Jouw persoonlijkheidstype is:

isfp - De componist

ISFP's zijn actief, doelgericht en creatief. Ze houden van ontdekken en omarmen nieuwe dingen, ideeën en activiteiten. Ze houden van experimenteren en komen vaak met ideeën waar niemand aan gedacht had.

isfp

De Componist wordt gezien als de meest spontane van de introverte persoonlijkheidstypes. Ondanks het feit dat dit type dus introvert is, legt zij wel gemakkelijk nieuwe contacten. Dit type houdt van het hebben van vrijheid om te gaan en staan waar zij wil en zij zet zich dan ook af tegen elke vorm van controle. Een ISFP leeft sterk in het hier en nu en houdt van experimenteren en inspelen op de dingen zoals ze komen.

Toch blijft dit een introvert type en zal ze ondanks haar spontaniteit niet altijd volledig te begrijpen zijn voor haar omgeving. Gedachtegangen en reacties van een ISFP-type zijn, doordat ze zich voornamelijk in het hoofd afspelen, niet altijd logisch voor anderen.

De Componist gaat veelal doelgericht te werk. Hierbij zorgt zij ervoor dat haar doelen niet in strijd zijn met haar eigen principes, maar dat de doelen zo gevormd worden dat ze bij haar principes passen.

Sterke punten

Een Componist ontwerpt. Dit type is dan ook artistiek en drukt zich graag op een artistieke manier uit. Een groot inbeeldingsvermogen sluit aan bij en versterkt de artistieke kant van een ISFP. Ditzelfde geldt voor de nieuwsgierige, leergierige aard waarover dit type beschikt. Deze drie eigenschappen vormen samen een sterke eenheid.

Aandachtspunten

Doordat een ISFP, ondanks haar spontaniteit, veel in zijn hoofd bezig is, is dit type niet altijd voor iedereen even goed te begrijpen. Zij houdt niet van langetermijnplannen en is alleen bezig in het heden, waardoor ideeën van dit type soms onverwacht uit de hoek kunnen komen. Dit type is dan ook te omschrijven als een onvoorspelbare persoonlijkheid. Daarnaast houdt dit een ISFP-type zich niet bezig met regels of andere aspecten die haar spontane, artistieke plannen in de weg kunnen zitten. Nadeel hiervan is dat dit geregeld zal botsen met de directe omgeving van dit type.

Beroemde ISFP'ers

Jonathan Ive Designer
Prince Muzikant
Ryan Gosling Acteur
Rihanna Zangeres

7 Typische ISFP eigenschappen

  • Houdt meer van feiten en cijfers dan theorieën en ideeën
  • Houdt niet van veranderingen, maar kan zich goed aanpassen
  • Serieus en gedisciplineerd van binnen, maar komt van buiten zeer spontaan over
  • Avontuurlijk, dol op spannende activiteiten en is vrijgevochten
  • Tactvol en attent op de gevoelens van anderen
  • Houdt niet van beperkingen
  • Probeert graag nieuwe dingen en raakt snel interesse kwijt bij routinezaken
Ontdek de andere profielen