Jouw persoonlijkheidstype is:

infp - De bemiddelaar

INFP's zijn bedachtzame goede luisteraars die mensen op hun gemak kunnen stellen. Het zijn perfectionistische idealisten die de mensheid willen dienen, en daarvoor het uiterste uit zichzelf halen. Flexibel en laid-back, maar fel voor een zaak waar ze in geloven.

infp

Mensen met dit persoonlijkheidstype zitten vol met fantasie en zijn daardoor heel creatief en vaak ook artistiek. Ze vinden het heerlijk nieuwe manieren te vinden om zichzelf verder te ontwikkelen. Een Bemiddelaar denkt dan ook in mogelijkheden en kijkt vooral naar hoe de toekomst beter kan worden. Verder zijn ze heel gevoelig, zorgzaam, affectief en willen ze zorgen dat niet alleen zijzelf maar ook anderen persoonlijk groeien. In de ogen van een Bemiddelaar heeft iedereen iets moois in zich, zelfs de meest weerzinwekkende personen. Dit mooie aspect halen ze zo naar boven bij een ander. Dit maakt ze heel sympathiek.

Sterke punten

Een heel sterk punt van de Bemiddelaar is dat ze super creatief zijn, zoals hierboven ook al vermeld. Zo vinden ze het makkelijk achterliggende betekenissen naar boven te halen. En hebben ze een heel sterk ontwikkelde intuïtie waardoor ze geen moeite hebben met het verzinnen van interessante vernieuwende ideeën. Daarnaast zijn ze heel energiek, zodra ze ergens in geloven gaan ze er voor de volle honderd procent voor. Soms zullen ze uit verlegenheid deze ideeën voor zich houden, maar de passie moet zeker niet worden onderschat. Verder zullen ze niet willen domineren op hun werk maar er zeker van zijn dat iedereens mening wordt gehoord.

Aandachtspunten

De Bemiddelaar is vooral bezig met het helpen van anderen. Dit kan er toe leiden dat eigen behoeftes worden overgeslagen, wat niet ten goede komt aan deze persoon. In het helpen van anderen en het dagelijkse leven handelen personen met dit persoonlijkheidstype vanuit emoties en moraliteit. Feitelijke kennis en praktische zaken worden over het hoofd zien, zo kunnen ze vergeten te eten en drinken omdat ze met iets bezig zijn wat ze heel erg motiveert. Verder is dit persoonlijkheidstype heel erg in zichzelf gekeerd waardoor ze zich nog al eens terugtrekken. Kritiek kunnen ze niet hebben doordat ze dit persoonlijk opvatten. Hierom proberen ze situaties die conflicten met zich mee brengen zo veel mogelijk te vermeiden en zoeken ze altijd naar oplossingen die iedereen zal behagen. Doordat ze altijd op zoek zijn naar de perfecte omgeving willen ze de omgeving ook zo zien. Hierdoor kunnen ze vergeten dat niet alles perfect is.

Beroemde INFP'ers

J.K. Rowling Schrijfster
Johnny Depp Acteur
Lana Del Rey Singer-songwriter
John Lennon Musicus

7 Typische INFP eigenschappen

  • Houdt van het leven en al het goeds dat het brengt
  • Spontaan en passen zich snel aan, maar hard tegenover zichzelf over (vermeend) falen
  • Mensen-mens; natuurlijke warmte en meelevendheid
  • Zeer intuïtief en opmerkzaam; goed in mensen op hun gemak stellen
  • Streeft naar een betere wereld
  • Probeert mensen niet te kwetsen, maar kan soms te controlerend zijn
  • Zijn goede bemiddelaars en vermijden conflicten
Ontdek de andere profielen