Droomwoordenboek

V

Verven t/m Vitamines

Verven
Als je droomt dat je je huis verft, wijst dit erop dat je veel succes zult ervaren met een nieuw project, of dat je gepromoveerd wordt naar een gewenste functie. Je zou ook je creativiteit kunnen uitdrukken. Aan de andere kant zou het er wellicht op kunnen wijzen dat je iets probeert te verbergen.
Verwelkt
Als je droomt dat iets verwelkt is, suggereert dit dat je fysiek of emotioneel uitgeput bent. Je zou je depressief kunnen voelen. Een alternatieve betekenis is dat deze droom erop wijst dat je je volledige potentieel niet benut. Je zou je talent verspillen.
Vest
Als je droomt dat je een vest draagt, wijst dit op medeleven voor anderen.
Video
Als je droomt over een video, suggereert dit dat iets zorgvuldig gedocumenteerd is, of juist moet worden. Er zou iets kunnen zijn dat je vergeten bent. Deze droom verwijst naar tevens naar herinneringen en lessen uit het verleden, en de inzichten die je hier van kunt krijgen. Het zou ook kunnen dat de droom de nadruk legt op de indruk die je achterlaat op mensen en wat men van je vind.
Videocamera
Als je droomt dat je een videocamera gebruikt, suggereert dit dat je in je beslissingen wat objectiever zou moeten zijn. Focus op de huidige taak, en probeer je niet te laten beïnvloeden door je emoties in je oordeel.
Vierkant
Als je een vierkant in je droom ziet, duidt dit op je behoefte aan meer stabiliteit. Een vierkant kan ook kracht en soliditeit vertegenwoordigen. Een alternatief is dat je je mischien beperkt voelt om je geveoelens te uiten.
Vies
Als je droomt dat jij of iets vies is, vertegenwoordigt dit je angsten en gevoelens tegenover sex. De droom vloeit voort uit een laag zelfbeeld en gevoelens van minderwaardigheid. Je zou moeten proberen je balans in geest en lichaam te hervinden.
Vijand
Als je droomt dat je je vijanden verslaat, geeft dit aan dat je zakelijke problemen de baas kunt en dat het je waarschijnlijk aan niets zal ontbreken. Als je verslagen wordt door vijanden worden je werkzaamheden bedreigd. Verslaan van tegenstanders voorspelt vooruitgang; als je verslagen wordt juist het tegenovergestelde.
Vijver
Een vijver in je droom vertegenwoordigt rust. Je hebt behoefte aan wat meer tijd voor jezelf. Het de juiste periode om na te denken over jouw situatie en wat er in je leven gebeurt.
Vinger
Vingers in je droom symboliseren fysieke en mentale handigheid. Ze duiden ook op actie, manipulatie en non-verbale communicatie.
Vingerhoedje
Als je een vingerhoedje gebruikt in je droom, wijst dit erop dat je de neiging hebt om voor anderen te zorgen in plaats aan je eigen behoeftes te denken.
Viool
Als je droomt dat je een viool ziet of hoort, symboliseert dit rust en harmonie in de familie.
Viooltje
Viooltjes in je droom symboliseren oneindige, niet aflatende liefde. Ze kunnen ook nobele gedachtes visualiseren. Aan de andere kant zouden ze ook kunnen aangeven dat je te goedgelovig bent.
Viooltjes
Als je viooltjes ziet in je droom, symboliseert dit plezier en mogelijk huwelijksgeluk.
Vis
Dromen over vissen in helder water duidt erop dat je in de gunst zult komen bij rijke en machtige personen. Dode vissen wijzen op het verlies van rijkdom en macht door trieste omstandigheden.
Vishaak
Een droom over een vishaak verwijst naar een bepaald idee of concept dat (nog) tot je door moet dringen.
Visie
Als je droomt dat je zicht wordt belemmerd, wijst dit erop dat je moeilijkheden hebt en fouten maakt in je oordeel.
Visitekaartje
Als je droomt dat je een visitekaartje afgeeft, wijst dit erop dat je meer connecties zou moeten maken en je netwerk misschien zou moeten uitbreiden. Om succesvol te zijn, moet je er op uit durven gaan.
Vissen
Als je droomt dat je aan het vissen bent, geeft dit aan dat je bereid bent onderdrukte emoties onder ogen te zien. Dit geldt in het bijzonder wanneer je in een gat in het ijs aan het vissen bent.
Vitamines
Als je vitamines ziet of inneemt in je droom, duidt dit erop dat je je wilskracht moet versterken. Je zou voor jezelf op moeten komen. Aan de andere kant zou deze droom je attent kunnen maken op je eetgewoontes, en je behoefte om bepaalde voedingsstoffen toe te voegen aan je dieet.