Faalangst en dichte Mist

Vannacht droomde ik dat het school examen kwam en dat ik heel rustig er mee omging.Toen kwam er een vrouw die mij zenuwachtig maakte en vertelde wat er allemaal mis kon gaan en etc.

Toen werd ik wel zenuwachtig. Ook droomde ik dat ik helemaal ging fietsen door heel Europa heen.Weer kwam het land Turkije voor (ik droom vaak over India en Turkije terwijl dat landen zijn waar ik nooit over nadenk of zo). Ik fietste naar een Turkse vrouw met kinderen die heel aardig en gastvrij was.Ook sprak ik de taal in mijn droom. En kon ik alles lezen (hoe kan dit, zag ik de taal van het onderbewuste?) Toen kwam de tijd om terug te gaan want ik moest naar mijn examen toe. Hoe snel het ging was raar.

In een droom kan je zo in een paar seconde weer thuis zijn.... Er bestaat geen tijd en ruimte in het onderbewuste juist? 🙂 Alsnog duurde het wel even en reed ik met mijn hele klas richting de school. Ondertussen moesten we ergens stoppen want er was politie die iemand had aangehouden dus we mochten er niet langs. Ik was een beetje gehaast want ik wilde op tijd komen bij het examen. Maar toch kwam ik nog te laat voor mijn examen en had ik bijna gefaald.... Ik mocht alsnog meedoen en alles was zo moeilijk dat ik er hopeloos van werd en gelukkig was ik niet de enige uit mijn klas... (ik denk dat dit weer een faalangst droom is dat is wel simpel maar ja wat moet ik ermee + ik begin de hele meute weer te volgen in een groep waarin ik fiets.)

Daarna droomde ik dat ik samen met mijn neef en 2 tantes aan het fietsen was in een rare omgeving. Het was mistig en je kon niet ver voor je kijken. Ik zag alleen een soort moeras en dode bomen met een paar vervallen huisjes. Een beetje een nachtmerrie sfeer maar dat was het niet perce. De pond leek wel een grote ronde Munt ik dacht een zilveren... Zonder hekjes of bescherming aan de zijkant en het water was best wild en je moest echt balanceren om er niet af te vallen. Om er überhaupt op te komen was al moeilijk want er waren allemaal dode takken waar je doorheen moest. Heel veel braken af of ze maakte schrammen op mijn armen en gezicht. Wellicht dat het ook met de verwerking van mijn oma te maken heeft want ik geloof dat zij aan de andere kant van het water was.

Het was allemaal een beetje vaag en ik weet niet heel veel meer van de dromen, want er was meer... Dat weet ik dan weer wel. Wat zeggen jullie ervan.. Groetjes Ce.. 🙂

Antwoord van Sheherazade:

Tja ik weet niet wat je met Turkije hebt?
Het is een andere cultuur, India nog veel sterker (meer matriarchaal). 
Soort zieleland / onbewuste, tegenhanger, collectieve, conservatieve structuur.
Vrouwen onderdanig enz.

Het zijn waarschijnlijk weer faalangsten.
Met de hakken over de sloot enz.
Politie is een vorm van gezag en geweten.
Zo van, even kijken of je wel je best doet en niet te laat komt enz. (brave schaapjes gedrag)

Mist is de toekomst en onzekerheid.
Je kunt ook de mist ingaan, dat wil zeggen dwalen/ falen.
De pont is een wankel eiland dat als een beproeving dient voor moed en doorzetten.
Evenwicht is altijd belangrijk.
Gaat vaak om b.v. een wankele brug, of steen, of een evenwichtsbalk enz.
Bos en water weer het onbewuste.
Het dodenrijk/ depressie/ moeras drijfzand, modder, verraderlijk.
Bewustzijn ondermijnd door te veel water/onbewuste.

Je reis door de wereld moet je wel eerst verdienen.
Vakantie houden komt na het examen, niet ervoor.