Droomwoordenboek

V

Vegetatie t/m Verkeer

Vegetatie
Als je droomt over woekerende plantengroei, vertegenwoordigt dit obstakels die je hebt overwonnen teneinde vooruit te komen en te kunnen groeien als persoon.
Veiligheid
Als je een veilig gevoel hebt in je droom, suggereert dit dat je veel onzekerheid in je wakkere leven ervaart. Deze droom compenseert voor je gebrek aan veiligheid. Je hebt de behoefte om je beschermd te voelen, zowel emotioneel als fysiek.
Veiligheidsspeld
Als je droomt over een veiligheidsspeld, wijst dit erop dat een bepaalde situatie op het punt staat te knappen, wat veel angst en bezorgdheid teweeg brengt. Je hebt het gevoel dat het welslagen van de relatie helemaal van jou afhangt.
Veiling
Als je droomt dat je op een veiling bent, wijst dit erop dat je iets (een relatie?) mogelijk te laag,- of juist te hoog inschat. Het kan ook betekenen dat je geleerd hebt van eerdere ervaringen en klaar bent om verder te gaan. Wanneer iemand je overbied in een veiling, suggereert dat je iets wordt ontzegd dat je hebt verdiend.
Veldfles
Wanneer je droomt over een veldfles, suggereert dit dat je op zoek bent naar een makkelijke en eenvoudige manier om je emotionele behoeften te bevredigen.
Venus
Een droom over venus symboliseert liefde, verlangen, vruchtbaarheid, schoonheid en vrouwelijkheid.
Veranda
Een droom waarin je op een veranda bent, duidt op succes in een kwestie die jou angst bezorgt.
Verbouwing
Als je droomt dat je aan het verbouwen bent, wijst dit erop dat oude gewoontes of ideeën vervangen worden door nieuwe manieren om tegen de wereld aan te kijken en met anderen overweg te gaan. Deze droom is tevens een aanwijzing dat je hebt veel tegenwerking hebt overwonnen.
Verdrinken
Als je droomt dat je verdrinkt, suggereert je droom dat je overweldigt bent door emoties of verdrongen gevoelens die terugkeren om je te achtervolgen.
Verdwaald
Als je droomt dat je verdwaald bent, suggereert dit dat je de richting in je leven kwijt bent, of dat je je oorspronkelijke doel niet meer helder hebt.
Verdwalen
Als je droomt dat je verdwaald bent, suggereert dit dat je de richting in je leven kwijt bent of dat je het zicht op je doelen verloren bent. Je voelt je bezorgd en onzeker over het pad dat je gekozen hebt in het leven.
Verdwijning
Dromen waarin mensen of objecten voor je ogen verdwijnen, refereren naar de angst of onzekerheid dat geliefden zomaar zouden kunnen verdwijnen uit je leven. Je zou ook het gevoel kunnen hebben dat je niet kunt bouwen op iemand. Hierdoor kun je je alleen en onbekwaam voelen. Je zou mischien eens moeten werken aan je zelfbeeld en zelfvertrouwen.
Verf
Verf symboliseert de expressie van je diepste emoties. Denk aan de kleur van de verf en welk gevoel je bij deze kleur krijgt. Dit gevoel is precies wat je meer tot uitdrukking zou moeten zien brengen in je wakkere leven. Als je verf mengt in je droom, suggereert dit dat je een beetje variatie probeert aan te brengen in je leven.
Vergadering
Als je droomt dat je in een vergadering zit, geeft je droom aan dat je je energie zou moeten richten op een meer productieve onderneming. Het kan ook betekenen dat je moet leren om bepaalde aspecten van jezelf te aanvaarden.
Vergeten
Als je droomt dat je iets bent vergeten, is dit meestal een boodschap van je onbewuste dat je in het echte leven een afspraak hebt vergeten.
Vergif
Als je droomt over gif, betekent dit dat je iets in je leven moet verwijderen waarvan je pijn in je buik krijgt, of waarvan je ongelukkig wordt. Je moet reinigen en de negativiteit in je leven uitbannen.
Verhuizen
Als je droomt dat je aan het verhuizen bent, suggereert dit dat er veranderingen aan zitten te komen.
Verjaardag
Een droom over je verjaardag wijst op zelfacceptatie. Je viert hoe je in het leven staat en je hebt vrede met hoe je bent als persoon. Aan de andere kant zou eend room over een verjaardag ook kunnen aangegeven dat je bang bent om ouder te worden.
Verjaardagstaart
Een verjaardagstaart is een erg positief droomsymbool: het geeft aan dat je wensen uit zullen komen. Het geeft bovendien je bereidheid aan om andere in je leven toe te laten. De kaarsjes op de taart vertegenwoordigen een positieve levenshouding.
Verkeer
Dromen over het verkeer wijzen op frustraties in je leven en dat dingen niet zo makkelijk gaan als je zou willen. Je hebt het gevoel dat je vastzit.