Droomwoordenboek

V

Vest t/m Vlek

Vest
Als je droomt dat je een vest draagt, wijst dit op medeleven voor anderen.
Video
Als je droomt over een video, suggereert dit dat iets zorgvuldig gedocumenteerd is, of juist moet worden. Er zou iets kunnen zijn dat je vergeten bent. Deze droom verwijst naar tevens naar herinneringen en lessen uit het verleden, en de inzichten die je hier van kunt krijgen. Het zou ook kunnen dat de droom de nadruk legt op de indruk die je achterlaat op mensen en wat men van je vind.
Videocamera
Als je droomt dat je een videocamera gebruikt, suggereert dit dat je in je beslissingen wat objectiever zou moeten zijn. Focus op de huidige taak, en probeer je niet te laten beïnvloeden door je emoties in je oordeel.
Vierkant
Als je een vierkant in je droom ziet, duidt dit op je behoefte aan meer stabiliteit. Een vierkant kan ook kracht en soliditeit vertegenwoordigen. Een alternatief is dat je je mischien beperkt voelt om je geveoelens te uiten.
Vies
Als je droomt dat jij of iets vies is, vertegenwoordigt dit je angsten en gevoelens tegenover sex. De droom vloeit voort uit een laag zelfbeeld en gevoelens van minderwaardigheid. Je zou moeten proberen je balans in geest en lichaam te hervinden.
Vijand
Als je droomt dat je je vijanden verslaat, geeft dit aan dat je zakelijke problemen de baas kunt en dat het je waarschijnlijk aan niets zal ontbreken. Als je verslagen wordt door vijanden worden je werkzaamheden bedreigd. Verslaan van tegenstanders voorspelt vooruitgang; als je verslagen wordt juist het tegenovergestelde.
Vinger
Vingers in je droom symboliseren fysieke en mentale handigheid. Ze duiden ook op actie, manipulatie en non-verbale communicatie.
Vingerhoedje
Als je een vingerhoedje gebruikt in je droom, wijst dit erop dat je de neiging hebt om voor anderen te zorgen in plaats aan je eigen behoeftes te denken.
Viool
Als je droomt dat je een viool ziet of hoort, symboliseert dit rust en harmonie in de familie.
Viooltje
Viooltjes in je droom symboliseren oneindige, niet aflatende liefde. Ze kunnen ook nobele gedachtes visualiseren. Aan de andere kant zouden ze ook kunnen aangeven dat je te goedgelovig bent.
Viooltjes
Als je viooltjes ziet in je droom, symboliseert dit plezier en mogelijk huwelijksgeluk.
Vis
Dromen over vissen in helder water duidt erop dat je in de gunst zult komen bij rijke en machtige personen. Dode vissen wijzen op het verlies van rijkdom en macht door trieste omstandigheden.
Visie
Als je droomt dat je zicht wordt belemmerd, wijst dit erop dat je moeilijkheden hebt en fouten maakt in je oordeel.
Visitekaartje
Als je droomt dat je een visitekaartje afgeeft, wijst dit erop dat je meer connecties zou moeten maken en je netwerk misschien zou moeten uitbreiden. Om succesvol te zijn, moet je er op uit durven gaan.
Vissen
Als je droomt dat je aan het vissen bent, geeft dit aan dat je bereid bent onderdrukte emoties onder ogen te zien. Dit geldt in het bijzonder wanneer je in een gat in het ijs aan het vissen bent.
Vitamines
Als je vitamines ziet of inneemt in je droom, duidt dit erop dat je je wilskracht moet versterken. Je zou voor jezelf op moeten komen. Aan de andere kant zou deze droom je attent kunnen maken op je eetgewoontes, en je behoefte om bepaalde voedingsstoffen toe te voegen aan je dieet.
Vlam
Dromen waarin je vlammen bestrijd, geven aan dat je je energie moet richten op de weg naar succes en rijkdom.
Vleermuis
Als je vleermuizen ziet in je droom, symboliseren deze viezigheid, demonen en ergernissen. Een alternatieve uitleg is dat vleermuizen duiden op een behoefte om oude gewoontes te veranderen.
Vlees
Wanneer je vlees eet in je droom, betekent dit dat je tot de kern van de zaak komt.
Vlek
Een droom over een vlek symboliseert een oppervlakkige, maar omkeerbare fout in je leven. Let ook op kleur, substantie en plek van de vlek. Wanneer het je niet lukt om de vlek te verwijderen, verwijst dit naar je onbereidheid om te vergeten en vergeven.