Droomwoordenboek

Z

Zaad t/m Zeep

Zaad
Een droom over zaad voorspelt een toename van wat je bezit, ook al verwacht je het tegenovergestelde.
Zaag
Als je droomt over een zaag, geeft dit aan dat je met iets moet stoppen. Een alternatieve droomuitleg is dat zagen een metafoor zou kunnen vormen voor een of andere sexuele handeling.
Zaagsel
Een droom over zaagsel suggereert dat je een emotionele wond, die onlangs is geopend, zou moeten behandelen.
Zadel
Als je een zadel ziet in je droom, suggereert dit dat je in alle vrijheid je doelen wilt nastreven. Laat je door niemand tegenhouden bij het bereiken van je doelstellingen.
Zak
Een zak in je droom vertegenwoordigt de baarmoeder en je gevoel van veiligheid. Een andere droomuitleg is dat een zak je lasten en verantwoordelijkheden symboliseert.
Zakmes
Een zakmes in je droom suggereert dat een goede vriend zijn of haar werkelijke gevoelens verbergt.
Zalm
Een droom over een zalm vertegenwoordigt vasthoudendheid, kracht en wijsheid. Je bent in staat om tegenspoed te overwinnen en succesvol te zijn. Het zou ook aan kunnen geven dat je geen moeite hebt om met je gevoelens om te gaan of om ze te uiten.
Zand
Als je droomt over zand, geeft dit een verandering aan in de manier hoe je tegen iets aankijkt. Denk hierbij dat je als zand in een zandloper misschien je tijd verdoet. Nat zand suggereert een gebrek aan balans in je leven.
Zandbak
Als je droomt over een zandbak, suggereert dit dat je een bepaalde situatie te serieus neemt. Je zou misschien wat losser moeten worden en leren genieten van de ervaring.
Zandkasteel
Dromen waarin je zandkastelen bouwt, suggereren dat je geen solide basis hebt gevormd om op door te gaan. Het duidt niet op iets blijvends. Deze droom zou ook kunnen wijzen op grootheidswaan.
Zanger
Als je droomt over een bekende zanger, vertegenwoordigt dit harmonie en een zekere goddelijke invloed of vibratie. Het duidt op de triomf van de menselijke geest.
Zebra
Een droom over een zebra wijst op perfecte balans, eenheid, harmonie en de aantrekkingskracht tussen tegengestelden. Een alternatieve droomuitleg is daarentegen dat je teveel tijd zou kunnen besteden aan triviale zaken. Je zou van denkrichting moeten veranderen en de basis moeten leggen voor een stabielere grondslag.
Zee
Als je de zee ziet in je droom, vertegenwoordigt het je onderbewuste en is de zee een schakel tussen je bewuste en je onderbewuste.
Zee-egel
Een droom over een zee-egel symboliseer je zwakke positie in een bepaalde situatie.
Zeef
Een droom over een zeef staat symbool voor je vermogen om je opties te wegen en de juiste beslissingen te nemen.
Zeehond
Een zeehond in je droom verwijst naar speelsheid en je vermogen om verschillende ideeën en gedachtes te gebruiken en op te nemen in een situatie.
Zeeman
Een droom over een zeeman symboliseert je verlangen naar avontuur, vrijheid en ontdekken. Je zou klaar kunnen zijn voor om diepere wateren te betreden, in het bijzonder met persoonlijke relaties. Een andere uitleg is dat deze droom aangeeft dat je een emotionele kwestie (durft) te behandelen of het omgaan met je onderbewuste.
Zeemeermin
Een zeemeermin in je droom symboliseert het vrouwelijke, mysterieuze en geheimzinnige aspect van jezelf. Het kan ook wijzen op angst voor seks.
Zeemeeuw
Als je zeemeeuwen ziet in je droom, wijst dit op een verlangen om te ontsnappen aan je problemen en de eisen die het leven aan je stelt.
Zeep
Zeep in je droom duidt erop dat je sommige emoties of oude herinneringen van je af zou moeten spoelen. Je kan je wellicht ook emotioneel vies of schuldig voelen en in je droom proberen om deze schaamte weg te wassen. Misschien zou je iets op moeten biechten.