Droomwoordenboek

S

Slaan t/m Sneeuwpop

Slaan
Dromen dat je wordt geslagen, wijst erop dat je enkele fundamentele veranderingen in jezelf moet aanbrengen. Je zou een paar weloverwogen aanpassingen en evaluaties van jezelf moeten maken.
Slaap
Als je droomt dat je slaapt, duidt dit op gemoedsrust. Het zou ook kunnen betekenen dat je onwetend, of niet volledig bewust bent van de omstandigheden om je heen. Als je in je droom naast een vreemde slaapt, suggereert dit dat je een situatie probeert te ontwijken die gesymboliseerd wordt door deze vreemdeling. Misschien weiger je een bepaalde negatieve karaktertrek van jezelf te erkennen.
Slaapkamer
Dromen waarin je in je slaapkamer bent staan voor bepaalde aspecten van je zelf die je alleen voor jezelf houdt. het is tevens een verwijzing naar je sexuele natuur en intieme relaties.
Slaapzak
Een slaapzak in je droom vertegenwoordigt warmte en bescherming. Je etaleert een verlangen om langzaamaan het domein van je onderbewuste te ontdekken.
Slachtoffer
Wanneer je droomt dat je een slachtoffer bent, waarschuwt je droom van te voren dat je door je vijanden zal worden onderdrukt en worden overweldigt. Dergelijke dromen suggeren dat je je machteloos en hulpeloos voelt in een bepaalde situatie in je wakkere leven.
Slagroom
Als je slagroom ziet of eet in je droom, duidt dit op vreugde en lichtvoetig plezier. Je hebt lol in het leven en geniet met volle teugen. Een andere betekenis is dat slagroom symbool staat voor je seksuele verlangens.
Slak
Als je slakken ziet in je droom, wijst dit erop dat je traag, doch stabiel door het leven gaat. Je zou akelig traag op je doel afgaan, waarschijnlijk doe je in het echte leven alles op een slakkengangetje.
Slang
Wanneer je in je droom een slang ziet, of er door een gebeten wordt, duidt dit op verborgen angsten en zorgen waardoor je je bedreigd voelt. De droom kan je waarschuwen voor iets in het echte leven waarvan je je nog niet bewust bent of dat nog niet aan de oppervlakte is gekomen.
Sleutel
Een sleutel symboliseert toegang, kansen, controle, geheimen of verantwoordelijkheden. Je zou je gevoel en emoties weggestopt kunnen hebben. Als je het geluid hoort van rammelende sleutels, duidt dit erop dat je met de juiste houding in het leven staat. Je beweegt je in de goede richting, en vraagt de juiste dingen om je verder te helpen op je weg. Een Sleutel is ook een symbool voor een beslissende actie.
Sleutelgat
Dromen dat je door een sleutelgat kijkt, suggereert dat je niet het volledige beeld hebt van een bepaalde situatie. Je dient een breder perspectief op de zaken te krijgen.
Slikken
Dromen dat je iets inslikt, geeft aan dat je gevoelens of woorden binnenhoudt. Misschien voel je je niet in staat om je woede te uiten. Als alternatief kan deze droom een metafoor zijn dat je in een bepaalde situatie je trots moet inslikken.
Sloot
Een sloot symboliseert hindernissen en problemen. Traditioneel is het een waarschuwing voor een romantische verhouding die tot een ongelukkig huwelijk zou kunnen leiden. Het is ook een teken dat er vijanden in je buurt zijn. Op zakelijk vlak moet je financiele problemen vermijden.
Slot
Als je droomt over een slot betekent dit dat je niet kunt krijgen wat je wilt. Je wordt buitengesloten van een bepaalde activiteit of situatie. Misschien zit er een aspect van jezelf binnenin opgesloten wat tot uitdrukking moet komen.
Sluier
Dromen waarin jij of iemand anders een sluier dragen, symboliseren iets dat je probeert te verbergen. Dingen hoeven niet te zijn wat ze lijken.
Smaak
Als je iets vies proeft in je droom, suggereert dit dat een of andere actie niet genoeg is om je te ondersteunen op fysiek, emotioneel of spiritueel gebied. Aan de andere kant zou deze droom ook aan kunnen geven om een andere opvatting te overwegen over wat deze slechte smaak veroorzaakt. Geef het een tweede kans.
Smoking
Een smoking in je droom vertegenwoordigt cultuur, verfijning en/of sierlijkheid. Het pak verwijst naar een gecultiveerde hartstocht of naar je verlangen naar de fijnere dingen in het leven. Een alternatieve droomuitleg is dat je iets wilt bijdragen met je leven. Je wilt naam maken en een reputatie opbouwen.
Smokkelen
Een droom waarin je aan het smokkelen bent, wijst er op dat je iets wilt claimen waar je denkt recht op denkt te hebben. Het zou ook kunnen betekenen dat je het gevoel hebt dat je iets ontzegd wordt, of dat je je buitengesloten voelt. Denk ook aan hetgeen je smokkelt voor aanvullende betekenis.
SMS
Als je droomt dat je tekstberichtjes stuurt, vertegenwoordigt dit je connectie met anderen en je netwerk van vriendschappen.
Sneeuw
Sneeuw in je droom vertegenwoordigt remmingen, verdrongen emoties en eventueel frigide gevoelens. Je zou je eens moeten laten gaan en proberen om al die emoties te uiten.
Sneeuwpop
Een sneeuwpop in je droom suggereert dat je een emotioneel koud persoon bent of zelfs frigide. Mischien ben je iets te ongevoelig naar anderen toe. Aan de andere kant kan deze droom ook symbool staan voor speelsheid en samenzijn.