Droomwoordenboek

K

Koorddansen t/m Kuiken

Koorddansen
Als je in je droom aan het koorddansen bent, duidt dit erop dat je in een zeer onzekere situatie bevindt. Je moet zorgvuldig te werk gaan en de voors- en tegens afwegen bij je beslissingen.
Koper
Koper in je droom vertegenwoordigt de helende kracht. Het symboliseert tevens een stroom van ideeën en informatie.
Kopspijker
Kopspijkers in je droom symboliseren irritaties in je leven die je ertoe bewegen confronterend en twistziek te zijn. Als je droomt dat je een kopspijkertje ergens in duwt, wijst dit erop dat je je rivalen zult overwinnen.
Korstje
Als je droomt van een korstje (op een wond), symboliseert dit een periode van heling. Wanneer je aan het korstje krabbelt, suggereert dit dat je het helingsproces aan het verstoren bent. Je zou de zaken op hun beloop moeten laten zodat ze vanzelf een weg bieden naar heling.
Korte broek
Als je droomt dat je een korte broek draagt, geeft dit aan dat je klaar bent om je meer open te stellen en meer van jezelf te laten zien. Deze droom zou ook kunnen verwijzen naar je jeugdige imago en speelse natuur. Het zou misschien een metafoor kunnen zijn die suggereert dat je jezelf te kort doet.
Koudvuur
Wanneer je droom over iemand met koudvuur (wanneer weefsel afsterft en gaat rotten), duidt dit op rouw en verlies.
Kraai
Een kraai in je droom staat symbool voor je vervelende gewoontes en de duistere kant van je karakter. De kraai kan dienen als een boodschapper van je onbewuste. Kraaien betekenen ook verandering, helaas meer negatief dan positief (verlies en ongeluk).
Krabben
Als je droomt dat je jezelf krabt, staat dit symbool voor een kleine irritatie of frustratie. Misschien iets dat klein begon, maar de potentie heeft om uit te groeien tot iets ergers. Het zou ook kunnen dat iemand een gevoelige snaar bij je geraakt heeft.
Krant
Een droom over een krant geeft aan dat een nieuw inzicht zal opkomen voor een probleem dat je in gedachten had. Je bent op zoek naar kennis en oplossingen voor een probleem. Een andere droomuitleg is dat je je wat meer mag laten gelden en zeggen wat je denkt. Een droom waarin je een krant probeert te lezen, maar daar niet in slaagt, duidt op het mislukken van een onzekere onderneming of dat je reputatie in gevaar is.
Kreeft
Een kreeft in je droom symboliseert kracht en doorzettingsvermogen. Je volhardt in je mening (ondanks tegenwerking van anderen) en je zult problemen en kleine moeilijkheden overwinnen. Als je droomt dat je kreeft eet, wijst dit erop dat je je zelfvertrouwen zult terugvinden.
Kreupel
Als je droomt dat je kreupel bent, wijst dit op teleurstelling bij de realisatie van je verwachtingen en verlangens. Stel jezelf eens de vraag wat het is dat je tegenhoudt. Je bent je zelfvertrouwen misschien een beetje kwijtgeraakt. Wees niet bang om hulp te vragen wanneer je het nodig hebt.
Krijger
Als je droomt dat je een krijger bent, vertegenwoordigt dit de uitdagingen van het leven en je vermogen om deze uitdagingen aan te gaan.
Krik
Wanneer je droomt over een krik, suggereert dit dat je op zoek bent naar balans in je leven.
Krimpen
Als je droomt dat je krimpt, suggereert dit dat het je aan zelfvertrouwen en eigenwaarde ontbreekt. Je zou je misschien ook kunnen schamen over een bepaalde situatie, of je onbelangrijk voelen. Het zou ook kunnen dat je het gevoel hebt dat anderen je niet zien staan.
Krokodil
Een krokodil in je droom waarschuwt voor verborgen gevaar. Iemand in je omgeving geeft je slecht advies en probeert je slechte beslissingen te ontlokken.
Kruiden
Een droom over kruiden geeft aan dat je moet proberen om een bepaalde situatie of relatie anders te benaderen. Je zou de dingen eens vanuit een andere invalshoek moeten bekijken en het leven met wat meer passie durven leven.
Kruis
Een kruis staat symbool voor het lijden, martelaarschap, de dood en opoffering. Mischien wil deze droom je vertellen dat je een zware last te dragen hebt. Vraag jezelf eens af wat er in je leven voor moeilijkheden en lijden zorgt.
Kruispunt
Als je droomt dat je op een kruispunt bent, staat dit symbool voor een belangrijke beslissing die je moet maken. Je bent op een punt in je leven aanbeland waar je verschillende keuzes tegen elkaar moet afwegen. Elke keuze leidt naar een ander doel of bestemming.
Kruiwagen
Een kruiwagen in je droom vertegenwoordigt hard werk, arbeid en moeilijkheden. Het symboliseert ook je lichaam en de manier hoe je in het leven staat.
Kuiken
Kuikens brengen geluk als ze in een droom verschijnen. Als de kuikens vrolijk gepiep laten horen in je droom, suggereert dit dat problemen in het echte leven van voorbijgaande aard zijn. Als je droomt over een kuiken dat uit een ei kruipt, wijst dat volgens de traditie op een rijk nageslacht.