Droomwoordenboek

K

Kannibalisme t/m Kerkhof

Kannibalisme
Als je kannibalisme ziet in je droom symboliseert dit een destructief en verboden verlangen of obsessie. Letterlijk gezien verorberen kannibalen het leven van iemand, inclusief hun energie.
Kano
Als je droomt over een kano, vertegenwoordigt dit sereniteit, eenvoud en onafhankelijkheid. Het is een weerspiegeling van je emotionele saldo. Je gaat op eigen kracht en volharding door het leven.
Kanon
Als je een kanon ziet in je droom, wijst dit erop dat er iets drastisch in je leven is dat absoluut moet worden opgelost.
Kant
Kant symboliseert je sensualiteit en vrouwelijkheid. Een alternatieve uitleg is dat kant juist duidt op traditie en ouderwetse ideeën. Misschien ben je ergens iets té praktisch in.
Kapitein
Als je droomt dat je een kapitein bent, wijst dit erop dat je de controle hebt over je emoties en gevoelens en dingen durft te confronteren die je dwars zitten.
Kapper
Al je droomt dat je bij de kapper bent, suggereert dat je je mening aan anderen opdringt. Mischien moet je eens werken aan je zelfbeeld. Een alternatieve uitleg is dat deze droom verwijst naar je houding ten opzichte van je eigen sexualiteit.
Kapseizen
Wanneer je droomt dat je boot is gekapseisd, symboliseert dit het vermijden van een confrontatie met ongemakkelijke gevoelens of situaties.
Kapsel
Als je droomt dat iemand je een nieuw kapsel geeft, suggereert dit dat je een verminderd gevoel van kracht kan ervaren. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je onterechte kritiek krijgt. Aan de andere kant zou een knipbeurt ook een nieuwe start kunnen symboliseren. Je schudt een ongewenst aspect van jezelf af.
Kassa
Een kassa in je droom vertegenwoordigt financiële zorgen. Aan de andere kant zou deze droom juist aan kunnen geven dat je geldelijk gewin kan verwachten.
Kassier
Een droom waarin je een kassier bent, wijst erop dat je je leven en hetgeen je bereikt hebt, opnieuw aan het evalueren bent. Een alternatieve droomuitleg zou kunnen zijn dat je je uit een of andere situatie hebt onttrokken. Je hebt als het ware afgerekend met iets.
Kast
Een droom over een volle, netjes ingerichte kast wijst op plezier en tevredenheid; als de kast leeg en vuil is juist het tegenovergestelde.
Kasteel
Als je een kasteel ziet in je droom symboliseert dit beloning, eer, erkenning en lof voor wat je bereikt hebt.
Kauw
Als je droomt over een kauw, suggereert dit dat je eigenlijk meer zou moeten leren geven en delen met anderen. Een alternatieve uitleg is dat deze vogel symbool staat voor de dood of het einde van iets.
Kauwgom
Een droom over kauwgom suggereert dat je in werkelijkheid onnodig en onrendabel werk doet. Het zal noch voorspoed, noch bevrediging brengen. Je zou je tijd aan het verspillen kunnen zijn.
Keel
Een droom over je keel symboliseert het vermogen om jezelf uit te drukken en je ideeen aan anderen over te brengen.
Kelder
Een droom waarin je in een kelder bent, symboliseert je onderbewustzij en je intuïtie. Hoe de kelder eruit ziet is een aanwijzing van je gevoelsleven en niveau van tevredenheid.
Kelner
Dromen dat je een kelner bent, wijst erop dat je je meer richt op de wensen van anderen dan die van jezelf. Je zou je niet gewaardeerd kunnen voelen.
Kennel
Dromen dat je in een kennel bent, geeft aan dat je je buitengesloten voelt in een relatie of specifieke situatie. Het kan een gevoel vertegenwoordigen, dat je je ongewenst of ongeliefd voelt.
Kerk
Wanneer je een kerk ziet in je droom, is dit een teken van spirituele voeding. De kerk vertegenwoordigt je persoonlijke normen en waarden en de dingen die jij als heilig ervaart.
Kerkhof
Een kerkhof staat voor afgeschafte aspecten van je persoonlijkheid. Het vertegenwoordigt tevens een angst voor het onbekende. Een andere uitleg is dat deze droom verwijst naar een periode van rouw of verlies.