Droomwoordenboek

S

Saucijs t/m Schelp

Saucijs
Wanneer je een saucijsje eet in je droom, symboliseert dit materiële waarde. Het kan ook beschouwd worden als een fallussymbool en verwijst derhalve naar sexuele gevoelens of spanning.
Sauna
Een droom over een sauna suggereert dat je meer open zou moeten staan voor de ideeën en meningen van anderen. Je zou je tegelijkertijd moeten zien te ontdoen van de negativiteit in je leven. Aan de andere kant kan deze droom ook verwijzen naar erotiek en je sexuele verlangens.
Saus
Als je een of andere saus ziet of proeft in je droom, vertegenwoordigt dit je gevoel voor wijsheid en intellect. Let op de kleur en smaak van de saus voor aanvullende informatie.
Saus
Als je droomt over saus, zou dit symbool kunnen staan voor je gevoel voor wijsheid en je intellect. Let ook op de kleur en smaak van de saus voor aanvullende betekenis. 
Savanne
Als je droomt dat je in een savanne bent, suggereert dit dat je zou moeten leren om je aan te passen aan de verschillende situaties en omstandigheden in je leven. Waardeer de verschillende ervaringen in je leven ondanks dat deze niet altijd zijn wat je had verwacht.
Saxofoon
Als je droomt dat je op een saxofoon speelt, duidt dit erop dat er iets is dat je vanuit het diepste van je ziel tot uitdrukking zou willen brengen. Misschien heb je een bijzondere klik gemaakt met iemand.
Scarabee
Als je droomt over een scarabee, symboliseert dit je vermogen om je aan te passen, te overleven en te veranderen. Aan de andere kant zou deze kever ook de zon, wederopstanding en onsterfelijkheid kunnen vertegenwoordigen. Deze droom zou ook kunnen gaan over je angsten met betrekking tot ouder worden en de dood.
Scepter
Als je droomt over een scepter, vertegenwoordigt dit individuele macht en hoe een persoon het verschil kan maken.
Schaap
Als je droomt over schapen, duidt dit op een gebrek aan initiatief om er zelf op uit te gaan. Je bent (momenteel) niet zo creatief en conformeert je simpelweg aan de rest.
Schaar
Een droom waarin je een schaar gebruikt, duidt op vastberadenheid en controle in je wakkere leven. Een andere betekenis zou kunnen zijn dat je iets kwijt moet in je leven. Het vertegenwoordigt tevens je vermogen om situaties (of personen) uit je leven te verwijderen.
Schaatsen
Als je droomt over (rol)schaatsen, symboliseert dit je vermogen om altijd in balans te blijven. Je maakt gebruik van je eigen kracht, vastberadenheid en wilskracht om verder te komen en je doelen te bereiken. Een droom over schaatsen op het ijs duidt op tevredenheid met een huidig project.
Schaduw
Je schaduw in je droom refereert naar een aspect van jezelf, dat je nog niet hebt erkend of herkend.
Schakelen
Als je droomt dat je jouw auto naar een hogere versnelling schakelt, suggereert dit dat je klaar bent om een nieuw project op te pakken. Je kiest voor een nieuwe richting in je leven.
Schaken
Als je schaakt, of ziet schaken in je droom, duidt dit erop dat je een bepaalde situatie goed moet overdenken voordat je een beslissing neemt. Deze droom kan tevens een commentaar afgeven hoe je je gelijke hebt gevonden in de liefde of in zaken.
Schandaal
Als je droomt dat je in een schandaal verwikkeld bent, suggereert dit dat je je overmatig zorgen maakt over wat anderen van je denken. Het zou ook kunnen aangeven dat je je aandacht op belangrijker zaken zou moeten richten.
Schat
Als je droomt dat je schatten vind, wijst dit er op dat je een of andere verborgen vaardigheid of talent hebt ontdekt.
Schatkist
Een schatkist in je dromen vertegenwoordigt verborgen talent. Het wijst tevens op een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Je bent tevreden met waar je staat in een situatie of relatie.
Schedel
Een schedel - doodshoofd- symboliseert woede, slechtheid en de dood. Aan de andere kant zou een schedel juist het intellect kunnen vertegenwoordigen, of de geheimen van de menselijke geest. Je houdt bepaalde dingen geheim.
Scheiding
Een droom waarin je gaat scheiden wijst erop dat je dingen in je leven moet onderscheiden en ze op mate van belangrijkheid moet indelen.
Schelp
Het lopen langs schelpen en het verzamelen ervan voorspelt extravagantie. Plezierige voorvallen zullen leiden tot berouw en slechte herinneringen. Zeeschelpen staan voor geborgenheid en veiligheid. Je laat je ware zelf, of je gevoelens niet zien. Om je te beschermen tegen mogelijke zielpijn, sluit je jezelf emotioneel af.