Droomwoordenboek

S

Schemering t/m Schoonzus

Schemering
Als je droomt over de schemering wijst dit op een einde aan een oude voorwaarde of een bepaalde situatie.
Scheren
Als je droomt dat je aan het scheren bent, suggereert dit dat je een minder belangrijke levensveranderde beslissing neemt. Een of andere aspect van je dagelijkse routine wordt aangepast. Een alternatieve uitleg zou kunnen zijn dat scheren je strenge houding of zelfkastijding vertegenwoordigt. Het kan ook een sexuele verwijzing hebben.
Schermen
Als je droomt dat je aan het schermen bent, suggereert dit dat je met iemand op gespannen voet staat.
Schets
Als je droomt over een schets van jezelf, suggereert dit dat je een bepaalde situatie vanuit een ander perspectief moet proberen te zien.
Schieten
Als je een schietpartij ziet in je droom, suggereert dit dat je weet wat je wilt in het leven. Je bent doelgericht bezig. Wanneer je iemand neerschiet, duidt dit op agressieve gevoelens of onderdrukte woede jegens deze persoon.
Schild
Als je droomt over een schild, symboliseert dit zowel emotionele-, spirituele, als fysieke bescherming. Je zou je kwetsbaar kunnen voelen en nodig opgebeurt willen worden.
Schilderij
Als je een schilderij ziet in je droom, vertegenwoordigt dit je behoefte aan zelf-expressie. Als je droomt dat je zelf een artiest bent die een schilderij maakt, refereert je droom naar je creatieve en intuitieve kant. Het schilderij dat je aan het maken bent is een belangrijke aanwijzing voor hoe je vind dat je in het leven staat.
Schildpad
Als je droomt over schildpadden, suggereert dit dat je langzaam, doch zeker, voortgang boekt. Je moet jezelf even afremmen. Een alternatieve uitleg is dat je jezelf probeert de beschermen tegen de realiteit van het leven.
Schimmel
Een schimmel vertegenwoordigt negatieve emoties die zich uitbreiden en vermeerderen in je onbewuste. Je zou een constructieve wijze moeten vinden om ze tot uitdrukking te brengen voordat de boel uit de hand loopt.
Schip
Een droom over een schip duidt erop dat je bepaalde aspecten van je onderbewustzijn en emoties aan het ontdekken bent.
Schipbreuk
Als je droomt dat je schipbreuk leidt, suggereert dit dat je een emotioneel conflict ervaart, of anders moeite hebt om je gevoelens te uiten. Je zou eveneens nog niet klaar kunnen zijn om bepaalde zaken in je onbewuste te confronteren.
Schoenen
Over het algemeen symboliseren schoenen hoe je in het leven staat. Ze suggereren dat je een solide basis hebt en met beide voeten op de grond staat.
Schok
Als je droomt dat je een schok krijgt, wijst dit op een plotseling ontwaken en een nieuw bewustzijn.
Schommel
Een droom waarin je aan het schommelen bent, is een uitdrukking van grote tevredenheid en vrijheid. Het symboliseert tevens terugkerende periodes (cycli) en beweging. Een andere droomuitleg zou kunnen zijn dat schommelen een verlangen naar sexuele verscheidenheid symboliseert.
School
Als je droomt dat je weer op school bent, duidt dit op gevoelens van onbekwaamheid en onzekerheden uit je jeugd die je nooit echt bent ontgroeid.
Schoolbord
Een schoolbord in je dromen vertegenwoordigt de klas en kwesties die je als moeilijk hebt ervaren in je schooltijd. Er zit een les voor je in deze droom. Je kan voelen dat je getest wordt. Let op wat er op het schoolbord geschreven staat.
Schoolbus
Een droom over een schoolbus suggereert dat je op het punt staat een levensreis te starten, bedoeld voor je persoonlijke groei. Wanneer je de schoolbus bestuurt, geeft dit aan dat je het prettig vind om de leiding te nemen en voor de belangen van een groep wil opkomen.
Schoonheidswedstrijd
Als je droomt dat je meedoet in een schoonheidswedstrijd, verwijst dit naar je eigen onzekerheid over je uiterlijk. Je vergelijkt jezelf constant met anderen.
Schoonmoeder
Als je droomt over je schoonmoder, voorspelt dit dat na veel bittere meningsverschillen, alles uiteindelijk op een plezierige manier goed komt.
Schoonzus
Als je droomt over je schoonzus, staat zij symbool voor eigenschappen van haar die jij zelf ook hebt. Denk aan de relatie met haar in het echte leven. Als je in je droom met je schoonzus aan het kissebissen bent, dan suggereert je droom dat je weigert te erkennen dat jullie wellicht allebei dezelfde karaktertrekjes hebben.