Droomwoordenboek

S

Sabotage t/m Saturnus

Sabotage
Een droom waarin je bent gesaboteerd, vertegenwoordigt conflicten uit je wakend bestaan. Een overweldigende angst bedreigt de grens tussen je onderbewuste en je ego. Je zou jezelf van een gedateerde houding en oude denkwijzen moeten ontdoen.
Sadisme
Een droom over sadisme duidt op onderdrukte woede, vaak afkomstig uit je jeugd. Je zou jezelf wellicht proberen te straffen voor gedane zaken of misdragingen uit het verleden.
Safari
Een droom dat je op safari bent symboliseert bevrijding van sociale normen en regels. Je probeert je los te breken uit het keurslijf dat de maatschappij je opdringt.
Saffier
Als je droomt over saffieren, vertegenwoordigt dit bescherming, de hemel en goddelijkheid. Het staat tegelijkertijd symbool voor het ontgrendelen en begrijpen van je onbewuste. Je zou dicht bij de waarheid van iets kunnen komen.
Saffraan
Als je droom dat je saffraan gebruikt in een gerecht, duidt dit op een vreedzame oplossing voor je problemen en ruzies. Wanneer je saffraan ziet groeien, wijst dit op een bedriegelijke geliefde of een onechte vriend.
Salade
Als je droomt dat je een salade eet, wijst dit erop dat je je gevoelens moet (durven) uiten en de positieve invloeden in je leven moet opnemen om zo persoonlijke groei te realiseren. Een andere uitleg zou kunnen zijn dat je verlangt naar de natuur en een goede gezondheid.
Salamander
Als je droomt over een salamander, vertegenwoordigt dit reptiel je vermogen om door schaamte, pech en/of gêne te overleven.
Salami
Als je droomt over salami, suggereert dit dat je problemen zou kunnen hebben met betrekking tot je zelfbeeld. Het zou ook kunnen wijzen op sexuele- of relationele problemen.
Salie
Een droom over salie symboliseert wijsheid, zuinigheid en een praktische manier van doen.
Salon
Als je droomt dat je bij de (schoonheids)salon zit, wijst dit erop dat je je erg bewust bent van je uiterlijk. Je zou misschien te hard proberen om indruk te maken op anderen. Deze droom zou ook misleiding of een dekmantel kunnen suggereren. Weer een andere droomuitleg is dat de salon duidt op een frisse kijk op het leven.
Salto
Als je droomt dat je zelf een salto maakt, overwin je je huidige moeilijkheden sneller dan je verwacht.
Saluut
Wanneer je salueert in je droom, vertegenwoordigt dit je akkoord met autoriteit. Je zou je positie moeten (leren) erkennen en accepteren waar je staat in het leven.
Samoerai
Als je droomt dat je een samoerai bent, symboliseert dit eer en plichtsgetrouwheid. Je zou misschien ook moeten werken aan kwesties met betrekking tot binding.
Sandalen
Wanneer je sandalen draagt in je droom, wijst dit comfort en gemak. Je staat open voor anderen. Deze droom zou daarentegen ook kunnen aangeven dat je voorzichtig met bepaalde mensen om moet gaan om ze niet te beledigen.
Sandwich
Dromen over een sandwich suggereren dat er flinke druk en stress op je wordt geplaatst. Het verwijst tevens naar je vermogen om twee dingen tegelijk te doen. Maar ja, een sandwich is soms gewoon een sandwich.
Sap
Sap in je droom duidt op fysieke gezondheid en fitheid. Het zou ook kunnen verwijzen naar een overdreven goedgelovig of sentimenteel iemand.
Sardientjes
Een droom waarin je sardientjes ziet of eet symboliseert de vele componenten van je emotionele blauwdruk. Misschien is ook het gezegde "verpakt als sardientjes" van toepassing. Voel je je vastgeklemd of dat anderen je persoonlijke ruimte binnendringen?
Satellietschotel
Als je een satellietschotel ziet in je droom, staat dit symbool voor mondiaal bewustzijn en je begrip van wereldse zaken.
Sater
Als je droomt dat je een sater bent, suggereert dit dat je sexuele vrijheid zoekt. Een sater staat symbool voor mannelijke vruchtbaarheid en sexuele kracht. Een alternatieve uitleg is dat deze droom aangeeft dat je lichaam en geest meer zou moeten proberen te verenigen.
Saturnus
Als je droomt over de planeer Saturnus, staat dit symbool voor discipline, beperkingen en een conservatieve houding. Het verwijst tevens naar levenslessen met betrekking tot vernietiging en wedergeboorte.