Windhoos en verlichting

 • Auteur
  Berichten
 • Jane3485858
  Gast

  Ik zit in een grote woonkamer met een schuifdeur die een stuk openstaat. Ik ben aan het praten met mensen die ik niet herken, uit mijn ooghoeken zie ik ineens een windhoos. Ik vraag nog is dit een windhoos en krijg als reactie ja. Niemand doet iets en de windhoos komt dichter bij de schuifdeur die openstaat. Ik ren er naartoe en probeer hem te sluiten maar de windhoos zit al op de deur en ik krijg hem alleen niet dicht en zie dat die een deel uit zijn rails gekomen is, ik roep daarop om hulp en een mannelijk figuur helpt mij de deur op de rails te zetten en te sluiten. We bekijken de schade op een zolder waar allemaal draadverlichting hangt (2 strengen) De ene werkt en de andere niet. Ik pak de lamp van de ene die daarna gewoon nog blijft werken en stap die in de andere zodat die ook weer werkt.

  Abraxas
  Deelnemer

  Hoi Jane,
  Ik ga een poging doen:

  De windhoos zou kunnen staan voor iets bedreigends dat je letterlijk en figuurlijk buiten de deur wilt houden. Wat dat bedreigende is, kan jij alleen weten. Maar de deur is in elk geval beschadigd beschadigd en je daarmee is de bescherming weggevallen. Voel je een sterke behoefte om jezelf te beschermen?

  Er zijn onbekende mensen die niets doen. Dat zouden onbewuste delen van jezelf kunnen zijn. Bronnen, energieen in jezelf waarvan je je nog niet bewust bent. Die kun je dus nog niet bewust inzetten.

  Je krijgt wel hulp van een mannelijke figuur. Deze man representeert mannelijke eigenschappen in jezelf: rationeel en oplossingsgericht met dingen om gaan. Deze kan je inzetten bij het afwenden van gevaar en oplossen van problemen. En dat doe je dan ook.
  Het mooie is, als je hier af en toe bij stil staat, dat je deze kracht in jezelf heb, dan kan je die gaan inzetten in allerlei situaties in je dagelijks leven. Misschien doe je dat al.

  Op de zolder slaag je er in om een nieuw licht te werpen op de ontstane schade aan de deur, jouw beschermingssysteem.
  Het is niet zomaar dat je met je schade op de zolder terecht komt. De zolder symboliseert vergeten herinneringen of onderdrukte gedachtes die onthuld worden. Het kan ook staan voor je spirituele kant, de verbinding met je hogere zelf. Misschien ligt de sleutel voor de oplossing in je verleden? Is er iets gebeurd wat je gevoel van veiligheid heeft beschadigd? Dat hoeft niet hoor, het is maar een van de mogelijkheden. En het kan iets kleins zijn.
  De verlichting op de zolder staat voor bewustwording. Als je je licht ergens op laat schijnen kan je het beter zien. En wanneer je je van één ding bewust wordt, ga je vaak meer zien, komt er meer aan het licht. Het is ook een bevestiging van wat je eigenlijk al hebt gezien. Licht staat ook voor inspiratie en hoop.
  De zaken in het licht zetten, zodat ze bewust kunnen worden en hun dreiging kwijt raken.

  Ik ben benieuwd of je hier iets aan hebt.

  Groetjes

  Jane3485858
  Gast

  Hoi Abraxas

  Super bedankt voor deze uitleg! Meer als anders voel ik de behoefte om mijzelf te beschermen omdat ik het gevoel heb dat niemand anders dit voor mij kan doen sinds de dood van mijn moeder 2 jaar geleden. Aan de andere kant merk ik ook dat ik mezelf weer terug aan het vinden ben, ook steeds meer op spiritueel vlak. De uitleg die ik van u kreeg heeft mij bepaalde inzichten gegeven. Waar ik echter nog niet echt mijn vinger op kan leggen is het dreigende.

  Groetjes en bedankt

  Abraxas
  Deelnemer

  Jane, fijn om te lezen dat je jezelf aan het terugvinden bent. Via de spirituele weg, dat is vast die zolder! Ik kan me goed voorstellen hoe het overlijden van je moeder je soms een kwetsbaar gevoel geeft.
  Ik geloof dat het meestal zo is: wat je droomt, ben je zelf, maar dan in symbolen, beelden weergegeven. Een mens, een voorwerp, een landschap, enzovoort, zijn allemaal reflecties van delen in jezelf.
  Een dreigend gevoel komt volgens die visie dan ook uit jouzelf. Het kan bijvoorbeeld gaan om eigenschappen, of sterke gevoelens die je (nog) niet onder ogen wilt of kan zien. Die je “buiten de deur” wilt houden. Zo ken ik een meisje dat droomde dat ze achternagezeten werd door een monster en het bos inrende. Het bos staat voor het onbewuste. Ze vluchtte in feite voor de informatie die “dreigde” in haar bewustzijn te komen. Ik heb zelf wel eens gedroomd dat er een zwart, vernietigend roofdier om mijn huis rende en dwars door glas sprong. Later begreep ik dat het een vernietigende kracht in mijzelf was. Maar het duurde even voordat ik dat in de gaten had.
  Ik geloof dus dat “iets dreigends” in dromen in de meeste gevallen in jezelf zit.
  Je zou je af en toe kunnen afvragen: welke storm (windhoos) woedt er in mij die ik te pijnlijk vind om onder ogen te zien?

  Hartelijke groet,

  Annemieke

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">