Droomwoordenboek

S

Seniel t/m Slaaf

Seniel
Als je droomt dat je seniel bent, wijst dit erop dat je je talent aan het verspillen bent. Je zou je meer moeten inzetten voor je werk en je projecten.
Sepia
Als je in sepiatinten droomt, wijst dit op gevoelens en gedachtes uit je minder ontwikkelde gedeeltes van je onderbewuste.
September
Als je droomt over de maand september, wijst dit op een positief vooruitzicht met veel geluk.
Serpent
Een droom over een serpent wijst op hoge intellectuele macht, misleiding en de balans tussen goed en kwaad. Als je droomt over een gevleugeld serpent, duidt dit op wijsheid en dat je negatieve gewoontes hebt overwonnen.
Shampoo
Wanneer je shampoo gebruikt in je droom, duidt dit erop dat je jouw oude manier van denken of oude houding mot laten varen. Je zou tegelijkertijd ook een andere benadering moeten kiezen ten aanzien van een bepaalde situatie of relatie. Aan de andere kant zou shampoo ook kunnen staan voor persoonlijke groei, en je verlangen om een nieuw beeld van jezelf aan anderen te presenteren.
Shirt
En droom over een shirt verwijst naar je emoties of een emotionele situatie. Het shirt dat je draagt onthult je houding en mate van bewustzijn met betrekking tot een specifieke situatie.
Shiva
Als je de hindoe-god Shiva tegenkomt in je droom, duidt dit op strijd en conflict. Je hebt nog geen beslissing genomen tussen twee keuzes die je moet maken.
Sieraden
Een droom over sieraden is symbool voor iets dat je dierbaar is in dit leven. Juwelen leggen de nadruk op het belang van mentale rijkdom en spiritualiteit. Een specifiek sieraad dat je bezit kan symbool staan voor een bepaald aspect van een bestaande relatie. Gebroken sieraden duiden op tegenslag bij het bereiken van je doelen en het verkrijgen van hetgeen waar je het meest naar verlangt.
Sigaar
Als je droomt dat je een sigaar rookt, duidt dit op een ontspannen gemoedstoestand. Je hebt de controle over je eigen passies en emoties.
Sigaret
Een droom waarin je een sigaret rookt, geeft aan dat je behoefte hebt aan een break. Een andere droomuitleg is dat de sigaret verwijst naar afhankelijkheid. Als je als niet-roker deze droom beleeft, zou je eens na moeten gaan welke dingen je in het echte leven doet die een negatief effect op je gezondheid hebben.
Sikkel
Een droom over een sikkel symboliseert je harde werk en gedane arbeid.
Silo
Als je droomt over een silo, suggereert dit dat je misschien meer zou moeten sparen. Wellicht geef je teveel geld uit aan dingen die je niet echt perse nodig hebt.
Sinaasappel
Als je droomt dat je sinaasappel eet, wijst dit op een tevredenheid met je leven en waar je op dit moment bevind. Het gaat goed. Een alternatieve betekenis is dat je nieuwe energie moet opdoen.
Sirene
Sirenes in je droom duiden op een situatie of probleem dat je veel stress oplevert. De sirene zou kunnen dienen om je aandacht te krijgen en te focussen op het huidige probleem.
Sjaal
Als je droomt over een sjaal, staat dit symbool voor beperkingen die je jezelf oplegt. Je zou teveel proberen om je emoties onder controle te houden in plaats van echt te voelen. Je zou misschien ook het gevoel hebben dat je mening wordt onderdrukt.
Sjamaan
Een sjamaan in je droom symboliseert een spirituele boodschapper of gids. De sjamaan is een variatie op de “wijze oude man”, een archetype dat superieure kennis, wijsheid en inzicht vertegenwoordigt. Een alternatieve uitleg is dat je jouw negatieve energie in iets positiefs moet omzetten.
Skateboard
Als je in je droom aan het skateboarden bent, duidt dit op de gave om moeilijke situaties makkelijk te laten lijken. Je blijft zelfs de moeilijkste situaties onverstoorbaar en elegant. Deze droom kan ook verwijzen naar je vrije- en speelse kant van je persoonlijkheid.
Skelet
Wanneer je droomt over een skelet, vertegenwoordigt dit iets dat (nog) niet volledig is ontwikkeld. Je zou je nog in de voorbereidende fase van een project of situatie kunnen bevinden.
Skiën
Als je droomt dat je skiet, suggereert dit dat je erg veel van jezelf vergt en je mentale en/of fysieke vermogen tot het uiterste test. Soms ben je je eigen moeilijkste tegenstander.
Slaaf
Als je droomt dat je een slaaf bent, suggereert dit dat je niet de controle hebt over je eigen leven. Misschien ben je een slaaf van je baan, je gezin, een gewoonte of een obsessie.