Droomwoordenboek

V

Vlam t/m Vogel

Vlam
Dromen waarin je vlammen bestrijd, geven aan dat je je energie moet richten op de weg naar succes en rijkdom.
Vlechtjes
Dromen dat je haar in vlechten zit, vertegenwoordigt jouw nette en ordelijke manier van denken. Het symboliseert je vastberadenheid en sterke mentaliteit.
Vleermuis
Als je vleermuizen ziet in je droom, symboliseren deze viezigheid, demonen en ergernissen. Een alternatieve uitleg is dat vleermuizen duiden op een behoefte om oude gewoontes te veranderen.
Vlees
Wanneer je vlees eet in je droom, betekent dit dat je tot de kern van de zaak komt.
Vlek
Een droom over een vlek symboliseert een oppervlakkige, maar omkeerbare fout in je leven. Let ook op kleur, substantie en plek van de vlek. Wanneer het je niet lukt om de vlek te verwijderen, verwijst dit naar je onbereidheid om te vergeten en vergeven.
Vleugels
Als je droomt dat je vleugels hebt, is dit een verwijzing naar je zachte, engelachtige karakter.
Vliegen
Wanneer je in je droom met gemak rondvliegt en geniet van het uitzicht onder je, duidt dit erop dat je alles onder controle hebt. Je bent boven iets uitgestegen. Het kan betekenen dat je een ander perspectief op een zaak hebt gekregen. Het vermogen om je vlucht te sturen is representatief voor je persoonlijke gevoel van macht.
Vlieger
Dromen dat je aan het vliegeren bent, suggereert dat je ondanks je hoge ambities en doelen, toch goed geaard blijft. Doorzettingsvermogen zal uiteindelijk zijn vruchten afwerpen, hoe moeilijk je huidige taak ook is.
Vliegtuig
Een droom over een vliegtuig geeft aan dat je obstakels zult overwinnen en een hogere status, of belang zult krijgen. Je zou een nieuwe vrijheid kunnen hebben en een groter bewustzijn kunnen ervaren.
Vliegveld
Als je droomt over een druk vliegveld, vertegenwoordigt dit je behoefte aan vrijheid, hogere idealen, ambities en hoop.
Vliering
Als je droomt dat je de vliering opgaat, duidt dit op een algemene verbetering in je leven en een vooruitgang van je financiële situatie.
Vlinder
Als je droomt over een vlinder, duidt dit op een behoefte om in te burgeren. Vlinders staan tevens symbool voor creativiteit, romantiek, plezier en spiritualiteit. Je zou een transformatie kunnen ondergaan naar een nieuwe manier van denken.
Vloedgolf
Als je een vloedgolf ziet in je droom, wijst dit er op dat een overweldigende emotionele kwestie aandacht behoeft. Je hebt je gevoelens en negatieve emoties wellicht al veel te lang opgekropt.
Vloeitje
Dromen over vloeitjes vertegenwoordigen besluiteloosheid en/of instabiele gedrag. Deze droom kan tevens aangegeven dat je in de verdediging schiet wanneer iets specifieks ter sprake komt.
Vloer
Als je een vloer ziet in je droom vertegenwoordigt dit je support systeem en je gevoel van veiligheid. Je hebt een solide basis waar je op kunt vertrouwen.De vloer kan ook de scheidslijn tussen het bewuste en het onbewuste symboliseren.
Vlot
Een droom over een vlot wijst erop dat je geen solide basis voor jezelf hebt ontwikkeld. Er ligt nog veel werk voor de boeg. Als je droomt dat je op een vlot ronddrijft, suggereert je droom dat je door het leven heen zwalkt, zonder enig idee waar je heengaat. Je zou verward zijn over je doel en koers in het leven.
Voertuig
Dromen dat je in een voertuig rijdt (auto, trein, boot, etc), duidt erop dat je grip hebt op je leven of juist dat anderen macht over jou uitoefenen afhankelijk wie het de bestuurder is.
Voeten
Als je je eigen voeten ziet in je droom, symboliseert dit je basis en stabiliteit. Het duidt op een verlangen verstandiger en meer praktisch te zijn. Hou je beide voeten op de grond. Een andere uitleg is juist dat voeten staan voor mobiliteit, onafhankelijkheid en vrijheid. Wellicht heb je onlangs een stap in de goede richting gezet en overweeg je de volgende stap of doel.
Voetstuk
Een voetstuk verwijst in het algemeen naar iets of iemand waar je tegen opkijkt. Als je droomt dat je op een voetstuk staat, wijst dit op erkenning en eer. Je bent het stralende middelpunt. Aan de andere kant zou deze droom er juist op kunnen wijzen dat je te zelfvoldaan bent . Je zou aan het opscheppen kunnen zijn.
Vogel
Als je droomt over tjirpende en/of vliegende vogels, betekent dit blijdschap, harmonie, extase, balans en liefde. Het duidt op een zonnige blik op het leven. Je zult vast spirituele rijkdom ervaren of geestelijke vrijheid. Het kan lijken alsof een een last van je schouders is gevallen.