Droomwoordenboek

K

Kuisheidsgordel t/m Kwal

Kuisheidsgordel
Als je droomt over een kuisheidsgordel, is dit een directe verwijzing naar je houding en gevoelens ten opzichte van sex. Een andere verklaring is dat deze droom aangeeft dat je overbeschermend bent. Misschien is je denkwijze enigszins gedateerd.
Kuiten
Als je droomt over je kuiten, symboliseert dit beweging en je vermogen om moeiteloos van de ene situatie in de andere te springen. Een droom waarin je je eigen kuiten bewondert, voorpelt dat je in een liefdesrelatie verwikkeld kan raken met iemand die te behoeftig of te afhankelijk is.
Kus
Dromen over een kus duiden op liefde, affectie, rust harmonie en tevredenheid. Als je anderen ziet kussen in je droom suggereert dit dat je je wellicht teveel bemoeit met hun persoonlijke leven en relatie.
Kussen
Als je droomt over een kussen verwijst dit naar comfort, ontspanning, gemak of luxe. Een kussen kan duiden op luiheid, of juist op een behoefte het wat kalmer aan te doen.
Kust
Als je droomt over de kust, suggereert dit dat je emotionele wensen vervuld zijn en dat elke innerlijke onrust is opgelost. De kust is tevens een plek waar de bewuste geest en het onbewuste elkaar raken.
Kwal
Een kwal in je droom staat symbool voor pijnlijke herinneringen die aan de oppervlakte komen drijven.