Twee huizen

 • Auteur
  Berichten
 • Abraxas
  Deelnemer

  Ik stond met mijn auto voor het huis mijn overleden vader. Het was huis waar ik mijn kindertijd heb doorgebracht. Ik stond daar met mijn auto en keek naar binnen. Hij stond achter het raam en hij droeg mijn kleinkindje op zijn arm. Hij zwaaide. Ik had ook een klein jongentje op m’n arm en ik zwaaide terug. Ik vond het geweldig om hem te zien. Het voelde mooi, zonnig en rustig.
  Ik keek naar de overkant en zag daar het huis waar ik mijn twee kinderen heb gekregen met mijn ex. Er was een lekkage die steeds erger werd. Twee mannen kwamen naar buiten en ik zag dat er bloed sijpelde van de eerste etage. Het kwam uit een bed. Het bloeden werd steeds erger. Het hele bed was doordrenkt met bloed. Het voelde duister.

  Ben benieuwd… alvast bedankt voor jullie interpretaties????

  Esme
  Moderator

  De auto brengt je naar waar je zijn wil. Het ouderlijk huis staat symbool voor oude normen en waarden, maar ook leuke en minder leuke herinneringen. Je vader en kleinkind staan hier voor vergankelijkheid en vernieuwing. De familie heeft zich vermenigvuldigd. Zo blijven families in stand en is er tevredenheid.

  Ook je oude huis staat voor herinneringen. Bloed staat symbool voor energieverlies en geestelijke pijn. Het bed is een intieme plek om uit te rusten, het leven vieren en bewaar je hier je geheimen. De eerste etage is een plek van de slaapkamer. Het bloed komt van een hoger niveau, dat daalt naar een lager niveau. Duister staat hier voor het onbekende.

  Abraxas
  Deelnemer

  Dank je wel Esmee. In het bed zijn ook mijn kinderen geboren, kan ik er nog aan toevoegen.
  Je zegt: “het bloed komt van een hoger niveau en daalt naar een lager niveau…” Ik weet niet zo goed hoe ik dat uit moet leggen… Indalen van de spirituele energie in het fysieke, aardse? (Het maken en geboren worden van kinderen) De instroom van energie in het fysieke, maar ook een weglekken van energie? (De geheimen en pijn in mijn huwelijk.)
  Dankejwel voor je interpretatie, altijd heel boeiend en leerzaam.

  Esme
  Moderator

  Van een hoger niveau en daalt naar een lager niveau. Dat heeft denk ik te maken met het huwelijk, dat niet goed afliep. Het lagere niveau is de tijd die je nodig had om weer de boel op te bouwen. Je moest het op een gegeven moment allemaal alleen doen en dat gaat met vallen en opstaan. Bloed staat ook symbool voor levensenergie en kracht.

  Abraxas
  Deelnemer

  Oké duidelijk. Hartelijk dank Esme

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">