Huis, kinderen, liefde, moord

 • Auteur
  Berichten
 • Abraxas
  Deelnemer

  Ik was met mijn geliefde in een huis. We zaten hoog boven in het huis. Het huis had een vide vanwaar ik naar beneden kon kijken. Daar zag ik een bassin met water. En ik zag de eigenaar van het huis heen en weer lopen. Ik riep mijn lief er bij en wees naar het bassin. Daar zitten vast piranha’s in, zei ik… Maar het waren grote witte vissen. Ze werden gebruikt door de eigenaar om te koken.
  Ineens stond de vroegere oppasmoeder van mijn kinderen voor m’n neus, met een jongeman bij zich. Ze kwam me interviewen, zei ze. Waarom de jongeman mee was, werd me niet helemaal duidelijk. Misschien hadden ze iets.. hij had geen serieuze uitstraling.
  Ze ging door de laatjes van m’n bureau, wat ik onbeschoft vond en vond daar mijn leesbril .. die ze kapot maakte tot mijn ergernis. Maar die bril was al niet goed.
  Mijn huis was een een chaos. We vonden mijn geestelijk gehandicapte zoon, hij was veel jonger dan nu, spelend in een zelfgemaakte tent van dekens. We gingen wandelen. Mijn zoon was er en ook zijn jongere versie was er. Ik liet hen elkaars hand vasthouden. Er waren enkele andere kinderen. Midden op straat kwam er agressief verkeer aan rijden en ik stond nog aan de kant. Ik kon ze niet beschermen, ik stond aan de kant genageld. Botsingen. Maar de kinderen waren ongedeerd. Terug in het huis was de jongeman van de oppasmoeder veranderd in een jonge vrouw.
  Er ontstond een ander verhaal. Een man ging naar een congres, een vrouw was verliefd op hem en deed alsof ze ook naar dat congres ging. Ze viel onmiddellijk door de mand met haar in de supermarkt gekochte papieren, die hetzelfde etiket hadden als de naambutton van de man. Ze vertrokken samen in zijn auto. In het huis waar ze kwamen, was een zwarte man die werd aangevallen door iemand met een ijzeren staaf. Er zat bloed op de ijzeren staaf.

  Ben heel benieuwd wat jullie hier van maken..
  Alvast bedankt

  Abraxas
  Deelnemer

  Ter aanvulling: dat bassin met vissen bevond zich in de keuken…

  Esme
  Moderator

  Het huis is als je lichaam en je ziel. Elke kamer heeft zijn functie. De bassin met water je is je emotionele kant. De witte vissen staan voor vruchtbaarheid. Er is overvloed aan (spirituele) voedsel. Alleen is dat niet echt voelbaar en op te merken (bril). De keuken staat voor huis en haard ofwel huisje, boompje, beestje.

  Chaos in het huis of agressief verkeer duidt dat je in de werkelijke wereld er iets te veel voor je wordt. Je zoontje is creatiever dan je denkt, met die zelfgemaakte tent. Je ziet hem jonger, omdat het waarschijnlijk zijn geestelijke leeftijd is. Hij maakt zijn eigen tent. Een tent staat voor vrijheid, back to basic en oergevoelens. Vastbinden staat voor altijd in verbinding blijven op wat voor manier dan ook. Er is iets wat je niet los kunt laten. Het kan op je zoon slaan. De jonge vrouw symboliseert hier de zorgzame kanten van jezelf.

  De vrouw is als een meeloper. Bij haar is het gras bij de buren groener. Maar ze kan niet bijbenen. De ijzeren staaf is als een wapen. De zwarte man deelt klappen uit, dat zijn de obstakels in het leven. Bloed staat voor energieverlies.

  Abraxas
  Deelnemer

  Dankjewel Esmee voor weer een mooie uitleg… Ik dacht zelf dat die bril iets te maken had met het verleden en mijn zoon, omdat die oppasmoeder in het verleden voor mijn zoon gezorgd heeft.. Die oppasmoeder heeft haar kinderen alleen opgevoed en is daarin misschien een voorbeeld voor mij. Ik ga na een scheiding ook alleen verder met mijn gehandicapte zoon bij mij in huis en dat is een bewuste keuze, maar soms slaat de schrik ook om m’n hart.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">