 jul 2018

Droomuitleg door de eeuwen heen

Als sinds mensenheugenis hechten we belang aan de betekenis van dromen. De oudste droominterpretaties dateren van 3.000 - 4.000 jaar voor Christus, waar ze op kleitabletten werden gedocumenteerd.
Slaap 26 jul 2018

Slapen tijdens een hittegolf

Draaien, woelen, zweten. Wachtend op het moment dat de slaap je eindelijk overvalt. Door de hitte lijkt het onmogelijk om in dromenland te raken. Dit artikel geeft je tips om toch in slaap te vallen in tropische temperaturen. SPOILER: Slaap niet in je blote kont...
Research 30 dec 2016

Google laat robots dromen

Uit recent wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat dromen belangrijk zijn voor het onthouden van dingen. Knappe koppen bij Google willen lessen uit de neurowetenschap nu toepassen op kunstmatige intelligentie om deze sneller te laten leren. In feite wil Google robots laten dromen.
Droomuitleg 6 nov 2016

Vakantie

De laatste tijd is het vrij rustig in mijn hoofd op droom gebied. Ik herinner me mijn dromen niet zo goed meer als eerst.
Slaap 12 sep 2016

10 Tips om beter te slapen

Half drie 's nachts en nog steeds wakker...  Morgen moet je toch echt fit zijn voor dat examen, die spreekbeurt of een dagje uit.  Streessssss! Wat kan je allemaal doen om te stoppen met piekeren om toch in slaap te vallen?
Droomuitleg 6 sep 2016

Faalangst en dichte Mist

Vannacht droomde ik dat het school examen kwam en dat ik heel rustig er mee omging.Toen kwam er een vrouw die mij zenuwachtig maakte en vertelde wat er allemaal mis kon gaan en etc.
Astrologie 16 aug 2016

Sterrenbeeld Stier

Stier is degene met een enorm doorzettingsvermogen, zelfs wanneer anderen hebben opgegeven, woedt de stier nog door. Betrouwbaar en aanhoudend, net als de stier.
Astrologie

Sterrenbeeld Tweelingen

Op hun best, zijn de energieke Tweelingen buitengewoon charmant en onderhoudend. Ze kunnen ze zich ook goed uiten, vooral in de muziek en op het verstandelijke vlak.
Astrologie

Sterrenbeeld Kreeft

De Kreeft staat in het teken van de Maan en is een typisch yin-teken(vrouwelijke energie). Kenmerken daarvoor zijn een zekere dosis negativiteit, een naar binnen gekeerd zijn en een gevoelige, beschouwelijke aard.