Droomwoordenboek

S

Schoot t/m Sekte

Schoot
Wanneer jouw schoot je opvalt in je droom, duidt dit op kansen of problemen. Het verwijst ook naar eenzaamheid en verlies. Als je droomt dat je bij iemand op schoot zit, symboliseert dit jouw zoektocht naar veiligheid en stabiliteit.
Schop
En droom over een schop suggereert dat je op zoek bent naar je eigen identiteit, meer kennis, inzicht en innerlijke wijsheid. Je bent op een zoektocht naar een nieuw begrip van je wakkere bestaan en je werkelijke zelf.
Schorpioen
Als je droomt over een schorpioen, vertegenwoordigt dit een pijnlijke of schadelijke situatie in je wakkere bestaan.
Schouders
Schouders in je droom symboliseren kracht, verantwoordelijkheid en (zware) lasten. Deze droom wijst erop dat je het gevoel hebt dat je meer verantwoordelijkheid dan goed voor je was hebt moeten dragen, en door omstandigheden in je leven bent overbelast.
Schreeuwen
Als jij (of iemand anders) schreeuwt in je droom duidt dit op onderdrukte woede die hoognodig geuit moet worden. Wanneer je schreeuwt terwijl niemand dit lijkt te horen, suggereert de droom dat je niet gehoord wordt. Je zou het gevoel kunnen hebben dat jouw stem er niet toe doet.
Schrijven
Dromen dat je aan het schrijven bent, duidt op een vorm van communicatie met een persoon, of communicatie met je bewuste geest. Het duidt tevens op een fout die je gemaakt hebt.
Schroef
Wanneer je droomt over een schroef, betekent dit dat je het gevoel zou kunnen hebben dat er misbruik van je gemaakt wordt of dat je er zelf een rommeltje van hebt gemaakt. Het kan ook betekenen dat je kleine, maar belangrijke details over het hoofd hebt gezien.
Schroevendraaier
Als je droomt over een schroevendraaier, duidt dit op een behoefte om een bepaalde situatie of relatie in stand te houden.
Schudden
Als je droomt dat je aan het schudden bent, suggereert dit dat je oude gewoontes en een voormalige manier van denken kwijt wil. Je moet eerst van het oude af voordat je aan iets nieuws kan beginnen. Een andere uitleg is dat schudden symbool staat voor angst.
Schuilplaats
Wanneer je droomt dat je je in een schuilplaats bevindt, vertegenwoordigt je droom moeilijkheden en het hulpeloze gevoel dat je momenteel zou kunnen ervaren. Je bent op zoek naar een of andere vorm van veiligheid. Het zou ook kunnen betekenen dat je bang bent voor dingen die anders zijn dan jij.
Schuld
Als je droomt dat je schulden hebt, duidt dit op onbalans, zorgen of moeilijkheden in een bepaalde persoonlijke situatie of zakelijke kwestie. Een alternatieve betekenis is dat deze deze droom aan kan geven dat je eigenlijk iets te veeleisend bent, en teveel van anderen verwacht.
Schuur
Als je een schuur ziet in je droom, wijst dit op gevoelens die je onbewust hebt weggestopt. Het zou kunnen dat je niet vertrouwt op je intuïtie, of niet toe durft te geven aan je natuurlijke driften.
Schuurpapier
Als je droomt over schuurpapier suggereert dit dat je enkele ruwe plekjes in een relatie zou moeten gladstrijken. Een andere uitleg is dat je wellicht iets te hard en bot bent in je woordkeuze of met je houding.
Scooter
Als je droomt over een scooter, suggereert dit dat je jouw machtspositie erg plezierig vind.
Score
Als je de score van een wedstrijd ziet in je droom, symboliseert dit je successen of teleurstellingen afhankelijk of jouw team gewonnen of verloren heeft. Wanneer je scoort in je droom, duidt dit op een vorm van sexuele verovering.
Seance
Als je droomt dat je een seance meemaakt, vertegenwoordigt dit je intuïtie en oplettendheid. Deze droom suggereert dat je een beter inzicht hebt gekregen in een bepaalde situatie. Je zou verder moeten kijken dan je neus lang is en het grotere plaatje moeten blijven bekijken. Je zou misschien bezig zijn om toegang proberen te krijgen tot verborgen geheimen en informatie uit je onbewuste.
Secretaresse
Als je droomt dat je een secretaresse bent, duidt dit erop dat je meer orde en structuur in je leven nodig hebt. Wees niet bang om hulp te vragen als je het nodig hebt.
Seizoenen
Een droom over de seizoenen, duidt op het passeren van de tijd en de verschillende fases en periodes in je leven. Als de seizoenen elkaar snel opvolgen in je droom, suggereert dit dat je een belangrijke verandering en een diepe spirituele ontwikkeling doormaakt. Bekijk het specifieke seizoen voor meer uitleg.
Seks
Dromen over seks zijn in eerste instantie vrij eenvoudig uit te leggen: het is de manier van je libido om aan te geven dat je al (te) lang geen seks meer hebt gehad. Het kan een verwijzing zijn naar onderdrukte seksuele verlangens en je behoefte aan fysieke en emotionele liefde.
Sekte
Als je droom dat je in een sekte zit, suggereert dit dat je vastzit in een destructieve of manipulatieve relatie.