Droomwoordenboek

S

Slagroom t/m Spaargeld

Slagroom
Als je slagroom ziet of eet in je droom, duidt dit op vreugde en lichtvoetig plezier. Je hebt lol in het leven en geniet met volle teugen. Een andere betekenis is dat slagroom symbool staat voor je seksuele verlangens.
Slak
Als je slakken ziet in je droom, wijst dit erop dat je traag, doch stabiel door het leven gaat. Je zou akelig traag op je doel afgaan, waarschijnlijk doe je in het echte leven alles op een slakkengangetje.
Slang
Wanneer je in je droom een slang ziet, of er door een gebeten wordt, duidt dit op verborgen angsten en zorgen waardoor je je bedreigd voelt. De droom kan je waarschuwen voor iets in het echte leven waarvan je je nog niet bewust bent of dat nog niet aan de oppervlakte is gekomen.
Sleutel
Een sleutel symboliseert toegang, kansen, controle, geheimen of verantwoordelijkheden. Je zou je gevoel en emoties weggestopt kunnen hebben. Als je het geluid hoort van rammelende sleutels, duidt dit erop dat je met de juiste houding in het leven staat. Je beweegt je in de goede richting, en vraagt de juiste dingen om je verder te helpen op je weg. Een Sleutel is ook een symbool voor een beslissende actie.
Sleutelgat
Dromen dat je door een sleutelgat kijkt, suggereert dat je niet het volledige beeld hebt van een bepaalde situatie. Je dient een breder perspectief op de zaken te krijgen.
Sloot
Een sloot symboliseert hindernissen en problemen. Traditioneel is het een waarschuwing voor een romantische verhouding die tot een ongelukkig huwelijk zou kunnen leiden. Het is ook een teken dat er vijanden in je buurt zijn. Op zakelijk vlak moet je financiele problemen vermijden.
Sluier
Dromen waarin jij of iemand anders een sluier dragen, symboliseren iets dat je probeert te verbergen. Dingen hoeven niet te zijn wat ze lijken.
Smaak
Als je iets vies proeft in je droom, suggereert dit dat een of andere actie niet genoeg is om je te ondersteunen op fysiek, emotioneel of spiritueel gebied. Aan de andere kant zou deze droom ook aan kunnen geven om een andere opvatting te overwegen over wat deze slechte smaak veroorzaakt. Geef het een tweede kans.
Smoking
Een smoking in je droom vertegenwoordigt cultuur, verfijning en/of sierlijkheid. Het pak verwijst naar een gecultiveerde hartstocht of naar je verlangen naar de fijnere dingen in het leven. Een alternatieve droomuitleg is dat je iets wilt bijdragen met je leven. Je wilt naam maken en een reputatie opbouwen.
Smokkelen
Een droom waarin je aan het smokkelen bent, wijst er op dat je iets wilt claimen waar je denkt recht op denkt te hebben. Het zou ook kunnen betekenen dat je het gevoel hebt dat je iets ontzegd wordt, of dat je je buitengesloten voelt. Denk ook aan hetgeen je smokkelt voor aanvullende betekenis.
SMS
Als je droomt dat je tekstberichtjes stuurt, vertegenwoordigt dit je connectie met anderen en je netwerk van vriendschappen.
Sneeuw
Sneeuw in je droom vertegenwoordigt remmingen, verdrongen emoties en eventueel frigide gevoelens. Je zou je eens moeten laten gaan en proberen om al die emoties te uiten.
Sneeuwpop
Een sneeuwpop in je droom suggereert dat je een emotioneel koud persoon bent of zelfs frigide. Mischien ben je iets te ongevoelig naar anderen toe. Aan de andere kant kan deze droom ook symbool staan voor speelsheid en samenzijn.
Snelweg
Als je een snelweg ziet in je droom, vertegenwoordigt dit jouw levenspad en de richting waarin je je beweegt.
Snijden
Een droom waarin je een stuk hout snijdt, symboliseert spirituele en creatieve energie. Metaforisch gezien zet je onbewuste energie om in bewuste oplettendheid. Overweeg of het snijwerk louter voor de sier is, of ook nuttig.
Snijwond
Als je droomt dat je een snijwond hebt, suggereert dit dat je teleurgesteld of tegengewerkt wordt. Een alternatief is dat deze droom verwijst naar vrouwelijke sexualiteit.
Snoep
Als je snoep ziet of eet in je droom, symboliseert dit de vreugde en speciale traktaties in het leven. Snoep vertegenwoordigt tevens mateloosheid, sensualiteit en/of verboden geneugten.
Snowboarden
Dromen dat jij of iemand anders aan het snowboarden is, geeft aan dat je je angsten aan het overwinnen bent. Je benut je vaardigheden.
Soldaat
Wanneer je een soldaat ziet in je droom, duidt deze op je weerbarstige houding en hoe je je mening en gevoelens aan anderen opdringt. Een andere uitleg is dat je jezelf voorbereid om voor een kwestie te vechten waar jij in gelooft, en zo je normen en waarden te verdedigen.
Spaargeld
Als je droomt over je spaargeld, vertegenwoordigt dit je zorgen over geldzaken. Je zou ene financiele last op je schouders voelen drukken. Deze droom zou je kunnen vertellen dat je wat gematigder kan zijn en zorgvuldiger met je middelen zou moeten omgaan.