Trainen in lucide dromen

 • Auteur
  Berichten
 • RoseRose
  Gast

  Goedenmorgen!

  Ik vraag me af wat de beste manier is om lucide dromen te trainen. Wat zijn de voor en nadelen van lucide dromen?

  MingusMingus
  Deelnemer

  Hoi, wat ik heb gedaan, is met mijn begeleiders afgesproken om het stap voor stap te leren. Ik ben een aantal weken lang met intentie om lucide te leren dromen gaan slapen en na verloop van tijd merkte ik dat ik klaar was voor een nieuwe stap. Ik spreek nu bijvoorbeeld af dat ik gedurende mijn droom een teken krijg waardoor ik er aan word herinnerd dat ik weet, dat dit een droom is en niet ‘echt’.
  Je zou voor de voor en nadelen eens kunnen google raadplegen en op je gevoel afgaan, wat voor jou waar is en wat niet.

  AbraxasAbraxas
  Deelnemer

  Carlos Castaneda. “De kunst van het dromen”, over een jonge man die bij een sjamaan in de leer gaat en gaandeweg helder leert dromen. Ik ben dit boek ooit gaan lezen zonder te weten waar het precies over ging. En wat gebeurde er? Ik leerde automatisch mee met de lessen van de sjamaan. Helemaal fantastisch!! En ook diepgaand en behoorlijk spannend. En sindsdien kan ik helder dromen. Belangrijk is inderdaad jezelf te trainen en echt voor ogen te houden dat je helder wilt dromen. Met het voornemen om helder te dromen te gaan slapen. Kan een tijdje duren voor het lukt. Vaak begint het met dat je je dromen gaat onthouden.
  Het is nu bij mij weggezakt, omdat ik er minder op gericht ben, maar met de eerder genoemde instructies kan ik het zo weer terughalen.
  Als je ‘s nachts even naar de wc bent geweest, of een wekker hebt gezet, heb je een grotere kans om bij het voor de tweede keer in slaap vallen lucide dromen te krijgen.
  Succes! Ben benieuwd naar je ervaringen!

  AbraxasAbraxas
  Deelnemer

  Ps ik zie geen nadelen. Alleen voordelen, zoals kunnen doen wat je maar wilt, zoals vliegen en je vrij en vol (zelf-)vertrouwen, zonder ego gedoe. Kan je allemaal meenemen naar je wakend bestaan.
  Ja een nadeel zou kunnen zijn, dat het wat verslavend kan werken. Het moet natuurlijk geen vlucht worden.

  Anoniem
  Inactief

  Bonjour

  Je suis tout à fait d’accord avec toi et tes pensées m’impliquent beaucoup

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">