Droomwoordenboek

S

Strand t/m Surfen

Strand
Als je een strand ziet in je droom, symboliseert het strand de overgang tussen twee verschillende kanten van jezelf: Het zand is representatief voor het rationele denken terwijl het water staat voor het irrationele en het gevoel. Het strand is een plek waar het spirituele overgaat in het fysieke (en andersom)
Strips
Als je droomt over een stripboek, sugereert dit dat je jezelf niet zo serieus moet nemen. Je zou wat meer gevoel voor humor moeten hebben.
Stroop
Een droom over stroop symboliseert (jeugd)sentiment en nostalgie. Een andere droomuitleg is dat stroop betekent dat je je in een lastige situatie zou kunnen bevinden.
Stropdas
Als je een stropdas ziet of er een draagt in je droom, verwijst dit naar je verplichtingen en relationele verbintenissen. Deze droom zou symbolisch kunnen aangeven dat een relatie of situatie als een strop om je nek aanvoelt.
Struisvogel
Een droom over een struisvogel suggereert dat je de realiteit niet onder ogen wil komen. Je leeft in je eigen wereld en blijft een bepaalde situatie ontkennen. Misschien ben je niet bereid een bepaald feit te accepteren.
Suiker
Als je droomt over suiker, symboliseert dit de lol en pleziertjes die je jezelf ontzegt in je leven. Je mag je af en toe best eens toegeven aan je verlangens zonder aan de consequenties te denken.
Surfen
Als je droomt dat je surft, duidt dit op de ups en downs van een (emotionele) situatie of relatie. Je kunt je overweldigd voelen. De ene minuut heb je je emoties onder controle, en de andere minuut weer helemaal niet.