Symbolen zijn de 'taal' van dromen. Een symbool kan een bepaald gevoel oproepen en heeft vaak een veel diepgaander betekenis dan een woord kan uitdrukken. Tegelijkertijd kunnen deze droomsymbolen je helemaal in verwarring brengen en je doen afvragen waar je droom nu werkelijk over ging.

Het droomwoordenboek kan je helpen de betekenis van je droom je vinden. We hebben al 1.591 dromen geïnterpreteerd om je op weg te helpen. De droomuitleg die wij aan de symbolen toeschrijven, vormt echter op geen enkele manier het laatste woord in wat jouw droom betekent, maar wellicht kan het je inspireren op je spirituele ontdekkingstocht. Droominfo is slechts een handig vertrekpunt om je dromen te leren begrijpen. Zoek jouw droom op met de handige zoekmachine, blader rond op alfabet of bekijk dromen gerangschikt op categorie.

Dromen op categorieTop 20 Lijstjes van Emoties

Waneer je op Droominfo een verklaring voor jouw droom hebt gevonden, kun je onder de droom aangeven welk gevoel je aan deze droom overhield. Voelde je nadien angstig of werd je juist blij en opgewekt wakker? Bekijk wat onze lezeressen hebben aangegeven als de top 20 dromen per emotie.