Abraxas

Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 19)
 • Auteur
  Berichten
 • Abraxas
  Deelnemer

  Bedankt voor het aanpassen Marco! Even een vraag: wat is er gebeurd met de oudere inzendingen? Ik zie dat er heel veel weg is.

  Abraxas
  Deelnemer

  Ps ik zie geen nadelen. Alleen voordelen, zoals kunnen doen wat je maar wilt, zoals vliegen en je vrij en vol (zelf-)vertrouwen, zonder ego gedoe. Kan je allemaal meenemen naar je wakend bestaan.
  Ja een nadeel zou kunnen zijn, dat het wat verslavend kan werken. Het moet natuurlijk geen vlucht worden.

  Abraxas
  Deelnemer

  Carlos Castaneda. “De kunst van het dromen”, over een jonge man die bij een sjamaan in de leer gaat en gaandeweg helder leert dromen. Ik ben dit boek ooit gaan lezen zonder te weten waar het precies over ging. En wat gebeurde er? Ik leerde automatisch mee met de lessen van de sjamaan. Helemaal fantastisch!! En ook diepgaand en behoorlijk spannend. En sindsdien kan ik helder dromen. Belangrijk is inderdaad jezelf te trainen en echt voor ogen te houden dat je helder wilt dromen. Met het voornemen om helder te dromen te gaan slapen. Kan een tijdje duren voor het lukt. Vaak begint het met dat je je dromen gaat onthouden.
  Het is nu bij mij weggezakt, omdat ik er minder op gericht ben, maar met de eerder genoemde instructies kan ik het zo weer terughalen.
  Als je ‘s nachts even naar de wc bent geweest, of een wekker hebt gezet, heb je een grotere kans om bij het voor de tweede keer in slaap vallen lucide dromen te krijgen.
  Succes! Ben benieuwd naar je ervaringen!

  Abraxas
  Deelnemer

  Hallo Marco, ik heb een tijdje niet op het droomforum gezeten en toen ik vandaag weer eens inlogde zag ik tot mijn grote schrik ineens mijn volledige naam staan!! Dit is niet de bedoeling. Ik had een gefingeerde naam waaronder ik bijdrages leverde en mijn echte naam was alleen bekend via mijn e-mail adres. Ik wil je dringend vragen dit aan te passen.
  Groetjes, Annemieke

  Abraxas
  Deelnemer

  Jane, fijn om te lezen dat je jezelf aan het terugvinden bent. Via de spirituele weg, dat is vast die zolder! Ik kan me goed voorstellen hoe het overlijden van je moeder je soms een kwetsbaar gevoel geeft.
  Ik geloof dat het meestal zo is: wat je droomt, ben je zelf, maar dan in symbolen, beelden weergegeven. Een mens, een voorwerp, een landschap, enzovoort, zijn allemaal reflecties van delen in jezelf.
  Een dreigend gevoel komt volgens die visie dan ook uit jouzelf. Het kan bijvoorbeeld gaan om eigenschappen, of sterke gevoelens die je (nog) niet onder ogen wilt of kan zien. Die je “buiten de deur” wilt houden. Zo ken ik een meisje dat droomde dat ze achternagezeten werd door een monster en het bos inrende. Het bos staat voor het onbewuste. Ze vluchtte in feite voor de informatie die “dreigde” in haar bewustzijn te komen. Ik heb zelf wel eens gedroomd dat er een zwart, vernietigend roofdier om mijn huis rende en dwars door glas sprong. Later begreep ik dat het een vernietigende kracht in mijzelf was. Maar het duurde even voordat ik dat in de gaten had.
  Ik geloof dus dat “iets dreigends” in dromen in de meeste gevallen in jezelf zit.
  Je zou je af en toe kunnen afvragen: welke storm (windhoos) woedt er in mij die ik te pijnlijk vind om onder ogen te zien?

  Hartelijke groet,

  Annemieke

  Abraxas
  Deelnemer

  Hoi Jane,
  Ik ga een poging doen:

  De windhoos zou kunnen staan voor iets bedreigends dat je letterlijk en figuurlijk buiten de deur wilt houden. Wat dat bedreigende is, kan jij alleen weten. Maar de deur is in elk geval beschadigd beschadigd en je daarmee is de bescherming weggevallen. Voel je een sterke behoefte om jezelf te beschermen?

  Er zijn onbekende mensen die niets doen. Dat zouden onbewuste delen van jezelf kunnen zijn. Bronnen, energieen in jezelf waarvan je je nog niet bewust bent. Die kun je dus nog niet bewust inzetten.

  Je krijgt wel hulp van een mannelijke figuur. Deze man representeert mannelijke eigenschappen in jezelf: rationeel en oplossingsgericht met dingen om gaan. Deze kan je inzetten bij het afwenden van gevaar en oplossen van problemen. En dat doe je dan ook.
  Het mooie is, als je hier af en toe bij stil staat, dat je deze kracht in jezelf heb, dan kan je die gaan inzetten in allerlei situaties in je dagelijks leven. Misschien doe je dat al.

  Op de zolder slaag je er in om een nieuw licht te werpen op de ontstane schade aan de deur, jouw beschermingssysteem.
  Het is niet zomaar dat je met je schade op de zolder terecht komt. De zolder symboliseert vergeten herinneringen of onderdrukte gedachtes die onthuld worden. Het kan ook staan voor je spirituele kant, de verbinding met je hogere zelf. Misschien ligt de sleutel voor de oplossing in je verleden? Is er iets gebeurd wat je gevoel van veiligheid heeft beschadigd? Dat hoeft niet hoor, het is maar een van de mogelijkheden. En het kan iets kleins zijn.
  De verlichting op de zolder staat voor bewustwording. Als je je licht ergens op laat schijnen kan je het beter zien. En wanneer je je van één ding bewust wordt, ga je vaak meer zien, komt er meer aan het licht. Het is ook een bevestiging van wat je eigenlijk al hebt gezien. Licht staat ook voor inspiratie en hoop.
  De zaken in het licht zetten, zodat ze bewust kunnen worden en hun dreiging kwijt raken.

  Ik ben benieuwd of je hier iets aan hebt.

  Groetjes

  Abraxas
  Deelnemer

  Dankjewel CE. Dat het schuim gezien kan worden als een symbool voor verlangen is nieuw voor me. Mooi. En dat braken had ik ook nog niet zo bekeken. Ik dacht In eerste instantie aan interne verwonding door het gif, maar het kan naast elkaar bestaan. Wit en zilver zijn kleuren die veel terug komen in mijn dromen, evenals de zee en huizen. Wit interpreteer ik inderdaad als zuiver en ook schoonwassen. Zilver het symbool voor uitzuiveren van negatieve energie. Mooi compleet beeld zo.

  Abraxas
  Deelnemer

  Ik vergat nog iets.. voordat ik langs het huis van mijn ex liep, zag ik vanuit mijn ooghoeken een tuin waarin een oud persoon in een wit gewaad liep.

  Abraxas
  Deelnemer

  Dankjewel Esmee????????

  Abraxas
  Deelnemer

  Oké duidelijk. Hartelijk dank Esme

  Abraxas
  Deelnemer

  Dank je wel Esmee. In het bed zijn ook mijn kinderen geboren, kan ik er nog aan toevoegen.
  Je zegt: “het bloed komt van een hoger niveau en daalt naar een lager niveau…” Ik weet niet zo goed hoe ik dat uit moet leggen… Indalen van de spirituele energie in het fysieke, aardse? (Het maken en geboren worden van kinderen) De instroom van energie in het fysieke, maar ook een weglekken van energie? (De geheimen en pijn in mijn huwelijk.)
  Dankejwel voor je interpretatie, altijd heel boeiend en leerzaam.

  Abraxas
  Deelnemer

  Dankjewel Esme, ik vind het een mooie benadering. En het past precies bij m’n situatie van dit moment.

  Abraxas
  Deelnemer

  Dankjewel Esmee voor weer een mooie uitleg… Ik dacht zelf dat die bril iets te maken had met het verleden en mijn zoon, omdat die oppasmoeder in het verleden voor mijn zoon gezorgd heeft.. Die oppasmoeder heeft haar kinderen alleen opgevoed en is daarin misschien een voorbeeld voor mij. Ik ga na een scheiding ook alleen verder met mijn gehandicapte zoon bij mij in huis en dat is een bewuste keuze, maar soms slaat de schrik ook om m’n hart.

  Abraxas
  Deelnemer

  Ter aanvulling: dat bassin met vissen bevond zich in de keuken…

  Abraxas
  Deelnemer

  Esme bedankt voor je interpretatie. Prachtig en ja ik kan je goed volgen. Het contact met de andere dimensie en die jonge mannelijke krachten herken ik inderdaad. Het past bij waar ik in zit. Een tijdelijke, zware situatie waar ik mijn meer mannelijke eigenschappennnodig heb en waar ik ook graag uit zou wegvluchten.. droomvluchten is dan inderdaad een valkuil. Ik las vandaag nog in een boek over de kabbalah dat wij westerse volkeren niet zoals de oosterse moeten proberen om het aardse los te laten, maar juist andersom het goddelijke wel in het aardse kunnen brengen. Anders gaan we zweven. Dat vond ik zo verhelderend!
  Dat van die offers had ik nog niet zo bedacht, ik dacht meer dat dat staat voor het “vermoorden” van de eigen meer primitieve, seksuele natuur. Maar dat is misschein wel het zelfde. En was inderdaad duidelijk klein slachtvee..

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 19)