lastig worden gevallen door "geesten" in dromen

Iemand die het antwoord weet
10 jaar geleden

dit is een reactie op KIKI

Kiki

hoe oud ben je
en sinds wanneer heb je deze dromen.
Is het uit met je vriendje?
Wat vind je van appels?

als je deze antwoorden aan mij geeft
dan zal ik gaan kijken wat ik voor je kan doen!!

Liefs en veel suc6!!

Koos
10 jaar geleden

Nou jullie zijn dikke amateurs die hier niks van weten!
Ik studeer zwarte magie dus ik zou mijn mond maar houden!
Ik weet namelijk allemaal vervelende spreuken!
Gr. Koos

marrek
10 jaar geleden

ik vind het wel heel erg voor julie enzo maare ik geloof niet in geesten waar hebben julie het over joh het is gekte


marrek

MARK
10 jaar geleden

Een spook of geestverschijning is een vermeend verschijnsel dat in het volksgeloof doorgaans in verband wordt gebracht met de ziel of geest van een overleden persoon die niet tot rust kan komen. Spoken worden als eng beschouwd en vormen vaak deel van horror- en griezelverhalen. Een spook wordt meestal voorgesteld als een kleurloze schim. In films, al naar gelang het genre, zijn spoken doorzichtige wezens die door gesloten deuren kunnen zweven of lopen, waarbij ze vaak weeklagen, of figuren die met een soort van laken zijn overdekt en een holle lach kunnen produceren.

Hoe verklaar je dit dan?

en dit:

Er zijn vele - soms elkaar tegensprekende - theorieën over spoken. Er bestaat geen algemeen aanvaarde definitie voor. Vanuit natuurwetenschappelijk perspectief is men sceptisch over het bestaan van spoken. Door fysicalisten wordt het bestaan van zuiver spirituele wezens ontkend en is het bestaan van spoken volgens deze (dominante) stroming onmogelijk. Er is nog nooit een dergelijke entiteit in een verifieerbare situatie waargenomen. De gangbare wetenschappelijke opvatting is daarom dan ook dat spoken niet bestaan en zuiver fictief zijn.

Eén van de duidelijk niet-wetenschappelijke opvattingen is dat een spook de ziel (hier het emotionele residu) is van een overledene die op aarde achterblijft, terwijl de geest losgekoppeld is en naar hogere (heilige) sferen gaat. Naar de hemel of (uit de theosofische stroming) Devachan.

Anderen denken dat een spook het etherisch dubbel (een fijnstoffelijk lichaam) of een astraal lichaam van iemand is (spiritisme).

Een andere opvatting betreft de mogelijkheid dat wanneer iemand door geweld (moord of zelfmoord) om het leven komt, of een andere, zeer sterke emotie heeft ondergaan tijdens het sterven, er de kans bestaat dat er een inprint of 'afdruk' van die persoon achterblijft op de plaats waar men stierf, die zich vervolgens als spook kan manifesteren bij mensen die hiervoor een gevoeligheid bezitten. Ook mensen die voor hun dood zeer sterk gehecht zijn geweest aan hun huis zouden verantwoordelijk kunnen zijn voor zo'n 'afdruk'. Wat waargenomen wordt is dan geen dolende ziel die met opzet komt spoken, maar een opname die telkens opnieuw voor daarvoor ontvankelijken, wordt 'afgespeeld'. Het zou een verklaring bieden voor de bewering dat spoken in een oud kasteel of herberg soms honderden jaren lang precies dezelfde handelingen lijken te verrichten zonder dat er variatie in optreedt.

Spiritisten beweren 'geesten' van overledenen op te roepen die men vervolgens toestaat via het lichaam van een medium te spreken. Soms zou bij zeer gedempt licht zo'n geest als spook zichtbaar zijn. Spiritisten noemen de stof die zo'n geest een zichtbare gedaante geeft ectoplasma.

Er zijn mensen die geloven dat een spook of kwade geest enkel in onszelf zit. Het bestaat niet buiten ons, zoals een lied of een boom[1].


Spoken zijn (volgens sommigen) betrokken op het aardse, emoties en gehechtheid. Die toestand wordt gezien als een vuur van begeerte, dat niet geblust kan worden. Het vuur moet als het ware eerst opbranden of uitleven.

In diverse religies vindt men het standpunt terug dat de ziel van een mens eerst gereinigd moet worden door vuur. Binnen het rooms-katholicisme wordt gesproken over het vagevuur, in de Griekse mythologie van Hades. In de Indiaase cultuur spreekt men van 'Kama-Loka, het begeerte-gebied (vgl. de Kama-Sutra = begeerte-strofen). In India noemt men een spook een 'Kama-Rupa', het begeerte-lichaam.

10 jaar geleden
Beheerder

Mensen doe ff normaal met je vloeken enzo. Geesten kunnen je over het algemeen niets doen. Dat is toch iets waar je zelf voor kiest. Verdiep je voortaan eerst eens in iets wat je zegt voordat je onzin gaat plaatsen. iedereen heeft zo zijn eigen blik op spiritualiteit, maar jullie spreken jezelf zo tegen dat het allemaal onserieus lijkt hier. Dus houd het netjes, ookal is dat moeilijk, ik weeted en onderbouw je meningen, want zo komen jullie nergens.

BvD Feneaux

Mark
10 jaar geleden

Sorry,
Het spijt mij dat ik mij een beetje liet gaan, voortaan zal ik nadenkenken voor ik iets zeg. Zelf denk ik toch dat geesten geen onzin zijn. Geesten bestaan voor mij immers wel. Ik ben trouwens zelf wel in geesten gaan verdiepen. Geesten kunnen wel degelijk iets doen. Maar dat vertel ik later nog wel...

Nogmaals: sorry

MVG: Mark

PS: een aantal berichten zijn onder mijn naam verzonden, dus die berichten die helemaal nergens op alaan zijn niet van mij afkomstig!

michael
10 jaar geleden

hoe zouden geesten dan iets kunnen doen? we kunnen ze niet zien, maar sommige wel horen. maar ze zijn niet tastbaar, dus hoe zouden ze iets kunnen laten bewegen?
leg het mij a.u.b. uit

Michael.

Mark
10 jaar geleden

Geesten kunnen inderdaad moeilijk iets laten bewegen. Maar ze kunnen wel in je ziel kruipen en zo bijvoorbeeld je dromen beinvloeden. De meeste mensen hebben daar geen last van, maar kiki wel.

Mark

anoniemo
10 jaar geleden

ik he er wel last van ik zie geesten in mijn dromen en als ik wakker word denk ik dat ze overal zijn dus ik kan ze zeker wel zien
ze zijn wit en vormloos en ze maken rare gil geluiden

Mark
10 jaar geleden

Sorry anoniemo,
Maar ik geloof je niet echt bepaald. Je reactie is een beetje kort, ik denk dat we hier maar geen aandacht aan moeten besteden. Vermeld je naam gewoon!

Mark

Michael
10 jaar geleden

hey anoniemo
kun je alstublieft wat beter de "gilgeluiden" beschrijven, ik hoor ze namelijk ook... maar bij mij zijn de geesten paars met geel, net zoals mijn achterooms stropdas...
zou dat iets betekenen?

Michael.

anoniemo
10 jaar geleden

beste Michael

die kleuren paars geel kunnen met je oom te maken hebben maar is hij overleden of leeft hij?


gr anoniemo

MArk
10 jaar geleden

Nogmaals, dit slaat nergens op, plz
Ga weg als je niks met geesten ofzo hebt

Mark

Michael
10 jaar geleden

he anoniemo

mijn achteroom is overleden op de dag dat hij de stropdas droeg, misschien heeft dat extra waarde...

dankjewel, Michael.

anoniemo
10 jaar geleden

wie is het met mij eens


mark zeurt maar wat en zegt dat we weg moeten

hij moet zelf weg!!!


gr anoniemo

brkjf
10 jaar geleden

julie denken nog dat het een grap is he?? ik achterhaal julie ip nummer en komk naar julie toe!!!!

Michael
10 jaar geleden

toevallig is mijn oom overleden en ik wil gewoon weten of net iets te maken heeft met de geesten die ik zie, dus zit niet te zeuren.

Michael.

Michael
10 jaar geleden

geef hem nog een kans...

anoniemo
10 jaar geleden

beste Michael


het kan er zeker mee te maken hebben
zoals feneaux zei:
Een geest is iemand op aarde, die zijn levensweg nog aan het afmaken is of die het licht aan het zoeken is. Je hoeft echt niet bang te zijn voor ze want ze kunnen je niks doen. maar wat jullie dus zou kunnen doen, als gene met een probleem, is zeggen dat de geesten naar het licht moeten gaan, of gewoon met hulp een lichtpoort maken, maar dat is me daar wat.gr anoniemo

iemand007
10 jaar geleden

maar voor mijn droom komt dan ben ik altijd bvang in het donker en dan ga ik vanzelf dromen over spoken en dan durf ik niet te gaan slapen enzo.. maar dan uiteindelijk lig ik toch te slapen maar dan word ik middernacht wakker omdat ik b ang ben

ik heb tip nodig

gr iemand

iemand00
10 jaar geleden

hey iemand007 je steelt mijn naam !!!!

iemand00 is naam van me rs poppetje

ga beter maarlo5 doen ofzo!!!!!!!!1

Michael
10 jaar geleden

he 007

ik zou gewoon een briefje met glow-in-the-dark pen schrijven waarin je vriendelijk aan de geesten vraagt weg te gaan, ook moet je er 10 euro bij leggen als offer.

ik hoop dat je er wat mee kunt, Michael

iemand007
10 jaar geleden

michael bedankt maar ik weet niet of ik er wat mee kan dan gaat wel al mijn spargeld naar de geesten.
ik was aan het sparen voor iets leuk maar ik ga het proberen. als iemand nog meer tips heeft zijnd ie welkom

em iemand00 sorry maar ik ken je niet dus hoe moegt ik nouw weten dat het jouw rs namn is wat is rs eigenlijk??? rendier short???


gr iemand

Maako
10 jaar geleden

He micheal,
Volgens mij weet jij niet zo veel van geesten, geen clow in de dark, want ze haten juis licht. Als offer hebben ze liever een pizza of een x-box 360. Dan kunnen ze direct ervan genieten en hoeven ze niet eerst naar de winkel te gaan

MAako

Michael
10 jaar geleden

ik heb al een paar keer eerder geesten gehad, en toen zeiden ze tegen me in een visioen dat ze genoeg hadden van xbox's 360 en pizza's, ze wilden veel liever geld, konden ze zelf weten wat ze kopen.

en bij mij werkte het...

Michael.

Deze discussie is gesloten.