Droomwoordenboek

T

Trommel t/m Tyfus

Trommel
Als je droomt dat je trommelt, wijst dit er op dat je leeft volgens je eigen voorwaarden. Je hebt een sterke wil en blijft bij de beslissingen die je neemt. Trommelgeluid staat ook symbool voor het ritme van het leven en de noodzaak met een gestaag tempo je doelen na te jagen.
Trompet
Als je een trompet ziet of hoort in je droom, betekent dit een een waarschuwing of wijst het op een of andere gevaarlijke situatie waarin je je thans bevindt. Het is een manier van je onbewuste om je aandacht te vragen voor iets.
Troon
Als je droomt dat je op een troon zit, staat dit symbool voor macht, leiderschap en authoriteit. Je hebt het gevoel de controle te hebben over alle aspecten van het leven.
Trouwen
Als je droomt over een huwelijk, duidt dit een verbintenis, harmonie of een overgangsperiode. Je gaat door een belangrijke ontwikkelingsfase in je leven.
Trouwring
Een trouwring in je droom vertegenwoordigt compleetheid en eeuwige liefde. Als je niet getrouwd bent en een trouwring vind in je droom, dan betekent dit dat je relatie een nieuw niveau heeft bereikt.
Tsunami
Een droom over een tsunami geeft aan dat je je overweldigd voelt door een onderdrukt gevoel of onbewust materiaal dat naar de oppervlakte komt. Je zou een bepaalde somberheid of emotionele instabiliteit in je wakkere bestaan kunnen ervaren.
Tuimelen
Als je droomt dat je tuimelt, betekent dit achteloosheid. Als je anderen ziet tuimelen, duidt dit erop dat de onachtzaamheid van anderen je voordeel en winst op kunnen leveren.
Tuin
Dromen over een tuin met veel groen en bloemen voorspelt geluk en comfort. Als er groenten in de tuin groeien wijst dit op achteruitgang en laster.
Tuinieren
Een droom waarin je aan het tuinieren bent, symboliseert werk- of carrière-aangelegenheden. Ga bij jezelf na hoe je tegenover tuinieren staat, of hoe de tuin erbij ligt om inzicht te krijgen over een situatie op 't werk.
Tuinstoel
Wanneer je droom dat je in een tuinstoel zit, suggereert dit dat je even halt moet houden en afstand moet nemen van een probleem in je wakkere bestaan. Je moet het probleem vanuit een frisse, nieuwe invalshoek bekijken. De alternatieve droomuitleg is dat je simpelweg even moet uitrusten en ontspannen.
Tulband
Als je een tulband ziet in je droom, suggereert dit dat je je beperkt voelt door wat de maatschappij als normaal beschouwt.
Tulpen
Tulpen duiden op een frisse start. Je houdt van het leven. Tulpen staan tevens symbool voor geloof, liefdadigheid en hoop.
Tumor
Als je droomt dat jij of iemand anders een tumor heeft, suggereert dit dat een verdrongen herinnering onrustig blijft, en dreigt om in je bewustzijn boven te komen drijven. Je zou deze kwesties moeten aanpakken. Let erop waar de tumor zich in het lichaam bevind voor aanvullende symboliek.
Tunnel
Dromen over een tunnel staan symbool voor de vagina, de baarmoeder en geboorte. De droomuitleg zou kunnen zijn dat de droom wijst op een behoefte aan veiligheid en verzorging.
Turquoise
Turquoise symboliseert geluk en voorspoed. Een turqoise edelsteen zou ook duistere krachten afweren. Bovendien bezit het helende energie en helpt het de krachten tussen geesten van lucht en aarde te verenigen.
TV
Als je droomt dat je tv kijkt, slaat dit op je brein, je geest en je gedachtes. Het geeft aan hoe je je ideeën krijgt en hoe je deze tot uitdrukking brengt. De programmas die je ziet geven een goed beeld van de dingen die je op dit moment bezighouden.
Tweeling
Tweelingen in je droom betekenen ambivalentie, dualiteit en tegengestelden. Ze vertegenwoordigen tevens veiligheid in zaken, trouw en tevredenheid met het leven. Deze droom zou ook kunnen betekenen dat je ofwel in harmonie, of juist in disharmonie bent tussen ideeën en beslissingen.
Tweeling
Wanneer je droomt dat iemand een tweeling is, vertegenwoordigt dit jouw snelle denkvermogen en pientere verstand. Je bent veelzijdig en in staat om je makkelijk aan te passen aan veranderende omstandigheden. Aan de andere kant zou deze droom ook op je persoonlijke connecties kunnen slaan en je (on)vermogen om met anderen contact te maken.
Twijgje
Als je droomt over een twijgje, vertegenwoordigt dit kleine of minder belangrijke groei in je leven.
Tyfus
Als je droomt dat je tyfus hebt, wijst dit erop dat je voorzichtig moet zijn met wie je je inlaat en bedacht moet zijn op rivalen die je kwaad willen doen.