Droomwoordenboek

S

Snelweg t/m Splinter

Snelweg
Als je een snelweg ziet in je droom, vertegenwoordigt dit jouw levenspad en de richting waarin je je beweegt.
Snijden
Een droom waarin je een stuk hout snijdt, symboliseert spirituele en creatieve energie. Metaforisch gezien zet je onbewuste energie om in bewuste oplettendheid. Overweeg of het snijwerk louter voor de sier is, of ook nuttig.
Snijwond
Als je droomt dat je een snijwond hebt, suggereert dit dat je teleurgesteld of tegengewerkt wordt. Een alternatief is dat deze droom verwijst naar vrouwelijke sexualiteit.
Snoep
Als je snoep ziet of eet in je droom, symboliseert dit de vreugde en speciale traktaties in het leven. Snoep vertegenwoordigt tevens mateloosheid, sensualiteit en/of verboden geneugten.
Snowboarden
Dromen dat jij of iemand anders aan het snowboarden is, geeft aan dat je je angsten aan het overwinnen bent. Je benut je vaardigheden.
Soldaat
Wanneer je een soldaat ziet in je droom, duidt deze op je weerbarstige houding en hoe je je mening en gevoelens aan anderen opdringt. Een andere uitleg is dat je jezelf voorbereid om voor een kwestie te vechten waar jij in gelooft, en zo je normen en waarden te verdedigen.
Spaargeld
Als je droomt over je spaargeld, vertegenwoordigt dit je zorgen over geldzaken. Je zou ene financiele last op je schouders voelen drukken. Deze droom zou je kunnen vertellen dat je wat gematigder kan zijn en zorgvuldiger met je middelen zou moeten omgaan.
Spaghetti
Dromen waarin je spaghetti ziet of eet, symboliseren een lang leven, voeding en overvloed. Een alternatieve uitleg is dat het eten van spaghetti erop duidt dat je verstrikt bent geraakt in een rommelige relatie of een ongemakkelijke positie. Misschien weet je niet helemaal zeker hoe je een relatie of situatie moet beëindigen.
Specht
Een droom over een specht geeft aan dat je iets vergeten bent je wakkere bestaan. De specht symboliseert tevens industrie en ijver.
Speeksel
Speeksel staat symbool voor sexuele/ sensuele verlangen of creatieve energie. Als je droomt dat je speeksel uitspugt, wijst dit erop dat je bang bent om de controle te verliezen, fysiek of emotioneel.
Speelgoed
Speelgoed in je dromen staat symbool voor je kinderjaren, huiselijke geluk en harmonie. Je zou op zoek kunnen zijn naar het comfort en geborgenheid van thuis. Speelgoed vertegenwoordigt ook je speelse houding of kinderachtige manier van doen.
Speelgoeddoos
Een droom over een speelgoeddoos wijst erop dat je je kinderachtige maniertjes achter je het gelaten. Aan de andere kant zou deze droom ook een behoefte kunnen vertegenwoordigen om onopgeloste kwesties uit je kinderjaren te regelen.
Speeltuin
Als je droomt over een speeltuin, duidt dit op je behoefte om te ontsnappen aan je dagelijkse verantwoordelijkheden. Misschien zou je je niet zo’n zorgen moeten maken. Je zou je eigen talenten moeten erkennen.
Speer
Dromen dat je een speer werpt, duidt erop dat je je volledig inzet voor een huidige situatie. Het is een statement van je kracht en toewijding. Een speer wordt ook gezien als een phallussymbool en vertegenwoordigt daarom mannelijke dingen.
Spel
Als je droomt dat je een spel speelt, duidt dit op ontspanning of competitie. Deze droom kan ook verwijzen naar de regels waar je mee leeft.
Spelshow
Als je droomt dat je in een spelshow zit, suggereert dit je iets in je leven dient te veranderen. Je voelt je misschien wat onzeker over wat de toekomst zal brengen. Let op het soort spelshow waar je aan deelneemt. Waar je precies voor speelt, duidt het belang in je wakkere bestaan.
Spiegel
Wanneer je je eigen reflectie ziet in een spiegel, suggereert dit dat je filosofeert over je innerlijke zelf.
Spin
Als je droomt over een spin, geeft dit aan dat je je een buitenstaander voelt in een bepaalde situatie. Het kan ook zijn dat je afstand wil bewaren van een verleidelijk aanbod.
Spinnenweb
Een droom over een spinnenweb duidt op manipulatie, roddels of gezondheidsproblemen.
Splinter
Een droom over een splinter suggereert dat je toelaat dat kleine en triviale dingen je van de wijs brengen. Dit hindert je groei. Probeer om de opmerkingen en meningen van anderen niet persoonlijk op te vatten.