Jouw persoonlijkheidstype is:

isfj - De beschermer

De ISFJ is altijd begaan met het welzijn van anderen en zal ze op welke manier dan ook proberen te helpen. Vanwege hun warme en gevoelige karakter zijn het geweldige verzorgers. ISFJ's zijn attent, loyaal en onzelfzuchtig.

isfj

De beschermer is niet het type dat in het middelpunt van de belangstelling wil staan. Mede daardoor is de ISFJ vaak werkzaam in een ondersteunende, assisterende functie. Het zijn dan ook loyale, geduldige en harde werkers. Dit type vormt graag onderdeel van projecten waarmee ze familieleden of vrienden een helpende hand kan bieden en ze willen graag het verschil maken. Het is daarbij wel belangrijk dat zij hier waardering voor krijgen, anders verliest de beschermer snel zijn enthousiasme. Dit is vaak wel lastig, doordat dit type niet heel opvallend aanwezig is in alle situaties en hierdoor niet altijd de waardering krijgt die eigenlijk gegeven zou moeten worden.

Sterke punten

De ISFJ is goed in luisteren en het onthouden van feiten en details. Mede hierdoor is dit aardige type goed in staat om anderen te helpen. Wanneer je hulp vraagt aan dit type zal je die ook altijd krijgen. Een ISJF zal je vol enthousiasme en overtuiging bij staan, of het nu gaat om een simpele of een hele grote taak. Van de beschermer als vriendin of als werknemer kun je altijd op aan. Ze zijn loyaal, betrouwbaar en geduldig. Voor dit type zal familie altijd op de eerste plaats komen.

Aandachtspunten

De grote mate van loyaliteit waarvoor een ISFJ beschikt, brengt ook nadelen met zich mee. Altijd aardig willen zijn en iedereen willen helpen, kan ertoe leiden dat dit type zichzelf overlaadt met werk en projectjes. Het perfectionisme waarover dit type beschikt, is hierbij eerder een nadeel dan een voordeel. Een ISFJ neemt al snel veel op zich, maar wil dit alles dan ook nog op een goede manier doen. Dit is dan ook een belangrijk gevaar waar voor dit type moet waken. Het feit dat dit type veel voor anderen doet, heel altruïstisch is, leidt er dan ook toe dat ze weinig ruimte en tijd voor zichzelf nemen. Anderen staan als het ware op de eerste plaats, waardoor er weinig ruimte is voor de eigen gevoelens. Deze worden dan ook vaak onderdrukt.

Beroemde ISFJ'ers

Kanye West Rapper
Gwyneth Paltrow Actrice
Bruce Willis Acteur
Kendrick Lamar Rapper

7 Typische ISFJ eigenschappen

  • Vriendelijk en attent, en zeer bewust van andermans gevoelens.
  • Erg afhankelijk
  • Stabiel, praktisch en met beide voeten op de grond
  • Houdt niet van theorie en abstract denken
  • Houdt van het creëren van structuur waardeert veiligheid
  • Voelt zicht zeer ongemakkelijk bij conflicten en confrontaties
  • Kan erop vertrouwd worden taken tot hun voltooing door te zetten
Ontdek de andere profielen