Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

lastig worden gevallen door "geesten" in dromen

raes peggy
5 jaar geleden

hoi, heb al jaren last van zo n kwade geesten in men slaap, ik weet alles heel duidelijk want ben wakker in men slaap, ik krijg dan enom kippenvel en moet echt vechten tegen veel kracht dat altijd van vorm verandert pfff echt kreepy , dan begin ik te bidden en hard te roepen ga weg ik heb dan zelf ook heel veel kracht, als ik dan wakker word ben ik bang leeg en uitgeput, henb er al 24jaar last van ....help

Jean
5 jaar geleden

Vroeger had ik ook vaak last van dromen over geesten of andere enge dingen, vooral als ik op mijn rug sliep, heel raar. Al kom ik wel uit een familie die hooggevoelig is en mijn moeder had daar ook last van dat ze vaak nare dromen had of geesten zag en ook mijn broer zag ze. Ikzelf zag ooit iemand voor mijn bed staan maar voelde niet eng en ben gewoon weer in slaap gevallen. Waar ik wel meer last van gehad heb was entiteiten in mijn aura.
En dat kan alleen gebeuren als je zelf onverwerkte emoties/trauma's hebt zoals boosheid/haat, angst, verdriet, afgunst etc. Dat is negatieve energie en maakt ahw gaten of scheuren in je aura, dus toegang voor het negatieve van buitenaf en dan maakt het niet uit of je overledenen aantrekt of negativiteit van de levenden. Je bent als het ware een magneet voor ze of ze zijn gewoon een trigger van jezelf. Ben jaren met mijzelf aan de slag gegaan met behulp van lichtwerkers want ik was zelf niet blij met mijn negatieve emoties en negatieve leven die daaruit voortvloeide. En hoe positiever je zelf word hoe meer je ook beschermende entiteiten aantrekt, want het is niet alleen maar duister en kommer en kwel in het universum, godzijdank! Maar het belangrijkste is toch dat je stapjesgewijs zelf steeds sterker word zodat je jezelf kan beschermen en dat dat eigenlijk je natuurlijke staat is! Het is wel een aardige kluif om je eigen negativiteit in de ogen te zien want het ego zegt gauw IK NEGATIEF??? welnee... Maar goed heb al jaren geen enge dromen meer gehad en een tijd geen entiteiten in mijn aura wel voel ik soms nog een bemoeizuchtige overleden vader maar acht die sluit ik nu heel aardig af ben daar ook niet van gediend. Een heel verhaal maar wie weet heeft iemand hier wat aan...

Je moeder
5 jaar geleden

Bullshit je sroomde gewoon een nachtmerrie heeft iedereen wel eens domme belg het enigste wat jullie kunnen is slappe friet met vieze mayonaise maken dom belg dom belg

Ringgo
5 jaar geleden

Ik denk kwade gehost

Raphael
5 jaar geleden

Ik heb 3 jaar last van gehad en ben eindelijk er vanaf en zou u daar graag bij helpen

annevanderworstenborg
5 jaar geleden

Meid, ik leef met je mee. Heb dit ook vaker gehad. Als ik jou was zou ik zsm naar een huisarts gaan, daar kun je je verhaal kwijt. Ik heb dit ook gedaan, er werd bewezen dat ik een psychische geestalige stoornis (er was wat mis in mijn hoofd, waardoor ik telkens dacht dat geesten mij over gingen nemen ofzo) had, waardoor ik vaak raar droomde. Ik kreeg medicijnen aangeschreven en heb er nu geen last meer van! kizzies mij <3333

Josiane
5 jaar geleden

Hoi, mijn dochter vertelde me dat ze deze nacht was opgestaan , naar toilet ging en toen ze opstond werd ze tot driemaal toe tegen haar borstkast geduwd en vloog te telkens een stukje naar achter tot tegen een kast! Dit had ze nog nooit meegemaakt, ze was r behoorlijk van geschrokken! Weet iemand wat dit zou kunnen zijn????? Heel raar???

onwerkelijk maar waar
4 jaar geleden

hallo.

Ik wil graag anoniem blijven maar mijn verhaal gaat een tikkeltje verder het begon voor de zomer echt toen ik een foto van een wondje op mijn arm naar mijn vriendin wou sturen.

ik zat in de woonkamer op de bank en nam de foto zodanig dat er perongeluk meer muur dan arm te zien was ik heb een witte muur nadat ik de foto gemaakt en gestuurd had woou ik het verwijderen maar er viel miij iets op het leek of ik een demoonachtighoofd inclusief met tanden tong ogen en zelfs hoornachtige vormen zag.

ik kon het niet geloven en liet het me beste vriend zien en na 2 a 3 keren kijken xag hij het ook en zei dit is niet goed het een demoonachtig wezen en toen begon het.

'het' was volgens mij blij dat het opgemerkt is want toen kwam ik een nacht dronken thuis en ik was in me kamer naar mezelf kijken in de spiegel maar ik had nog oordoppen in me oren met hardstyle muziek en ik ging n og een beetje los opeens sprong me licht kapot toen zette dat mij aan het denken wat het kopje was gescheiden van de fitting ONMOGELIJK EN TE TOEVALLIG!

toen begon het dromen gedeelte
gedeelte. ik sliep vanaf toen niet meer in de slaapkamer maar gewoon op de bank in de woonkamer en ik kreeg meermalen dromen dat ik op de bank lag e. dat ik wakker schrok nog in me slaap heel raar en ik was bang in slaap waarom weet ik niet maar probeerde naar de tussendeur te rennen in me droom hoewel dat niet lukte ik ik kwam kruipend bij de deur terwijl ik wou rennen heel vaag terwijl ik mijn benen nog had ik wist dat ik wakker moest worden en hoe ik dat dacht werd ik wakker maar het leek alsof ik zonk toen ik wakker werd heel akkelig gevoel maar ik werd wakker en sindsdien durf ik amper te slapen bang om het weer meetekmaken wat nog wel gebeurde 2 maaltoe heb ik een kleinmeisje gezien toen ik de deur openmaakte

en 1 maal 2 mensen die zittend een bal of iets naar elkaar overgooien dit was de druppel ik sliep van toen niet meer thuis

ik wil graag weer thuis slapen kan iemand mij helpen. en omdat ik een foto van het demoon heb (wat ik na de eerste droom gelijk verwijderd heb) weet ik 100% zeker dat er bovennatuurlijke dingen gebeuren in me dromen ik kan het niet als toeval afdoen. heeft iemand dit ook met fotografisch bewijs en dat is niet mijn grootste vraag. dat is namelijk hulp.

bij voorbaat bedankt.

4 jaar geleden

Dat is erg naar. Dromen kunnen wel eens van buitenaf opgelegd en gestuurd worden. Ik ken het zelf ook wel. Niet vaak maak ik het mee. Alleen onlangs nog een keer. Alsof er iemand bovenop mij zat en ik niet goed kon ademen. Pas toen ik wakker werd was het als of mijn borstkas weer kon uitzetten om te ademen. Toen ik wakker schrok haalde ik ook een paar keer goed diep adem alsof ik bijna gestikt was.
Ik zag toen ook allemaal blauwe 'sterretjes', electrische ontladingen in mijn slaapkamer. Dat herkende ik van wel eens eerder, toen er sterke positieve krachten mij kwamen beschermen tegen sterke negatieve krachten.

Als je gevoelig bent voor 'bovennatuurlijk', dan is alcohol eigenlijk uit den boze. Een glas kan maar je aangeschoten of dronken zuipen is echt vragen om aandacht. Alcohol heeft een van de laagst trilling niveaus. Alles wat verslavend is is eigenlijk niet goed natuurlijk. Maar alcohol en drugs is eigenlijk een portaal in je geest openen wat uitnodigend werkt voor negatieve energieen.

Dat je dit nu meemaakt kan ook en heel sterk teken zijn om anders te gaan leven.

Ik was van atheist/agnost naar Christelijk spiritueel gegaan sinds ik als atheist dingen ging meemaken. Dat was alsof ik in een rolercoaster zat. Daarna ben ik wat anders gaan leven en 'geloven'. als je die nare dingen ziet en zelf dan ook gelooft dat het waar is wat je zag, zal het goede ook wel waar zijn.

Nu drink ik bijna niet meer, drugs heb ik nog nooit gebruikt. En ik heb nu eigenlijk nergens meer last van behalve de 'normale' dingen die ik krijg te zien omdat ik dan blijkbaar een gave heb dat ik geesten zie die ik naar het licht moet sturen.
Alleen laatst dus nog een keer zo'n droom en dingen zien na het wakker worden van die droom. Maar dat was omdat ik toevallig die avond te veel gedronken had..... voor 1 keertje ;) Hoewel ik niet niet eens aangeschoten was.

Zorgen dat je zelf sterk staat scheelt al ontzettend veel. Geen overmatig drankgebruik is dat dus, Zeker geen drugs! positief in het leven staan, positief met mensen omgaan, geen negatieve mensen om je heen die jou negatief beinvloeden, en zelf heb ik ook wat christelijke iconen in huis die ik bedankt dat ik geen demonen of andere negatieve energieen meer in huis heb.

Kathlyn
4 jaar geleden

Ik heb vandaag een droom gehad over geesten, niet dat ik ze zag ofz. maar het licht knipperde opeens. opeens waren er ook allemaal mensen. er kwam een bus langs en daar zat een zwarte schim in. en toen werd ik wakker. zins ik wakker ben voel ik me bekeken.. echt eng. en er is niemand bij mij alleen m'n kat

Lianne
4 jaar geleden

Hallo in het oude huis had ik ook zoon droom nu zijn we verhuist en ik was ziek vanochtend ik lach te slapen en kreeg een droom dat ik op men bed lag en mijn bed werd opgetild ik zag alleen zwart ik bewoog een been en schrok wakker ik viel in slaap en had dezelfde droom maar dan erger ik bewoog men been en ik werd niet wakker wat normaal dan wel gebeurt alles knipperde er werd gegierd in mijn oren ik werd Wakker en kon ongeveer 1 min niks zeggen er kwam geen geluid uit men mond ik wou men moeder roepen maar lukte niet na die 1min roepte ik en ging naar beneden ik had het gevoel dat iets in men lichaam wou ik heb ook veel slapeloze nachten deze nacht merries heb ik al heel men leven en kom er nooit vanaf die geest volgt me overal in het oude huis zag ik altijd een meisje naast de wc deur ook schokkend ik zelf ga vandaag naar dokter kijken wat hun voor me kunnen doen veel succes hier mee ik snap u reactie echt helemaal ik schrik er ook van ik kan wel zeggen wat de dokter later heeft gezegd

4 jaar geleden

Hallo Allemaal!

Ik wil graag even mijn verhaal delen.
Vanaf zo ver ik mij herinner (ben nu 25) heb ik bepaalde periodes last van nachtmerries zo noem ik ze maar.
Demonen of voor mijn gevoel een demon valt mijn continue lastig.
Het wil mij het wil mij of mijn leven!
Ik heb de meest intense dromen gehad hij zit vaak verstopt in vertrouwens- [personen en geliefde van mij.
Als voorbeeld dat ik weer een x aan het vluchten was van die demon zag ik een trap naar boven met licht daar branden en daar zat mijn vader (mijn vertrouwelijke en geliefde vader) ik rende daar zo snel mogelijk heen en toen stond mijn vader op (boven aan de trap) en zodra ik de bovenste tree had bereikt duwde hij mij zo hard naar beneden en ik viel har dop de grond. Toen veranderen mijn vader in die demon (onbekend apart gezicht kan het niet eens omschrijven) en sprong heel hard op mij om in mijn lichaam te kunnen. En toen schrok ik gillend wakker.
Precies die nacht er na kwam hij weer in mijn droom voor. Een vriend had verteld dat ik het moest aangaan omdat ik sterker ben!
Gek genoeg hoe bang ik ook was lied ik het toen gebeuren en ik raakte het aan en hij kwam in mijn energie begon bij mijn arm en ik voelde hoe sterk het was en mij geleidelijk overnam!
Toen schrok ik weer gillend wakker.
Enige tijd daarna geen last meer van gehad.
Tot dat op een nacht een schilderij van de muur viel zomaar om 3:15 in de nacht.
Ik heb nog een dochter van 3 en ik en mijn partner waren toen even uit elkaar.
Dus ik was alleen.
De keren overigens dat al die dromen plaats vonden was ik altijd alleen op mijn dochter na dan.
Onderhand ben ik weer samen met de vader. Vannacht dus gebeurde het weer in de zelfde setting met mijn vader of en mijn partner( die veranderende steeds) zijn namelijk allebei heel dierbaar voor mij.
En in deze droom viel er ook een schilderij maar hij was in stukjes gebroken ook en lag een geboorte akte van mij bij en mijn vader schreeuwde ow nee nu heeft hij jou cijfers jou gegevens dit is gevaarlijk!
Heel apart.
en ik werd weer wakker van mijn eigen geschreeuw ik zei heel hard broken broken broken in het engels.
Misschien is dit een te lang verhaal voor in het kort te kunnen omschrijven.
Dit speelt namelijk al zo lang en zo nu en dan komt het terug.
Als ik naar mij gevoel moet luisteren wilt deze entiteit of demon (want het is echt een diep slechte energie) mij of mijn leven.

Han
4 jaar geleden

Beste allen,

Genoemde verhalen komen mij bekend voor en heb het zelf ook meegemaakt. Als zoiets mij overkomt, dan bid ik herhaaldelijk Onze Vader.. Het is een zeer krachtig gebed waar geen kwade geest tegen op kan, t.w.:
Onze Vader, die in de hemelen zijt,
uw naam worde geheiligd;
uw koninkrijk kome;
uw wil geschiede, gelijk in de hemel alzo ook op de aarde.
Geef ons heden ons dagelijks brood;
en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren;
en leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze.
Want van U is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen.
Matteüs 6:9-13; Lucas 11:2-4.

Groetjes,

Han

4 jaar geleden
Beheerder

Het gaat minder om de vader of de vaders dan om het vaderbeeld.
Hier staat de kennelijk goede vader bovenaan de trap.
Maar het is een soort hemelse trap, want ik neem aan dat hij “boven” is?
Jij echter hoort daar nog niet en dus moet je weer terug naar “beneden”.

Het vaderbeeld is op zich een paradoxale eenheid en staat dus bol van de tegenstrijdigheden.

Dus het voorstel van de bovenstaande “evangelist” lijkt mij geen oplossing.
De bijbel is immers een opsomming van tegenstrijdigheden en god was iemand waarbij je nooit veilig was.
Je kon immers nooit weten, hoe Hij met zijn korte lontje zou reageren bij de minste "ongehoorzaamheid".
Terwijl tegelijk de grootste schurken letterlijk de hemel in werden geprezen en alles mochten met goedkeuring, of zelfs in opdracht, van de "Chef".

Een appeltje was b.v. al voldoende om de zondvloed te ontketenen. De meest draconische straffen werden uitgevoerd.
God, of laten we zeggen het godsbeeld, is een archetype en dat omvat altijd zijn volstrekt tegenovergestelde zijden. Gespletenheid is hierbij het juiste woord. De lichte kant weet niet wat de donkere kant doet.
Aangezien dit "vaderbeeld" door de mens is verzonnen, is het ook niet vreemd dat het zo dualistisch is geworden.
Daarom schreef Kuitert terecht: "Niet God schiep de mens, maar de mens schiep God". (Als "gesneden" beeld).
God werd eeuwenlang als boeman en knuppel achter de deur gebruikt (vaak ook letterlijk)
“Hij kastijdt, wie Hij liefheeft”. Vreemd soort liefde is dat.

Het gaat hier dus mogelijk om een trauma dat boven wil komen? Of de vrees die je ervoor koestert.
Een trap is een inspanning leveren (bewuster worden)
Vergelijkbaar met een Sisyfusarbeid van de steen en de berg.

Koppel het dus eerst terug naar jezelf.
Jung schreef al: “Niet de mens heeft complexen, maar het complex heeft de mens”.
Complexen gedragen zich als soms demonen.

Het terugvallen in je lichaam komt over als een penetratie (in bezitneming).

(Freudiaans is de trap natuurlijk onvermijdelijk een seksuele beleving.)

Het schilderij is een zielebeeld. Hier valt dat beeld dus aan gruizels.
Wat kan er gebeurd zijn, dat je zoiets droomt? Misbruik?

Lees het portret van Dorian Gray (Oscar Wilde).


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

Ladang nancy
4 jaar geleden

Nancy
Heb al meerdere keren ervaringen gehad met geesten die ik heb geholpen en dat gaf me een goed gevoel tot op een dag een oude man tegen me zei dat ik moest stoppen met tegen men oma te praten omdat ik een vrij geloof waardige persoon ben zou een slechte demon in de gedaante van men oma kunnen doorkomen door deze toestand heb ik me afgesloten reeds al een jaar lang .nu onlangs had ik een levensechte droom ik droomde dat ik een meisje steeds beschermde omdat ze lastig gevallen werd door kwade geesten kwam heel bang in men droom en ineens kwam er een bekende persoon achter me staan in men droom waardoor ik in confrontatie durfde gaan met de geest ineens zweefde er een oudere vrouw met een wit kleed pal voor mijn gezicht had een mes in men handen en zei ik steek ik meen het waarop de geest zei geesten kan je niet doden die persoon die jij verdedigd heeft ons veel leed aangedaan en vroeg aan mij of ik ze wou straffen ,ik vroeg welke straf vinden jullie terecht wa voor beiden gevallen draagbaar is ze zei wij willen gewoon gerechtigdheid en als gij ons de rug toekeert naar wie moeten we dan nog gaan zoveel mensen zijn er nimeer die die gave hebben toen schoot ik wakker en mijn hele lichaam trilde van angst en was misselijk en had hevige hoofdpijn wa wil deze droom zeggen denk da ik het weet ma wil voor zekerheid iemand anders zijn gedacht.

4 jaar geleden
Beheerder

Het is niet aan jou om in zulke conflicten te bemiddelen.
Je zou immers kunnen worden misleid.
Onderscheid van geesten is een hoge gave die weinigen bezitten en zelfs dan.
Als die spoken nog haten dan moeten ze daar zelf mee leven want ze kweken hun eigen vijanden als spiegelbeeld.
Geesten zijn niet te doden. Het zijn immers windmolens.

Maar vraag je eens af waarom je zulke verschijnselen aantrekt of oproept.
Wat zit er aan haat of woede in jou?
Immers dat is precies het haakje waaraan ze houvast hebben.
Noem het maar geestelijk of astraal projecteren.

Het is zeker waar dat geesten een valse gedaante kunnen aannemen.
Teresa zag eens de duivel vermomd als engel van licht, luid psalmen reciterend.
Zo dubbel kan het zijn, dus wat valt daar te redden?

Door in te gaan op de een geef je toe aan de ander en de gevolgen zullen merkbaar zijn in je gedrag, gevoel en dromen. Want wie zich ermee inlaat wordt er ook door besmet.
Het zal precies die eigenschappen versterken die ze uitbeelden.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

Nick
4 jaar geleden

Hallo, ik ben nick 27 jaar oud
Ik heb de gisteren
En een maand geleden iets ontzettend engs gedroomd/meegemaakt
Ik weet niet of het een droom was
Wat ik heb meegemaakt heb de eerste keer was dat ik op de bank sliep omdat mn pa in het ziekenhuis werd opgenomen
Ik lag te slapen op de bank op een gegeven monent kreeg ik het koud heel erg koud op dat moment werd mijn hoofd in mijn kussen gedrukt en mijn armen lagen kruislings over mijn borst ( ik lag op mn rug)
En kon me armen ook niet bewegen en me hoofd ook niet me gezicht was gericht richting de hoofd leuning zodat ik niet kon kijken wie of wat er rechts naast mij stond
het enigste wat ik weet is dat ik ga weg heb geroepen
Ik werd niet wakker want me ogen waren al open heel erg vreemd
Gisteren exact hetzelfde meegemaakt
Alleen deze keer in mn kamer ik lag precies hetzelfde alleen werd mijn gezicht richting de muur gehouden ( me bed staat met links tegen een muur dus je kan er alleen via rechts in of uit )
En weer riep ik ga weg na 5 minuten ( bij kennis) kon ik me weer bewegen tevens had ik het weer heel erg koud terwijl het 20 graden was
Wat ik wel weet is dat ik het ga weg op een hele vreemde manier zeg niet met mn normale stem volgens me moeder en me zusje die het gehoord hebben
Het is zoooo eng als je dat meemaakt
Ik hdb in het verleden wel dingen gezien en meegemaakt alleen niet op dit niveau
Ik weet ook niet wat dit inhoud

Met vriendelijke groet nick

4 jaar geleden
Beheerder

Het lijkt wel alsof je opgebaard lag met die gekruiste armen.
Meestal is dit de slaapparalyse waarbij je het lichaam niet kunt bewegen en de geest eruit glijdt.
Dat kan een gevoel van zwaarte opwekken en verplaatsing.
De angst ontstaat omdat je half bewust bent en geen macht over jezelf hebt.
De drang om te schreeuwen maakt dat je weer naar je lichaam terug gekatapulteerd wordt en ontwaakt.
In dromen kun je je oogleden niet sluiten want je hebt er geen, het is een inbeelding die je van het dagbewustzijn meeneemt. In dromen kun je niet doen of je het niet ziet.
Denk dat de angst voor je vader meespeelt.
De dood kan als een koude worden beleefd. (of koud van angst).
De aanwezigheid van een geest roept wel een gevoel van koude op omdat die energie aantrekt anders ken hij zich niet manifesteren. Maar in de kussens gedrukt worden hoeft nog geen moordpoging te zijn.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

Joey
4 jaar geleden

Hallo,
Dit is mijn verhaal.
Toen ik klein was woonden ik nog in Thailand.Ik woonden naast een bos. Mijn moeder werktten al hier, in België. Ze kwam elke zomer naar mij voor een paar weken. Ze bracht dan meestal ook een cadeautje mee. Op een keer kreeg ik een zaklamp. Het was al pikdonker. Ik scheen eens rond, op straat en toen het bos. Ik scheen aan het linkerkant van het bos, niks te zien. In het midden, niks te zien. Aan de rechterkant, sttat er groot meisje met grote handen en een kleine mond. Ik begon te wenen en rende naar binnen. Sinds dan is het me blijven volgen. In mijn dromen maar ook in het echt. Bij mijn oma voel ik haar aanwezigheid. Waar ik ben is ze er ook. Op een gegeven moment ontmoette ik een vriend. Hij had een sauna. Ik liep er langs omdat ik naar het toilet was. Ik keek met het achterkantje van mijn oog naar de sauna omdat ik iets wit zag. Ik bleef even staan en ik zag haar in de sauna zitten. En ook ik ging blijven slapen met hem en midden in de nacht waren wij nog aan de praten. En ik zag haar gewoon staan. Voor mij. Thuis bij mij hebben wij een kamer om te strijken of soms de fitness. Is het daar altijd koud en we weten niet waarom. Maar als ik daar ben voel ik me zwak en kan ik bijna niet bewegen. Maar op momenten heb ik het gevoel dat ze niet kwaadaardig is. Maar hukp zoekt, bij mij. Wat kan ik doen?
Alvast bedankt Joey

4 jaar geleden
Beheerder

Een groot meisje met grote handen en een kleine mond.
Dat lijkt verdacht veel op, teveel willen, maar niet kunnen consumeren.
Beetje vergelijkbaar met de Tibetaanse bardo van de hongerige geesten. (het westen is daarvan een sprekend voorbeeld).

Wie weet speelt dit ergens in je geest, je komt immers uit een heel andere cultuur.

Meestal zijn geesten projecties en hebben dus iets met jezelf te maken.
De koude geeft echter een signaal aan van energie verlies.
Geesten manifesteren zich door het aantrekken van energie.
Die energie sta je vooral af als je bang of chaotisch bent.
Je hebt het dus zelf deels in de hand.
Het meisje kan een deel van jezelf zijn dat je verwaarloost en dat hulp zoekt (opname in het bewustzijn)
Dus een anima projectie?
De angst verhindert mensen meestal om in gedachten vragen te stellen, spookbang als ze zijn voor toenadering. Maar door het te blijven verdringen zal het blijven steken in primitieve voorstellingen.
Zolang het geen kwade bedoelingen lijkt te hebben is er ook geen reden tot angst.
In dergelijke culturen wordt het omgaan met geesten gestimuleerd, of minstens het bijgeloof gevoed.
Ik bekijk het liever nuchter vanuit psychologische kennis en symboliek.
Geestverschijningen komen zeker voor, maar eerst en vooral onderzoeken in hoeverre dit met jezelf te maken heeft. Ik zou zeggen, geef haar een mond en luister in plaats van versteend en aan de grond genageld te staan beven.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

Tijem
3 jaar geleden

Dus gister avond had ik een aparte droom (net uurtje wakker). Ik begin opnieuw want mijn andere tekst was heel lang; ik had een droom dat een geest mij op een video die ik nam op snapchat mij probeerte te stikken. Die geest ging de eerste avond na het filmpje mij in mijn bed bang maken dus geluiden aan mij zitten agressief enzo maar uiteindelijk werd het minder. 3e en laatste dag met de geest in mijn droom dus ontmoette ik de geest met een vrouw en keek ik eindelijk de geest aan. Het was een vrouw met kort blond haar met een bril. Ineens kreeg ik dans les van haar.. ok hoe ineens? Ik weet dat jullie erger meemaken maar, Het rare vond ik dat toen die geest mij bang probeerde te maken dat het voelde alsof ik in het heden wakker in mijn kamer was en mijn bff die logeert naast me ligt te slapen. Ik heb ook weleens gehad dat ik wakker schrok omdat iets mij in mijn buik porde met een vinger en toen ik om mij heen keek had ik pijn daar en was er niemand, en mn deur was open terwijl ik het dicht had gedaan. Die ochtend toen ik wakker werd had in een lichte blauwe plek in een rondje precies hoe ik met een vinger gepord werd. Ik ben slecht met uitleggen maar dit is een paar dingen met wat er met mij gebeurde.

3 jaar geleden
Beheerder

Het lijkt mij helemaal geen geest maar een nog primitieve verschijning van de anima.
Je angsten beletten je daar beter mee om te gaan.
Geesten gaan niet met je dansen.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

VERDACCI
3 jaar geleden

NIET MEER OP JE RUG SLAPEN MAAR OP HE ZIJ , LIG NIET OP JE ARM, GELOOF IN GOD EN ZEGEN UW HUIS OF LAAT HET GOED ZEGENEN !! OP DE ORTHODOXE MANIER
BEZOEK EEN KERK
ZOEK RUST

Bewuste en onderbewuste
Heb je geen geloof vertrouw mij maar ! Bid voor god

Jaytje
3 jaar geleden

Hallo
Ik denk dat het slechte zijn ik heb zelfde dromen en het is akelig en het is steeds in dezelfde ruimte maar het is steeds dezelfde vrouw met zwarte gezicht en zwart lang gaar in blauwe jurk... en die trekt mijn lakens weg die gooit kast op me springt op mij om me te vermoorden lijkt het en telkens er iets gebeurd wil ik proberen wakker te worden en op te staan maar lukt me niet en dan word ik wakker en de laatste droom nu was dat ik uit het huis vluchte en er was een man die me achterna zat en ik vluchte de deur uit en die bleef voor de deur en de vrouw die ik beschreef sprong achter me uit het raam op de kamer verdieping en ze kon niet in het licht komen maar het was donker brrrr heb nog kippenvel en kan nie of wil niet meer slapen iemand help ...

Lisanne
3 jaar geleden

Hoi allemaal,

Sinds gisteren droom ik eng en zoals nu durf ik ook niet meer te slapen. Gisteren avond droomde ik over een zwarte weerwolf die mij wilde bijten gelukkig was daar Joy mijn hond die mij beschermde in mijn droom (ook in het dagelijks leven). In die droom verscheen er ook een man die met zijn vinger ergens naar toe wees maar ik kon niet zien waar naartoe.

Die avond droomde ik nog twee dromen over de man. Waarvan ze allebei heel angstig waren. Ik dacht gewoon in mijn droom te zingen na dat ik wakker schrok dat er iemand naar mij boe riep en daarna eng lachte vervolgens mij wakker schreeuwde. Dat ik wakker werd dat mijn hond begon te grommen. Ik durfde niet meer te slapen. Helaas weer in slaap gevallen nadat de deur open ging in mijn droom, en mijn vriendin de slaapkamer uitliep en ik begon te schreeuwen waar toen ook geen geluid uit kwam. Vervolgens zat er iemand naast mij in bed in mijn droom en ik greep die gene bij zijn keel en hij/zij stikte. Gelukkig maakte mijn vriendin mij Wakker het was heel beangstig dat ik niet meer kon slapen die nacht en gebroken op werk zat. Elke keer als iemand iets deed schrok ik al weer. En keek raar om mij heen.

Nu vanavond moest ik de hond uitlaten en ik voelde heel zeker dat Er iemand achter mij stond en mij de deur uit duwde. Ook kwam ik onderweg een zwarte hond tegen op straat die mij heel lang aanstaarde en weer gromde mij hond maar nu in de werkelijkheid. En ik ben toen om gedraaid de andere kant opgelopen want ik durfde er gewoon niet langs. Ik heb het wel vaker gehad over deze zelfde man, ook dat hij mij vaak laat schrikken in dromen en schreeuwt naar mij. Ook waarin mijn vriendin om het leven wordt gebracht door hem, en dat ik in donkere gangen loop en zwarte schimmen zie in mijn dromen.

Kan iemand mij helpen hiermee?? En een uitleg geven wat het kan zijn. Het leven voelt nu al beangstigend en ik denk steeds dat ik weer over hem droom, of hem dus een keer in het echt ga zien. Ik voel mij geïsoleerd of gek worden..

Groetjes Lisanne

Deze discussie is gesloten.