Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

lastig worden gevallen door "geesten" in dromen

natas2387
9 jaar geleden

hoi

ik droom elke nacht over een geest die in mijn kamer staat
als ik dan wakker wordt heb ik een heel erg bang gevoel en weet ik niet wat ik moet doen

ook voel ik dingen als ik wakker ben ik krijg dan maar zo een heel erg bang gevoel en krijg kippenvel
ik wordt dan ook steeds naar 1 punt getrokken om daarheen te blijven kijken maar ik zie nooit iets

ook kan ik de gevoelens van anderen mensen om me heen voelen

wat moet ik hieraan doen ik vind het super vastig en wordt er bang van

Twijfeltje
9 jaar geleden

Hey allemaal,

ik was net wat info aan het opzoeken over een aantal gebeurtenissen bij me thuis, toen ik op jullie forum botste.
Misschien kunnen jullie me vertellen of dit echt een geest is of iets anders, of hij goed of kwaadaardig is, en hoe ik er eventueel vanaf geraak.

Ik ben altijd vrij nieuwsgierig geweest naar paranormale zaken, maar tegelijk heb ik er ook altijd al schrik van gehad (dankzij de vele films). Als kind had ik vaak angstaanvallen, waarom kan ik me niet meer herinneren, en ik zag meubels of beeldjes verschuiven, wat werd afgedaan als hallucinaties door teveel horrorfilms te zien. Rond mijn 13de ben ik me meer bewust met geesten, aura's en gedachten lezen gaan bezig houden, en tegen dat ik 16 was, ben ik gewoon moeten stoppen, omdat ik het niet meer aankon. Het gedachten lezen en de geesten hadden echt een negatieve invloed op me. Ik heb me dan van de ene op de andere dag ervoor afgesloten en er nooit meer met iemand een woord over gerept. Maar sinds 2 jaar gebeuren er terug vreemde dingen.

Ik ben een kleine 2 jaar geleden ben ik verhuisd. Direct vanaf ik er kwam wonen voelde ik een negatieve energie in het huis, vooral in de gang (waar de ingang naar de zolder in het plafond steekt), de zolder en in de kinderkamer. Ik probeerde er geen aandacht aan te schenken, dacht dat het misschien kwam omdat ik voor het eerst vrij ver woonden van iedereen dat ik kende en vandaar een wat angstig gevoel had. Maar ik heb sindsdien vaak dromen die me de stuipen op het lijf jagen.

BV: Ik droom dat ik in bed lig, en plots word ik uit bed geduwd, mijn deken rolt zich rond me en kan amper nog ademen of bewegen. Ondertussen word ik met deken en al meegesleurd richting de gang, ik probeer me te verzetten, maar heb tegelijk een heel suf gevoel in mijn hoofd en moet mentaal ook vechten om bij bewustzijn te blijven. Op een bepaald moment val ik dan toch in slaap, en even later sta ik in een kring van geesten, nog steeds versuft en niet in staat om iets te kunnen doen. Ze staan allemaal rond me en lijken wel te dansen of 1 of ander ritueel uit te voeren terwijl ik me weer suffer en suffer voel worden. Op de achtergrond hoor ik mijn radio muziek spelen die ik zelf niet in huis heb, of nog nooit op de radio heb gehoord. Dan word ik wakker, in mijn bed, maar mijn radio staat loeihard, op dezelfde muziek als uit mijn droom, kraakt even en verspring op de post die ik normaal altijd luister.

Heb dit soort dromen steeds vaker, en vaak is het dan dat mijn radio of tv ineens opstaat, al mijn deuren openstaan, enz. Ik verklaarde het eerst dat ik zelf had geslaapwandelt, maar sinds de komst van mijn kindje een 10 maanden terug, escaleert de situatie. Nu gebeurd het overdag dat de tv soms vanzelf aanspringt, de deuren opengaan, enz. Ik probeerde het dan te relativeren door tegen mezelf te zeggen dat er misschien een klein defectje in de tv zit, of dat door de tocht de deuren opengingen, dat ik ze gewoon niet goed had gesloten. Maar de afgelopen week is het nog erger, Telkens omtrent 4u 's nachts gebeuren er gekke dingen, maandag viel er een kader naar beneden, waardoor ik wakker schrok, dinsdag vloog de slaapkamerdeur echt met een knal open, woensdag de deur naar de woonkamer, donderdag viel er een andere kader naar beneden, vrijdag gebeurde er dan niks, en vannacht werd mijn dochter al gillend wakker, terwijl ze al van het begin doorslaapt, en was amper te kalmeren en wou haar kamer niet meer in. het is telkens 1 incident, telkens omtrent 4u, maar het brengt me echt de stuipen op het lijf. Voor al de rest kon ik nog een logische verklaring verzinnen om mezelf te kalmeren, maar voor dit niet meer.

Kan iemand me aub helpen met te verklaren wat dit is, en hoe ik er eventueel vanaf kom? Want ik begin te vrezen dat wat het ook is, het het op mijn dochtertje gemunt heeft :s

Brian
9 jaar geleden

Hoi allemaal laatst had ik een droom waarin ik in mijn kamer was en er opeens 3 geesten in mn kamer waren de ene was heel eng hij had en lang zwart cape met een capuchon,de tweede was bruin met een trui,ende andere was een jaar of 15 en speelde honkbal .En in die droom ging ineens de deur open en kwam de 4de binnendie zag ik niet = al mijn buren die gingen weg dat was de laatste droom help me alsjeblieft!!!

pieter
9 jaar geleden

ik heb sinds een week geleden al nare dromen over gessten dat ik het huis uit gestuurd werd en de deur dichtknalde en ik werd omgeduwd en opgehangen werd ik weet maar niet wat het is maar als ik wakker schrik kan ik opeens een tijd niet bewegen ik ben nu steeds bang als ik alleen thuis ben bang dat het echt gebeurd wat is dit antwoord plz

Dreamkeeper
9 jaar geleden

Boeiende verhalen lees ik hier. Het dromen over geesten lijkt mij vrij normaal. Ze komen voor in films, verhalen of tijdens je bijbelstudie oid. Ik ben een bijbelvorser en geloof in de geestenwereld. Nee, geen geesten van overleden personen, maar geesten die door God zo zijn geschapen. Voor de duidelijkheid: geesten van overleden mensen bestaan niet volgens de bijbel. Jezus is daarover duidelijk geweest door te stellen dat de doden in een toestand verkeren als in een diepe slaap. Ofwel Hij zei: de doden weten van niets. Zijn dus ook niet in de hemel, zoals sommige kerken beweren.
Dromen over geesten zegt alles van de dromer. Het idee geesten beangstigt de mens. Het is ongrijpbaar en t.o.v. de mens machtig. Als ik over geesten droom ga ik er mee om zoals Jezus ons heeft geleerd. In mijn droom ben ik mij blijkbaar bewust van de wijze waarop je een geest kunt wegsturen. Dat maakt de droom veel minder eng. In mijn geval eigenlijk helemaal niet meer, want in mijn droom overwin ik de geest altijd. Ik beveel de geest uit naam van God te verdwijnen. Dat is ook de manier voor mensen die in hun werkelijke leven denken te worden bezocht door geesten. Als een geest niet zegt te komen in opdracht van God, dan is het altijd een gevallen engel ofwel een demon. Ze doen je niets, maar wroeten in ons denken. Ze zetten ons aan tot het kwaad.
Ik vraag mij zelfs af of ze ook intervenieren in onze dromen om ons angstig te maken. Anderzijds hebben ze geen macht over ons, zoals wel eens in films wordt gebruikt om het spannend te maken. Onbijbelse onzin.

silvana.
9 jaar geleden

Hallo,

ik zelf droom nu ook al 3 dagen dat ik word lastig gevallen door ''iets'' tot geesten.
en dan droom ik dat iemand me mezelf laat slaan, of dat ik door mijn kamer vlieg,
en ik heb sowieso altijd als ik op mijn kamer zit het gevoel dat er iemand bij me is?
is dit schadelijk?
want ik ben pas 15, en dat gevoel dat er iemand bij me is (naar me kijkt) heb ik de hele dag door,
en word er een beetje bang van.

Groetjes,

PS: reageer zo snel mogelijk.

1324
9 jaar geleden

Geachte twijfeltje

ik ben nu zelf 15 jaar, en was ook altijd zo geintresseerd van de paranormale wereld
maar dat kwam omdat ik vroeger (toenwasik1jaar) sliep ik op de kleinste kamer in dit huis
en ik zei altijd tegen mijn ouders dat ik rond 12/1 uur of later een kindje zag die met me wilde spelen.
en dat elke nacht:o en ik ben echt een vaste slaper dus ik word niet gauw wakker
maar altijd rond die tijd werd ik wakker en ging ik huilen of met dat meisje spelen.
ik weet er nu niet meer zoveel van, maar ik kan me wel een paar dingen herrineren.
maar nu heb ik een andere kamer, en slaapt mijn broer op die kamer, ik durf nog steeds niet die kamer in;
ik voel er negatieve energie en word bang in die kamer.
zelf heb ik nu al dagen de droom dat ik achterna word gezeten door iets; en dat ik door mijn kamer vlieg etc.
maar het hoeft geen kwade geest te zijn :o.
maar als het je ECHT achtervolgt en alleen maar zo een dingen uit haalt lijkt het me van wel
misschien moet je naar een paragnost?
en die eventjes naar je huis laten komen

verder veel succes nog.

Twijfeltje
9 jaar geleden

Geachte 1324,

Daar had ik zelf ook al aan gedacht, maar ik weet ten eerste niet waar ik zo iemand zou kunnen vinden (en dan bedoel ik een serieuze paragnost, niet van die oplichters), en ten tweede heb ik vaak gehoord dat als het inderdaad een kwade geest zou zijn, het het soms nog erger maakt omdat je dan vrijwillig contact begint te zoeken...

In ieder geval heel erg bedankt voor je reactie, ik hoop dat ik snel een serieuze paragnost vind, want de afgelopen week is mijn dochter elke nacht al gillend wakker geworden (telkens weer omstreeks 4u) en ze geraakt stilaan oververmoeid.

Gast
9 jaar geleden

Kwam toevallig op dit forum, heb iets vreemds meegemaakt in Vietnam. Ik was met een vriend naar een museum geweest in Hanoi,
het was vroeger een gevangenis waar de Vietnamezen gevangen werden gehouden door de Franse kolonisten, en waar de Amerikanen op hun beurt door de Vietnamezen gevangen werden gehouden tijdens de oorlog. Het was een griezelig museum, op die plek waren veel mensen gemarteld en gedood.
Een van de tentoonstellingszalen kwam uit op een halletje met kleine cellen, vroeger gebruikt als "Death Row". Op het moment dat we daar binnen liepen voelde ik me vreemd, wilde eigenlijk weg. Het was er heel smal, en toen ik er uit wilde lopen, moest ik langs een Amerikaanse toeriste, waarbij ik per ongeluk met mijn hand de klink van een van de celdeuren aanraakte. Ik heb de hele dag die plek gevoeld, alsof ik een brandwondje had, terwijl er niets te zien was.
's Nacht, terug in mijn hotelkamer lag ik in bed, en was erg moe. Ik viel in slaap, en schrok meteen weer wakker. Er was "iets"aanwezig in mijn slaap, alsof het op me had gewacht, en ik voelde dat het niet goed was. Uiteindelijk toch in slaap gevallen en toen ging "het" de confrontatie met me aan, het martelde me mentaal, zei vreselijke dingen over mijn familie, en raakte op een of andere manier alle angsten en onzekerheden die ik had, ik probeerde wakker te worden, en vlak voordat dat lukte voelde het alsof ik helemaal verpletterd werd. Toen ik wakker werd ging mijn hart als een gek te keer, en ik voelde een soort energie zich bewegen in mijn buik. Die energie trok langzaam weg, en toen hield het op.
Ik durfde niet meer te gaan slapen, bang dat het terug zou komen. Ik was uiteindelijk zo moe, dat ik niet meer tegen mijn slaap kon vechten, en ben toen in slaap gevallen. Heb toen goed geslapen, en daarna ook nooit meer last van gehad, maar was er wel flink van geschrokken. Het plekje op mijn hand was ook weg. Misschien weet iemand hier meer over zoiets? Er was ook niets geks in mijn hotelkamer, geen dingen die bewogen of verschijningen, het gebeurde alleen maar in mijn slaap.

ghislaine
9 jaar geleden

hoi een paar weken voor mijn vriend zijn opa sterf haden we een feesje en we gingen slapen toentoen voeld ik iemand over me neus wrijfen en mijn vriend zat raar te dromen en trek het ligt aan die zegt flitst en me vriend wordt gilde wakker
en nu is zijn tante over leden dat heb ik die heele week gevoelt en hij hij heeft nu al 3 weken trugval er van en ik denk dat er bij hem ook geesten in hem zitten

Linnie
9 jaar geleden

Laatst schrok ik wakker van mijn tv die nog aanstond 's nachts.
Ik dacht verdorie niet weer... Ik keek even op mijn telefoon hoelaat het was, en het was rond 01.30uur.
Ik legde mijn telefoon weer weg en wilde mijn tv uitzetten.
Maar er zat iets of iemand op mijn rug en hield mijn polsen vast, dus ik kon geen kant op.
Eerst was ik bang, maar daarna zei ik dat het weg moest gaan en een paar seconden later kon ik me weer bewegen...
Ik weet 100% zeker dat ik dit niet heb gedroomd en klaarwakker was..

Weet iemand wat dit betekend??

Groetjes Linnie

Baszzz
9 jaar geleden

Hallo,

Ik heb ook iets engs meegemaakt..
Ik lag gewoon in bed, rustige dag gehad met weinig spanning of stress..
Op een gegeven moment deed ik mijn ogen dicht en ik zag allemaal gezichten van allerlei mensen.
Ik kon niet goed zien wie het waren omdat alle gezichten continu verdraaide naar ander soort gezichten. Het mimiek van het gezicht kon ik niet plaatsen. Ik dacht ik doe mijn ogen open dan zie ik de gezichten niet meer, maar toen begon het pas..

Ik deed dus mijn ogn open en ik keek door mijn slaapkamer deur die 3 meter voor mij vandaan staat. Vervolgens hoorde ik gefluister.. Ik merkte dt mijn naam genoemd werd. Het waren echt hijg stemmen die wel zacht klonken, moeilijk te beschrijven. Vervolgens probeer ik weer stoer te doen door uit mijn bed te gaan en er naar te lopen, naar de stem richting. Maar toen ik uit mijn bed wilde gaan lukte dat niet, ik werd tegen gehouden, ik kon mij zelf helemaal niet bewegen. En toen een paar seconden later kwam er een soort zwerm van wespen naar mij te gevlogen en ze gingen onder mijn dekbed. Toen schrok ik wakker, dit was zo een intense situatie... Ik hoorde voor het eerst geluid in mijn droom..

Verder heb ik wel eens gehad in een andere slaapkamer dat ik niet alleen ben... Alsof er een gedaante langszaam naast mijn bed heen en weer loopt.. Je voelt gewoon de warmte. Maar ik denk dat gewoon nep is en tussn mijn oren zit.

Groet Bas

9 jaar geleden

Hallo gast,

Het lijkt wel of de geest waarmee jij te maken heb gehad, jou iets wilde meegeven van wat er misschien tegen hem gezegt/gebruikt is. Erg interresant verhaal, waarschijnlijk heb je iets unieks meegekregen.

Hoop op antwoord,

Groet Bas

fulya
9 jaar geleden

Hoi allemaal.

Mijn vriendin heeft laaste tijd een man gezien
Verder niemand anders kon het zien. Ze heeft het ook
In haar dromen gezien kan iemand me helpen om me vriendin te helpen?

Ik-Ben-Anoniem
8 jaar geleden

Hallo,
ik ben 11 jaar en zie geesten, zover ik weet zijn er geen kwade geesten maar misschien in jouw dromen wel. Ik weet niet wat het betekend maar ik droomde tot een paar jaar geleden ofzo ook dat ik van de trap sprong, de dromen leken zo echt dat ik de nijging had het echt te doen omdat ik dacht dat ik kon vliegen, heel vreemd.. maar mail me maar ofzo als je iets wil zeggen...

JS
8 jaar geleden

Ik ben sinds een jaar op zelf gaan wonen. Ongeveer sinds een half jaar heb ik last van hele rare dromen. Het begon met een droom dat mensen in mn huis wilden binnendringen.. Daarna werden het geesten die elke x wilde komen in huis en dan werd het dat ik sliep, maar voetstappen hoorde en een aanwezigheid naast mn bed voelde. Het leek zo echt dat ik er wakker van word en ga kijken. Nu krijg ik laatste tijd dromen over geesten die aanwezig zijn of die in mn lichaam komen... En gister ook weer en dat ik gewoon zo vocht om wakker te worden maar het maar nie lukte.. Elke x dat ik dacht dat ik wakker was was het toch nog steeds een droom. Ik word er gek en bang van van mn dromen. Ik wil ook niet meer in mn kamer slapen en wil verhuizen, omdat ik denk dat het aan mn kamer ligt...iig iets in mn kamer..... Kan iem mij aub helpen?!!! Ten einde raad

Liz
8 jaar geleden

Lautje het is 2 jaar geleden dat je het hebt geschreven, maar hier toch nog een antwoord.
Ik hoop dat je het nog leest.
Wat je hebt meegemaakt als laatste omschreven is slaapverlamming. Ik heb het dikwijls meegemaakt en het kan inderdaad heel eng zijn.
Vaak worden er paranormale dingen mee ervaren, echter de vraag is of dit echt zo is of door je hersenen wordt gesimuleerd.
Vaak ben je ook oververmoeid als slaapverlamming optreedt (google er maar eens op en lees erover) Je schreef dat je tot half 5 wakker lag.
Probeer beter je rust te nemen en goed te slapen, dan zul je hier steeds minder last van hebben.
Als ik een aanval van slaapverlamming had bad ik tot God en Jezus (ik geloof) en dan stopte het altijd na een paar seconden.

Liefs Liz.

Tijgertje-pw
8 jaar geleden

Beste Dromencoach,
Al jarenlang word ik wakker, maar kan niets bewegen. Ik word dan pijn gedaan. Vaak pijn in mijn zij, alsof iemand het erin "straalt". Vannacht ging iemand met een nagel van onder mijn oksel naar mijn heup. Erg pijnlijk. Ik zie mijn slaapkamer en voel dat er iemand is, maar ik kan niets. Ben verlamd. Als ik ertegen vecht lukt het me uiteindelijk om te ontsnappen en mag ik mijn ogen open doen en weer bewegen. Alsof ik opeens los gelaten wordt. Als ik niet vecht, wordt het steeds erger en pijnlijker. Wat gebeurt er toch? Het maakt me doodsbang.
Groetjes Patricia

8 jaar geleden

wanneer je uit je lichaam gaat kun je ook niks.. niet bewegen, praten etc..
meeste geesten hebben de kracht om mensen dus uit het lichaam te halen..
wat je dan krijgt is dat ze je pijn kunnen doen terwijl je niks kan..
ik denk dat jij zoiets mee maakt..
en je bent een zwak punt als je slaapt,, vandaar dat het steeds gebeurd wanneer je slaapt..;)

sjaakfietsspaak
8 jaar geleden

hallo alle maal heb de laatste tijd raare dingen in me slaap meegemaakt
Bv lig te slaapen en op eens voel ik een heel raar gevoel doormijn oor gaan op dat moment is mijn hoofd wakker ik ken me dn niet meer bewegen mijn hooft word heele maal daar links of rechts geduwd en ken het bijna niet tegen houde op dat moment wil ik wakker worden maar ken niks ken niet bewegen niks en alls ik dan met moeite me ogen open krijg is alles weer weg ken mis iemand mij meer vertellen :S

yvon
8 jaar geleden

941979

xNataschaaa
8 jaar geleden

Hallo,
Ik ben Natascha en ik ben 18 jaar.
Ik heb vorige week een droom gehad waar ik echt heel bang van ben geworden.
Ik was op mijn kamer en ik lag op bed. Ik werd plots wakker omdat ik iets wou doen (Wat weet ik niet)
Maar op het moment dat ik de deur open wou doen, werd deze weer dichtgeslagen en werd ik naar achteren geduwd waardoor ik viel.
Ik wou me omhoog trekken aan m'n make up tafel en alles verschoof wat er op stond.
Toen ik wakker werd was ik erg hysterisch, begon sneller te ademen en ik was echt heel erg bang.
Het gevoel wat ik in me droom had was gewoon pure angst. Het voelde totaal niet goed.
Toen ik klein was heb ik vaker van dit soort dingen meegemaakt, zo heb ik in andere huizen/flats waar ik toen woonde heel veel dingen meegemaakt, wat gewoon totaal niet goed voelde..
Graag zou ik willen weten wat dit betekend, dus als iemand wat weet mail me dan even..

Groetjess

roomjevan11
8 jaar geleden

ik heb ook het zelfde en gaat als volgt :


ik werd in mijn droom wakker en stond een man voor me en een vrouw . ze pakte een stok en sloegen me.
ik werd van de trap afgeduwd. en ik werd tegen een kast aan geslagen en toen dag ik een gebroken arm!

toen werd ik wakker van de pijn en me ouders stonden naast me omdat ik aan het gillen was!
ze zagen me arm bloeden en in een rare manier liggen!
toen viel ik flou toen had dus(blijkbaar) me moeder de abulanze gebeld !
toen werd ik wakker in het ziekenhuis met een gebroken arm en vandaag mocht ik naar huis!


maar ik ga niet slapen!

gr romy(elf jaar)

8 jaar geleden

Hai,

Ik hoop dat je nog deze forum bij houdt, want ik heb ook een vraagje.
Ik heb eigenlijk al mijn hele leven periodes dat ik erg droom over geesten, maar naar mate ik ouder werdt worden ze steeds enger en krachtiger.
Ik heb al lang geen last meer gehad, maar deze week had ik weer een nachtmerrie, ik was alleen thuis, maar daar kan het niet aan liggen want dat ben ik vaak en vindt het geen probleem, maar goed ik lag te slapen in me droom en die gaast haalde me hele douche uit elkaar en ging vervolgens voor achter mijn deur staan (niet in mijn kamer), ik schrok wakker, en voelde nog steeds een sterke aanwezigheid dat iet achter mijn deur stond.
Ik wou met alle moet die had verder slapen, maar toen droomde ik dat toen ik mijn fiets pakte en de ramen controleerde vanaf de zolder naar benede, dat de lammelles een stukje open ging en iemand kijken zo ging dat ook bij de gordijnen. Heel erg eng, het gevoel bij deze droom was zo sterk dat ook echt iet bij achtervolgede of in de gaten hield, geen positieve geest, heel veel woede voelde ik. Het voelde in mijn droom zo echt, alsof het geen droom was.

Ik hoop dat je me kunt helpen met dit soort dromen

Groetjes

Rozanne
8 jaar geleden

Een vriendin vertelde me onlangs dat ze steeds meer enge dromen heeft.
Zo loopt ze 's nachts door haar kamer en verplaatst ze spullen.
De laatste weken droomt ze steeds weer van een klein jongetje dat haar in haar slaap lastig valt.
Zo zei ze dat hij elke nacht tegen haar zegt 'zou het niet leuk zijn als je je polsen oversnijdt',
'zou het niet leuk zijn als je met me mee zou komen?', 'zou het niet leuk zijn moest je van de trap vallen?'.
Ze begon steeds meer na te denken over wie dat klein jongetje zou kunnen zijn.
Dan ineens realiseerde ze haar dat, na haar, haar moeder een miskraam heeft gehad van een zoontje.
Ze is enig kind. Zou dat jongetje haar overleden broertje kunnen zijn?

Alsjeblieft help me, ik wil haar helpen want ze heeft het erg moeilijk.
Zijn er mensen die dit fenomeen herkennen?

Deze discussie is gesloten.