Marco Troost
Dit ben ik op een terras in Porto

Het ontstaan van Droominfo

Toen ik een jaar of 18 was, kwam ik toevallig het boek "De archetypen van Carl Gustav Jung" tegen. Jung stelt dat iedereen op de wereld gedreven wordt door dezelfde onbewuste impulsen, en iedereen dezelfde symbolen tegenkomt in dromen. Deze droomsymbolen zijn ongeacht cultuur of opvoeding voor iedereen hetzelfde. Hij noemde dit het 'collectief onderbewustzijn'.

Dit vond ik een heel positief principe. Het gaf me het gevoel dat niemand echt alleen staat, maar dat we allemaal op een of andere manier met elkaar verbonden zijn.

Jaren later, toen het internet in 2006 inmiddels stevig voet aan de grond had gekregen, leek het me een goed idee om een website te beginnen over de uitleg van dromen. Het gedachtengoed van Jung had mij als jonge volwassene erg geholpen.

Dat ik vrij handig ben met computers helpt ook. Droominfo is voor mij ook een project om leuke nieuwe web-techniekjes te proberen (ik ben ook meer een techneut dat een psycho-analyticus). Ik heb aardig wat boeken gelezen over dromen, maar wat droomverklaringen betreft ben ik nog steeds niet meer dan een enthousiaste amateur. Op het forum zijn droomduiders met veel meer ervaring dan ik en die veel beter zijn in het uitleggen van dromen. Mocht je ooit geholpen worden door hun bijdragen, geef ze een duimpje omhoog!

Wat mag je verwachten op Droominfo?

Droominfo is een website waarbij interactiviteit voorop staat. Niet alleen een droom opzoeken, maar ‘mee kunnen doen’ is net zo belangrijk. Dit kan door je droom van je af te schrijven op het forum, door een zelftest te doen, of bij een droomuitleg aan te geven welk gevoel deze droom bij je opriep.

We claimen niet de meest volledige droomduidingen aan te bieden. De gedachte hierachter is dat je geen volledig boekwerk wilt doornemen als je net wakker bent, maar liever direct de essentie van de betekenis van je droom wilt weten.


Ik wil je van harte welkom heten op deze website, en ik hoop dat je een antwoord kunt vinden voor jouw droomvraag. Als je een (technische) vraag hebt, kun je ook contact met me opnemen.

groetjes, Marco!