Droomwoordenboek

K

Klimmen t/m Kool

Klimmen
Dromen dat je ergens op klimt (een ladder, touw, enz) betekent dat je probeert om, of al geslaagd bent in het overkomen van een moeilijke (innerlijke) strijd. Deze droom suggereert tevens dat jouw doelen definitief binnen je bereik liggen. Klimmen betekent ook dat je een bepaald niveau van belangrijkheid binnen het sociale of economische gebied hebt bereikt.
Klok
Een klok in je droom duidt op het belang van tijd. Deze droom kan aangeven dat tijd opraakt: Je zou bijvoorbeeld in beslag genomen zijn door een deadline die je moet halen. Hierdoor kan je angstgevoelens ervaren of anders gevoel hebben dat je niet bovenop de zaak zit. het is tijd voor je om flink door te halen.
Klomp
Een droom over een klomp duidt op eenzaamheid en ontrouw.
Kluis
Dromen over een kluis staan symbool voor het onderbewustzijn of persoonlijke middelen en het potentieel. De droom zou je kunnen vertellen dat je moet beginnen je innerlijke reserves, verborgen vaardigheden en ongebruikte energieën aan te spreken en op moet houden deze op te sluiten en weg te bergen.
Knie
Dromen over je knieën symboliseren een vorm van ondersteuning die je kan ontvangen. Het zou ook kunnen aangeven dat je je erg emotioneel voelt op het moment. Er zou sprake kunnen zijn van gevoelens van ontoereikendheid en kwesties met betrekking tot macht of controle. Je hebt misschien iets teveel hooi op je vork genomen.
Knipoog
Als je droomt dat iemand naar je knipoogt, wijst dit op gelach of nieuwe relaties. Deze droom zou ook op romantiek kunnen wijzen.
Knoflook
Een droom waarin je knoflook eet, wijst op je pragmatische- en gevoelige kant als het over liefde gaat;  Je vind zekerheid belangrijker dan liefde. Wanneer je een knoflookteentje ziet in je droom, duidt dit op bescherming tegen gevaar. Je zal jouw hindernissen overwinnen.
Koe
Als je een koe ziet in je droom, staat ze symbool voor blindelings vertrouwen in autoriteit. Het vertegenwoordigt je passieve en dienstbare karakter.
Koekjes
Een droom over koekjes duidt erop dat je je door triviale zaken en kleine problemen laat irriteren.
Koelkast
Dromen over een koelkast voorspelt dat je egoïsme iemand -die zijn werk probeert te doen- zal kwetsen. Als je in een droom de koelkast op een koudere stand zet, zul je tegenslagen ervaren.
Koets
Een droom over deze ouderwetse wijze van transport suggereert dat je manier van denken misschien enigszins ouderwets en gedateerd is. De koets is daarentegen tevens een symbool van macht en status.
Koffer
Als je droomt over een koffer suggereert dit dat je een bijzonder ingetogen persoon bent. Je houdt je gedrag onder controle en je mening voor jezelf. Aan de andere kant kan deze droom aangeven dat je toe bent aan een broodnodige vakantie.
Koffie
Dromen dat je koffie drinkt, suggereert dat je eerst meer kennis en inzicht moet verwerven voordat je een beslissing maakt, of voordat je een project of relatie beëindigt. Je neemt nu misschien te overhaaste beslissingen en je zou even afstand moeten nemen. Een alternatieve uitleg is dat koffie wijst op een behoefte je dagelijkse routine te veranderen.
Koffiezetapparaat
Als je een koffiezetapparaat ziet in je droom, wijst dit op een verstoring van je psyche en welbevinden. Je voelt je misschien wat uit balans. Een alternatieve uitleg is dat deze droom verwijst naar je mate van alertheid.
Kogel
Een droom over een kogel kan de nadruk leggen op het gezegde ”de kogel door de kerk”, ofwel dat wanneer er een besluit genomen is, er geen weg terug meer is. Ronde kogels wijzen erop dat uw waarschijnlijk een prettig en meegaand karakter heeft. Puntige kogels hebben meestal een erotische lading.
Koken
Als je droomt dat je aan het koken bent, duidt dit op een behoefte om anderen op een zodanige wijze te beinvloeden, dat ze je leuk zullen vinden of dat ze afhankelijk van je worden. Het zou ook kunnen wijzen op je verzorgende karakter. Je wil geliefd zijn. Deze droom zou ook aan kunnen geven dat je creatief bezig wilt zijn.
Konijn
Als je droomt over een konijn voorspelt dit geluk, een prettige samenloop van omstandigheden en een positieve uitkomst van toekomstige ondernemingen. Een alternatieve uitleg is dat konijntjes staan voor seksuele activiteit.
Koningin
als je een koningin ziet in je droom, symboliseert dit intuitie en persoonlijke groei. De Koningin kan ook symbool staan voor je moeder. Als een vrouw droomt dat ze de koningin is, duidt dit op een verlangen naar status en macht. Een andere uitleg is dat je meer naar anderen zou moeten luisteren.
Kooi
Als je droomt dat je in een kooi zit, duidt dit op persoonlijke remmingen of dat je je machteloos voelt in sommige delen van je leven. Je kan je gevangen voelen in een huidige relatie of zakendeal. Iemand houdt je (te) kort als het op onafhankelijk handelen aankomt.
Kool
Als je droomt dat je kool eet, suggereert dit dat je niet teveel tijd moet besteden aan bekrompen of kneuterige dingen in je leven. Je leeft juist voor de uitdagingen die het leven biedt.