Jouw persoonlijkheidstype is:

enfp - De inspirator

ENFP's focussen zich op het creëren van een eigen manier van leven. Ze leven op hun gevoelens en sterk ontwikkelde intuïtie. ENFP's houden ervan nieuwe projecten te starten, en ze kunnen uitstekend het potentieel in anderen herkennen. Ze zijn doordacht, opmerkzaam en optimistisch.

enfp

Kenmerkend voor het ENFP-type is dat ze van nature nieuwsgierig en enthousiast zijn. Ze willen weten wat hun omgeving bezighoudt en wat motieven van anderen zijn voor datgene wat ze doen. De campagnevoerder is erg mensgericht. Het koppelen van een diepere betekenis aan de ideeën uit hun omgeving vinden ze dan ook erg belangrijk. De focus van dit type ligt van nature op kansen en mogelijkheden. Wanneer de mogelijkheden visueel kunnen worden ingebeeld door dit type kan het voor veel enthousiasme zorgen, waarvan hij zijn omgeving maar al te graag wil overtuigen.
De campagnevoerder heeft verschillende talenten, maar belangrijk voor het tot uiting komen van deze talenten is vrijheid. Wanneer dit type niet genoeg vrijheid ervaart, zal zij niet haar eigen weg kunnen gaan en niet volledig haar intuïtie kunnen volgen, wat voor dit type en haar ideeën een belemmering vormt.

Sterke punten

Sterk punt van het ENFP-type is de eigenschap dat ze een oog voor detail hebben door een observerende houding in te nemen. Ze proberen niets over het hoofd te zien, dus voor een compleet beeld van een situatie moet men bij dit type zijn. Ook schakelen tussen verschillende projecten of situaties is iets wat dit type goed kan. Hierbij helpt het zeker dat dit type goede communicatieve vaardigheden heeft. Verder werkt hun enthousiasme en energie voor hun omgeving aanstekelijk.
Ondanks dat ze dus vrijwel altijd van alles goed op de hoogte zijn, weten ze ook goed de knop om te zetten en te ontspannen. Wanneer het dus nodig is, kunnen ze de boel goed de boel laten en dit accepteren.

Aandachtspunten

Doordat een ENFP-type altijd overal van op de hoogte is of probeert te zijn, kan het zijn dat dit type té betrokken wil zijn en te veel verschillende mogelijkheden ziet. Het bedenken van deze ideeën vindt dit type leuk, maar met de uitvoering willen ze zich liever niet inlaten. Door de hoeveelheid aan mogelijkheden kan het gebeuren dat dit type snel het overzicht en de focus verliest. Ook het feit dat dat type zelfs de simpelste dingen wil overdenken, kan veel stress met zich meebrengen. Dit type is hier dan ook gevoelig voor en voelt zich snel emotioneel.

Beroemde ENFP'ers

Salvador Dali Kunstenaar
Jennifer Aniston Actrice
Daniel Radcliffe Acteur
Sandra Bullock Actrice

7 Typische ENFP eigenschappen

  • Warm en oprecht geïnteresseerd in mensen
  • Houdt ervan om mensen on hen heen te hebben
  • In staat om op één hoogte te komen met anderen en zoals hen te denken
  • Houdt niet van saaie, mondaine of routinetaken
  • Weerstaat te worden gecontroleerd of bestuurd door anderen
  • Kan makkelijk moeilijke concepten en theorieën doorgronden
  • Toekomstgericht en gefocust op lange termijn doelstellingen
Ontdek de andere profielen