Droomwoordenboek

V

Vleugels t/m Vormen

Vleugels
Als je droomt dat je vleugels hebt, is dit een verwijzing naar je zachte, engelachtige karakter.
Vliegen
Wanneer je in je droom met gemak rondvliegt en geniet van het uitzicht onder je, duidt dit erop dat je alles onder controle hebt. Je bent boven iets uitgestegen. Het kan betekenen dat je een ander perspectief op een zaak hebt gekregen. Het vermogen om je vlucht te sturen is representatief voor je persoonlijke gevoel van macht.
Vliegtuig
Een droom over een vliegtuig geeft aan dat je obstakels zult overwinnen en een hogere status, of belang zult krijgen. Je zou een nieuwe vrijheid kunnen hebben en een groter bewustzijn kunnen ervaren.
Vliegveld
Als je droomt over een druk vliegveld, vertegenwoordigt dit je behoefte aan vrijheid, hogere idealen, ambities en hoop.
Vliering
Als je droomt dat je de vliering opgaat, duidt dit op een algemene verbetering in je leven en een vooruitgang van je financiële situatie.
Vlinder
Als je droomt over een vlinder, duidt dit op een behoefte om in te burgeren. Vlinders staan tevens symbool voor creativiteit, romantiek, plezier en spiritualiteit. Je zou een transformatie kunnen ondergaan naar een nieuwe manier van denken.
Vloedgolf
Als je een vloedgolf ziet in je droom, wijst dit er op dat een overweldigende emotionele kwestie aandacht behoeft. Je hebt je gevoelens en negatieve emoties wellicht al veel te lang opgekropt.
Vloeitje
Dromen over vloeitjes vertegenwoordigen besluiteloosheid en/of instabiele gedrag. Deze droom kan tevens aangegeven dat je in de verdediging schiet wanneer iets specifieks ter sprake komt.
Vlot
Een droom over een vlot wijst erop dat je geen solide basis voor jezelf hebt ontwikkeld. Er ligt nog veel werk voor de boeg. Als je droomt dat je op een vlot ronddrijft, suggereert je droom dat je door het leven heen zwalkt, zonder enig idee waar je heengaat. Je zou verward zijn over je doel en koers in het leven.
Voertuig
Dromen dat je in een voertuig rijdt (auto, trein, boot, etc), duidt erop dat je grip hebt op je leven of juist dat anderen macht over jou uitoefenen afhankelijk wie het de bestuurder is.
Voeten
Als je je eigen voeten ziet in je droom, symboliseert dit je basis en stabiliteit. Het duidt op een verlangen verstandiger en meer praktisch te zijn. Hou je beide voeten op de grond. Een andere uitleg is juist dat voeten staan voor mobiliteit, onafhankelijkheid en vrijheid. Wellicht heb je onlangs een stap in de goede richting gezet en overweeg je de volgende stap of doel.
Voetstuk
Een voetstuk verwijst in het algemeen naar iets of iemand waar je tegen opkijkt. Als je droomt dat je op een voetstuk staat, wijst dit op erkenning en eer. Je bent het stralende middelpunt. Aan de andere kant zou deze droom er juist op kunnen wijzen dat je te zelfvoldaan bent . Je zou aan het opscheppen kunnen zijn.
Vogel
Als je droomt over tjirpende en/of vliegende vogels, betekent dit blijdschap, harmonie, extase, balans en liefde. Het duidt op een zonnige blik op het leven. Je zult vast spirituele rijkdom ervaren of geestelijke vrijheid. Het kan lijken alsof een een last van je schouders is gevallen.
Vogelkooi
Een vogelkooi staat symbool voor een verlies aan vrijheid. Je voelt je wellicht gevangen in een bepaalde situatie of relatie en je bent niet in staat je vrij uit te drukken.
Vogelverschrikker
Een droom over een vogelverschrikker wijst op depressie. Je zou momenteel een moeilijke periode kunnen doormaken.
Volgen
Als je droomt dat je iets of iemand volgt, suggereert dit dat je in contact zou moeten komen met een of ander aspect van jezelf. Wanneer je droomt dat je gevolgd wordt, wijst dit erop dat je voorzichtiger dient te zijn en voor jezelf op moet komen. Je zou op moeten passen en je (even) defensief opstellen.
Volleybal
Als je volleybal speelt in je dromen, verwijst dit naar je besluiteloosheid en je onvermogen om afspraken te maken. Een ander uitleg zou daarentegen kunnen zijn dat deze droom het belang van samenwerking en teamwork benadrukt. Je zou moeten leren vertrouwen op anderen in plaats alles zelf te willen doen.
Voodoo
Dromen waarin je voodoo bedrijft, suggereren dat je onbewust probeert om negatieve energie af te weren. Als je droomt over een voodoo-pop, vertegenwoordigt dit een primitief en duister aspect van jezelf.
Voorhoofd
Als je een mooi en glad voorhoofd ziet in je droom, verwijst dit naar je goede oordeel en eerlijkheid. Het zegt ook iets over je intellectuele vaardigheden. Een gerimpeld voorhoofd symboliseert zorgen of een last die je meetorst.
Vormen
Als je verschillende vormen gewaar wordt in je droom, suggereert dit dat bepaalde dingen in je leven letterlijk vorm beginnen te krijgen. Je bent in staat tot een duidelijker inzicht in de materie.