Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

lastig worden gevallen door "geesten" in dromen

Tashiej
9 jaar geleden

Beste anoniemo,

Geesten kunnen je wel degelijk iets aan doen. Uit persoonlijke ervaring: ik heb vaak ENORME onverklaarbare blauw plekken en soms wel paarse plekken. Ik weet dan 100% zeker dat ik mij nergens aan heb gestoten. Ook vind ik het bijzonder vervelend om aan mijn haar getrokken te worden (complete plukken haar wat er soms uit getrokken word) en te worden gekrabt. Het klinkt allemaal heel leuk, lief en aardig zo'n lichtpoort maar het is alleen een beetje jammer dat wij (de levenden) dat niet kunnen doen. De geest zal dit op eigen houtje moeten doen. Je kunt inderdaad wel tegen ze zeggen dat ze naar het licht moeten gaan, maar als ze dat niet willen of er niet klaar voor zijn dan gebeurd dat toch niet.

M.v.g.

Tashiej

friendly me
9 jaar geleden

ik sliep in een hotel en voelde opeens iets aan mijn trekken. het leek wel of ik mijn lichaam heel zwaar moest maken om te blijven liggen. toen ik mijn ogen open deed was het licht en alles in de kamer leek heel anders, er stond een jongen naast me maar ik kon hem niet goed zien, hij bewoog in een bepaald soort fotografische beelden. ik bleef knipperen en toen was de kamer opeens weer normaal. ik drufde niet meer te gaan slapen want het voelde zo raar, niet van mij.....nu vraag ik me af of ik nu wartaal spreek of dat dit iets was..........

9 jaar geleden

Heey allemaal,

Na die verhalen gelezen te hebben, wil ik ook graag mijn verhaal neerzetten.

Een lange tijd geleden had ik al dat dingen in mijn kamer leken te vallen, omdat ik wakker werd van dat geluid en als ik mijn licht aan deed en om me heen keek, zag ik dat er helemaal niets aan de hand was.
Een tijd later werd ik wakker en hoorde ik geadem. Ikzelf hield soms mijn adem in, en luisterde ernaar. Uit angst deed ik mijn licht aan en het geadem verdween. Mijn vader kwam kijken omdat mijn licht aan was en ik vertelde hem wat er aan de hand was. Hij deed mijn licht uit en bleef naast me staan, ik hoorde hem helemaal niet ademen. En op een gegeven moment hoorde ik het geadem weer en zei dat tegen mijn vader en hij vertelde me dat hij niets hoorde. Ik kan met zekerheid zeggen dat het niet mijn vader was die ik hoorde ademen.
Lange tijd niets gebeurt en ineens begon ik te dromen over een aanwezigheid. En ik voelde ook, dat die aanwezigheid iets van me wou, en ik heb zo'n vermoeden dat het een man is, maar hier ben ik niet zeker van...
De ene keer voelde die dromen vertrouwd, maar andere keren leek het net of hij iets van me wilde en dat jaagde me ook veel angst aan.
Ook begon ik nachtmerrie's te krijgen, waar ik uit wist te ontwaken. Ik kon mezelf alleen niet bewegen, wel was ik mij bewust van mijn omgeving maar ook van de aanwezigheid om mij heen en diezelfde aanwezigheid probeerde mij eigenlijk weer een nachtmerrie in te trekken (ik wist dat als ik zou toegeven ik in slaap zou vallen en dus in een nachtmerrie zou eindigen).

Weer lang daarna had ik nergens last meer van.
Maar een paar maanden geleden viel er ineens een opgerolde poster om (die staat in de hoek van mijn kamer, naast een boekenkast) terwijl ik daar niet bij ben geweest & mijn rooster van mijn raam was dicht & mijn rolgordijn was dicht en ik weet zeker dat het de wind niet was. Dus ik keek naar de opgerolde poster waar ik ook neprozen in had gezet eigenlijk. 1 van die rozen stak naar buiten en terwijl ik er naar keek, bewoog die roos 1x op en neer en lag toen weer stil. Uit angst ben ik naar mijn broer gegaan en heb hem gevraagd ernaar te kijken voor het geval er een beest zat, wat niet het geval was.

Niet zo lang geleden had ik weer dat ik wakker werd en een aanwezigheid voelde, die me weer een nachtmerrie in wou trekken. Ik had voordat ik wakker werd een droom gehad waarin ik mijn bed uit stapte en de trap af liep. Ik herinner me op het moment de rest van mijn droom niet meer, maar ik weet wel dat ik op een normale en fijne manier ontwaakte.
Enkele seconden later voelde ik een druk op mijn lichaam en ik kon mijn lichaam niet bewegen. Ik probeerde het wel, maar het werkte niet. Ik begon in mijn hoofd 'ga weg, ga weg, ga weg' te herhalen, want ik kon ook niets hardop zeggen. Na een aantal keer dat 'ga weg' te hebben herhaald, werd de druk langzaam aan minder en uiteindelijk verdween het en kon ik weer bewegen.

Hoe zou ik eventueel kunnen communiceren met deze geest, zodat ik weet wat hij van mij wilt? Want ik wil eigenlijk wel weten wat hij wilt....
Maar hoe weet ik zeker of het een slechte geest is of niet?
Ook heb ik een vriendin van me hierover verteld, die me ook verzekerde dat dit geen slaapverlammingen waren.

//
9 jaar geleden

Hallo allemaal,

Gisteravond droomde ik over een demoon (heb gelezen dat een geest zoiets niet doet) die mijn lichaam wilde overnemen om kwade dingen aan te richten. In het begin haalde deze mij steeds weg bij mijn vriend en ouders, en maakte me bang door rare dingen met de omgeving waarin ik was te doen.
Ook heb ik gelezen op internet net demonen zich voeden met angst zegmaar, en wanneer ik er aan terug denk krijg ik koude rillingen over mijn lichaam en voel me erg ongemakkelijk.

In het verleden heb ik ook een tijd het gevoel gehad dat er 3 mensen bij me waren. Ik voelde me nog redelijk rustig bij de eerste 2, en wanneer ik ze vroeg weg te gaan, heb ik geen nare lasten meer van ze gehad.
Bij de komst van de 3e werd het minder leuk. Hij verhuisde met me mee, overal waar ik kwam. hij deed niks, alleen ik werd er erg onrustig van en bang. Na een tijdje heb ik geprobeerd er geen aandacht aan te geven, maar af en toe voel ik zijn aanwezigheid nog wel.

Ik vraag me af wat ik hier aan kan doen, en wat de betekenis hiervan is. Ik hoop dat iemand kan helpen.

Jorien
9 jaar geleden

Vanacht lag ik te slapen, mijn vriend lag naast mij, ik had mn ogen gesloten en probeerde in slaap te vallen, ik had elke keer op verschillende plekken in mijn gezicht kleine kriebeltjes alsof er een haar in mn gezicht zat. Vervolgens zag ik een wit gelig licht, toen voelde ik een tinteling over mn hele lichaam, een soort gevoel van als je voet slaapt maar dan over mn hele lichaam, mn benen voelden zwaar alsof eraan getrokken werd, ik werd helemaal stijf en had geen controlle over mn eigen lichaam, vervolgens hoorde ik een zware gons in mn hoofd (zoiets als een trein die over een spoor denderd, mn kaken zaten strak op elkaar ik was me bewust dat ik wakker was want ik voelde de beweging van de ademhaling van mn vriend maar kon em niet roepen, nadat die gonzen over waren schoten mn ogen ineens open en was alles rustig. Mn lichaam was oook helemaal koud. ik heb meteen mn vriend wakker gemaakt en was bang om te gaan slapen... heeft iemand soort iets gelijks mee gemaakt?

Anoniemé
9 jaar geleden

toen ik een jaar of 13was had ik enorm veel last van rare geluiden en bewegingen in mijn kamer heb zelfs een moment gehad dat ik wakker schoot en er een witte man stond die gewoon maar wees naar mij ik was zo bang dat ik nooit meer in die kamer wou slapen ondertussen ben ik 20 en heb altijd al die rare dingens genegeerd maar onlangs ben ik samen met men vriend terug in het oude huis bij mijn moeder in men oude kamer gaan slapen en ik had die nacht de ergste droom die ik me kon voorstellen... ik droomde dat ik voor men bed stond en er een meisje met lang haar gehurkt tegen men bed zat en toen ze me zag liep ze snel weg opzich zou je denken van niet zo eng maar het gevoel dat ik daarbij had was echt verschrikkelijk
en ik was totaal niet aan men verleden aan het denken ofzo toen ik terug in men oude kamer was

Broomstick13
9 jaar geleden

Hee allemaal,

Vannacht heb ik een echt rare droom gehad. De jongen waar ik verliefd op ben lag dood in een kamer. Ik was de enige die moest huilen, verder was er niemand die huilde. Vervolgens stond hij op en draaide zijn ogen weg en begon te praten en te rennen. Wat hij zei kon ik niet verstaan maar het leek alsof hij weer leefde. Vervolgens zaten we op de tribune in een groot stadion en hij zat voor me. Hij draaide zich om en maakte toen oogcontact waar ik toen erg gelukkig van werd. Weet iemand wat dit betekent?

Broomstick13
9 jaar geleden

@Tashiej: Zou het niet gewoon kunnen dat je een ziekte hebt? Als er te weinig bloedplaatjes ofso in je bloed zitten kunnen er ook opeens blauwe plekken op je lichaam zitten.

ann impens
9 jaar geleden

ik heb dit ook ,ik voel soms in de living dat ik word aangekeken op mijn rug ,het voelt heel raar geen kou of zo ,gisterenavond was ik op de pc bezig boven en ik zag een zwarte schim langs passeren en hup weg was ie ,recht in nen hoek gevlogen ,ik hoor soms getik ,de kat zit met wijde ogen open te kijken ze kijkt in de living naar alle muren ,in de slaapkamer durft ze niet meer op bed liggen ze kruipt onder mijn bed in een hoeksken ,volgens mij heeft ze da ook al gezien ;ze snuffeld aan de stoelen in de living ,ik vind het bizaar ik weet niet wat het is maar ik voel iets in huis op de muur komt er soms een klein orbje in de hoek van de kast

Janneke
9 jaar geleden

Hallo allemaal,

wat een verhalen zeg!

ik wil ook iets vragen. misschien weet iemand wat het allemaal zou kunnen betekenen?

Heb al 4 jaar een vriend, hij heeft mij welleens verteld dat hij in zijn slaapkamer, opeens een hand om zijn arm heen voelden..
hij deed de lamp aan maar nee niemand was het..
hij vertelde het tegen mij, ik dacht ja ja dat zal wel allemaal..

nu de laatste paar maanden slaap ik vaak bij mijn vriend, als ik bij hem slaap heb ik erg vervelende dromen.. word vaak helemaal in paniek wakker en soms welleens huilend. afgelopen oktober is mijn oma overleden.. daar droom ik bij mijn vriend over. als ik thuis slaap heb ik er niet veel last van.
wat kan dit betekenen?

ik heb welleens als ik nog niet lig te slapen dat iemand mij streeld over mij gezicht..
mijn moeder is spiritueel, maar heeft zich er voor afgesloten. Ik vind het eigenlijk allemaal wel een beetje eng... maar het intreseerd me wel allemaal..

Groetjes Janneke

janneke
9 jaar geleden

Hallo Pascal,

ik heb hier inderdaad ook last van!! heb alleen nog geen antwoord gekreken..
ben ook erg nieuwschierig hierna....


groet janneke

geest
9 jaar geleden

Mooi om te zien hoe de ene overduidelijk zwakbegaafde labiele persoon de andere hier een psychisch complex aanpraat.
Ongelofelijk dat jullie allemaal weten hoe een computer werkt ondanks de taalkundige en grammaticale beperkingen!

Loredana
9 jaar geleden

ik heb ook eens iets meegemaakt , savond ik en men vriendje een filmpje kijken ,, en ik viel dan in slaap bijna , en ik kreeg altijd duwtjes in men rug .. en ik wakker schieten.. en dan was ik toch goed in slaap gevallen , smorgens was ik zo in slaap stand en niet slaap stand , ( bijna wakker worden) en krijg ik een klein mepje in men gzicht , ik wakker schieten , kijken als men vriend het heeft gedaan , hij is gwn aan het slape ..
weet iemand mss wat dat is ??

Lizzie
9 jaar geleden

Alle berichten gelezen. Heel heftig soms!

Ik ben niet helderziend of voelend of horend. Het enige wat ik heb meegemaakt is dat ik in mijn droom mijn overleden oma heb gesproken.
In mijn droom wist ik dat ze overleden was, maar durfde dit niet tegen haar te zeggen. Wat ze precies zei weet ik niet, maar haar stem was heel zwaar en op mij kwam dat heel eng over!
Toen ik wakker werd had ik een heel naar gevoel hierover! Dit was al een tijdje geleden.

In het huis van mijn ouders is een ex-priester geweest om de boel "op te schoonen" en wat denk je.....in de hoek van een van de slaapkamers zat een oude dame (waarschijnlijk mijn overleden oma, ik denk dat zij dit is geweest i.v.m. de beschrijving van de priester).
De rillingen liepen over mijn rug. Probeerde zij mij in mijn droom dit te zeggen of is het een negatieve energie die mij kwam lastig vallen? Ik weet het echt niet.

Gr. Lizzie

hennie
9 jaar geleden

mijn dochter heeft tijd last van een zwart iemand die komt bij haar bed hij doe net als haar wil wurgen ze druf niet meer in haar bed te slapen wie kan help , en wat kan tegen doen groetjes hennie

9 jaar geleden

hoi ik ben maurice
me tante was al begaaf dus kon veel hand op leggen en je pijn was weg.
het zit in familie. ik heb vaker dat ik in bed vas zat geduwt niet kon bewegen en me zelf niet hoorde schreuwen.
wel mij mam hoorde me en als ze licht aan maakte lag ik in bed met me ogen groot open en kon niks meer.
dit had ik als kind heel vaak en veel maar het leuks is. dat ik ook veel aan merk

ik ben niet bang er voor maar wel angs gevoelens krijg ik.
me zus heeft vroeger in huis dingen gedaan dat ik last van kreeg van verschijningen. en bang worde
ik heb een grote licht buis gezien met witte damen er in die zij pak me hand wees niet bang.
toen ging ik mee naar onder en me mams vroeg zich af waarom ik onder lag:) op de bank
ik uit gelecht en aan pastoor gevraag wat dat was?
die zij is bescherm engel die je tegen kwaad wilde beschermen om mij zus glaasje gedraait had in ons huis ik er las van had.

en gek is wel ik merk veel keer aan wezigheiden om ik blijkbaar er gave voor heb maar niet weet hoe ik er mee om moet gaan
ook dat ik stokstijf in bed lig en naar plafon kijk met grote ogen en ik ben gewoon waker.
dat me mams bang was voor me
maar ik merk het als dat weer komt dan doe ik me ogen niet dicht om ik het aaan voel:(

maar nu woon ik 5jaar in huis laats tijd gebuurt gekken dingen
ik zat met me meid op de bank vlieg afstantbedienig af op de gront.
en dome dingen
maar nooit hier las van gehad nu komt leuks
ik heb dit nooit mee gemaak hier in huis leek wel iemand deur onder dicht maakte en ik schrok me hoedtje.
maar me kater die lig gewoon naars me en die doet niet gek of zo.

ik vind beetje raar allemaal of ik krijg las van angs gevoelens
maar ik vind raar wand nooit hier las van gehad dus waarom nu wel

ik weet wel ik goede bescherm engel heb wand heb 4keer de dood gezien als baby lach ik op sterven ik heb over leef.
als kind merkte ik veel en zag dingen maar vrouw met witte kleren nam me mee naar onder ik zag en merkte veel.
toen ik ouder was ging langzaam weg maar dat met ik in bed word gedruk en ogen open heb. ik hier niet meer mee gemaak nooit :)
om ik er op let dan het voor kom dan hoor ik geluid dan weet ik dat het begint dus zo leerde ik er mee om gaan

maar vind zo raar allemaal

gr maurice

9 jaar geleden

hennie

hoi ik had dat ook als kind.

geef haar een lampje op haar kamer en dat help

geeste pakken zwake mensen dus meestal kids
en die schaduw had ik ook en dat had ik ook met 22 ik ben nu 29

ik kan ze van me weg houden maar lampje licht help veel
en ik weet is vies maar daar kan je niet veel aan doen
je zou ook wierook kunnen aan maken op haar kamer en lampje aan dan komt dat niet snel meer
ik weet waar ik over praat en hoop heb je er mee geholpen

ik heb te veel me gemaak als kindt en kan het gevoel
kindere zijn het zwakse die ze graag bang maken

en bide help ook wel gr maurice

9 jaar geleden

Tashiej


ik praat uit ervaring geeste doen je niks ja in film lol
ik heb als kind genoeg mee gemaan heb zelf gave weet alleen niet hoe ik mee om gaan moet.
als je glasje gedraait heb of ander onzin dan kunnen ze je wat doen

lees maar alles wat ik geschreven heb hier
een geeste die zo in je huis zoude zitten doen je niks zijn ziele die weg niet vinde
kwaade gees komt alleen op je af als je ze ook op roep

ik heb alles gezien en mee gemaak me tante legde hand op je hoof was je hoofpijn weg ik heb gave voel eits als er wat is in huis
maar geeste doen je niks .

hoe kom je er bij vraag ik me af?
kijk ik was kind had me zus glaasje gedraait ze was bezeten ze maakte me bang ik zag verschijningen
dat me tante zij ik ook gave had ik als kind veel word geplaag door geeste maar geen kwaade geeste
die komen alleen als jij ze roep lol wand dat is onzin wat je nu uit kraamt.

wand ik weet waar ik over praat
en meen je nu als je zeg gees ga naar licht die gaat nee sorry dat is niet zo sorry ik even zo duidelijk ben

me oma was dood gegaan ik lag slapen me tante op de bank me tante heeft gave en alleen ze kunnen laten merken ze er zijn

voor bilt wc laten af gaan deuren dicht gaan of geluiden maar je niet knijpen hoor
alleen kwaade geeste die je oproep met glasje draaie

en gewoon gees in huis merk je niks van ik zou maar eens naar dokter gaan michiens heb je wat anders gr maurice

Kimie
9 jaar geleden

Het gevoel dat je in je droom je weggedruk, geslagen of beklemd voelt, is ook bekend in mijn cultuur. Ik ben een moslim meisje van marokkanse afkomst. Het voelt alsof datgene je zo stevig vasthoudt dat je je niet kunt verroeren en ook niet schreeuwen om hulp. En als je je ogen opent, zie je lichtflitsen. Hier heb ik ook weleens last van gehad. Ik werd een keer toen kind was met me handen om me nek wakker. Ik schrok me wezenloos. Maar ik weet ook dat dit geen leuke dromen zijn, msar dromen vd duivel. We hebben ook een naam voor deze man die je tijdens je dromen stoort. Hij is geen geest zoals jullie dat denken, maar een djin. Wat ik dan doe zijn koraanverzen reciteren en dat helpt als een vuurpijl. Ik jaag hem meteen ermee weg. daarna kan ik weer rustig slapen. Ik heb er nu veel, minder last van. Ik zou bijna zeggen, probeer dit ook. Maar ik weet niet of jullie gelovig zijn.. Vasthouden aan God of Allah in mijn geval, helpt en beschermt me te allen tijden.

Groetjes, Kimie

KN
9 jaar geleden

Hallo,

Ik ben Kelly en sinds mijn ouders uit elkaar zijn voel ik de aanwezigheid in mijn kamer bij mn vader en moeder. ik ben nu bij mn moeder en ik heb zojuist voor t eerst gedroomd dat ik in mijn slaapkamer bij mn vader was. in mijn droom stond de computer uit en toen ik terug kwam van de wc aan. daarna zag ik een blauwe schim dat vervaagde naar een vrouw met blond haar in een paardenstaart, zo'n grote zwarte bril in een groen met bruin jurkje. mijn buurman is paranormaalbegaafd en die heeft een paar maanden geleden mij, mn broer, mn moeder en het huis gereinigd. in mijn kamer en in de kast van mijn broer zat een geest volgens mijn buurman. hij heeft ze verjaagd en hoefijzers ingesmeerd met knoflook ondersteboven boven de voor en balkon deur. t is nu 6:16 sochtends en na mijn droom heb ik t licht aan gedaan maar ik voel nog steeds de aanwezigheid van iets, overdag ook. bij mn vader is er niets gereinigd en daar voel ik 'het' helemaal. kan het misschien zo zijn dat ik vanuit mijn vader een geest meeneem naar mijn moeder? als ik zeg dat ik er geen zin in heb en mij met rust moeten laten helpt dat niet. ook hoorde ik vorige week duidelijk dat er ergens met een wadelstok/stok tegen aan werd geslagen in mn kamer en voelde echt 100% zeker dat er iets bij me was. voor mn buurman het huis ging reinigen hoorde ik ook iets hoesten bijmmijn deurpost maar ik zag niets. het is erger geworden sinds de buurman het huis heeft gereinigd. heeft dit allemaal met elkaar te maken? want ik heb hier echt geen zin meer in

jessie
9 jaar geleden

ik heb dit soort dingen elke nacht ik ben er nog steeds bang voor maar durf het tegen niemand te zeggen dan denk ik dat ze me gek vinden
en dat ik me aanstel daarom blijf ik tot 3 uur s'nacht meestal wakker en dan kan ik de rest van de nacht goed slapen meestal

gr. jessie

MamaRachel
9 jaar geleden

hallo,

ik wil iet vreemd klinken maar ik heb al een tijdje last van hele vreemde nachten of ik het nou droom of voel weet ik niet!

ik slaap met mijn vriend en onze baby in 1 bed soms zie ik ons gewoon liggen en probeer ik de baby te beschermen maar íets'houdt me dan tegen alsof ik van me kussen wil maar dat ik terug word geduwd.

ik heb het er met niemand over gehad ben denk ik bang voor de reacties of ht deel dat ze je niet zullen geloven.

maar ik ga er steeds meer in verdiepen overdag en vraag me toch echter af wat dit betekend.

overdag ben ik de laatste tijd kattig en afstandelijk tenminste dat zegt me vriend zelf merk ik wel dat ik steeds meer snel boos word op kleine dingen.

heeft iemand hier misschien ook mee te maken of gehad wil ik hetgraag weten want ik weet echt niet wat ik hier mee aan moet en wil wel graag weten waarom ik dit heb!

groetjes Rachel

Marit
9 jaar geleden

Hee!

Ik heb het zelfde gehad met een witte vierkante ruimte. Waarin zwarte blokjes of anders om, waar ik dan door heen werd gehaald zeg maar. Vond ik des tijds vreselijk! paar jaar terug heb ik schimmen zien lopen van een trap mijn kamer in.

Secret
9 jaar geleden

Ik werd in mijn droom lastig gevallen door een gigantische drol in duikboot vorm wat betekent dat?

Demi Jamilla
9 jaar geleden

Hey,

ik heb sinds kort een vriend, en ik ben heel spiritueel afgelegd zo zie ik aura's en heb ik een "plaag" geest gehad voor 9 maanden.
De moeder en schoonzus van mijn vriend zijn ook heel spiritueel. Zo heb ik tarotkaarten gedaan etc etc. Sinds dat ik daar kom, zie ik
weer dingen, maar nu meer geesten kant. Aura's ben ik altijd blijven zien. Zijn vader is overleden, maar ik heb nooit een foto gezien van hem.
Bij zijn moeder op foto's is zelfs een geest waargelegd. (ze heeft de foto nog steeds) waarboven ook een orb. bij heel veel foto's van haar, zijn er
ook allemaal orbs te zien. Op 1 op haar kamer zelfs over de 40! Ik heb deze foto's ook allemaal gezien. Anyway,en nu had ik gister een droom,
waarin zei tegen een geest praatte, een man. Maar niemand kon het zien alleen zij en ik. Toen schrok ik wakker en kreeg ik een gevoel dat er
iemand in mijn kamer was, en kreeg een erg koude rilling. Ik heb het haar toen verteld en ze vond het heel raar. Toen ik in de bus zat vanavond, toen
belde mijn vriend me op om te vragen hoe hij eruit zag, de geest. Of ik me dat nog kon herinneren. toen heb ik dus uitgelegd hoe hij eruit zag en zonder
ooit een foto te hebben gezien, heb ik dus zijn vader omschreven. Heel creepy, op hetzelfd emoment dat ik de telefoon had opgehangen "rende" er
iemand voor de bus, dus ik gilde heel hard stop en de bus stopte. Maar hun zagen niemand en ik hem ook niet meer. Nu vraag ik me af wat dit betekend?
betekend dit dat hij mij kennis met hem wil laten maken, ook omdat ik er open voor sta. Omdat ik nieuw ben in de familie? Ik zie dat het laatste bericht
3 jaar gelden geplaatst is. maar ik hoop heel erg op antwoord. vind het nogal creepy.

Deze discussie is gesloten.