Droomwoordenboek

T

Trouwen t/m Typen

Trouwen
Als je droomt over een huwelijk, duidt dit een verbintenis, harmonie of een overgangsperiode. Je gaat door een belangrijke ontwikkelingsfase in je leven.
Trouwring
Een trouwring in je droom vertegenwoordigt compleetheid en eeuwige liefde. Als je niet getrouwd bent en een trouwring vind in je droom, dan betekent dit dat je relatie een nieuw niveau heeft bereikt.
Tuimelen
Als je droomt dat je tuimelt, betekent dit achteloosheid. Als je anderen ziet tuimelen, duidt dit erop dat de onachtzaamheid van anderen je voordeel en winst op kunnen leveren.
Tuin
Dromen over een tuin met veel groen en bloemen voorspelt geluk en comfort. Als er groenten in de tuin groeien wijst dit op achteruitgang en laster. Voor vrouwen betekent deze droom dat zij veel plezier binnen het gezin zullen hebben. Wanneer je droomt dat je met je geliefde door een tuin loopt met in bloei staande planten, dan voorspelt dit zuiver geluk en onafhankelijkheid.
Tuinieren
Een droom waarin je aan het tuinieren bent, symboliseert werk- of carrière-aangelegenheden. Ga bij jezelf na hoe je tegenover tuinieren staat, of hoe de tuin erbij ligt om inzicht te krijgen over een situatie op 't werk.
Tuinstoel
Wanneer je droom dat je in een tuinstoel zit, suggereert dit dat je even halt moet houden en afstand moet nemen van een probleem in je wakkere bestaan. Je moet het probleem vanuit een frisse, nieuwe invalshoek bekijken. De alternatieve droomuitleg is dat je simpelweg even moet uitrusten en ontspannen.
Tulband
Als je een tulband ziet in je droom, suggereert dit dat je je beperkt voelt door wat de maatschappij als normaal beschouwt.
Tulpen
Tulpen duiden op een frisse start. Je houdt van het leven. Tulpen staan tevens symbool voor geloof, liefdadigheid en hoop.
Tumor
Als je droomt dat jij of iemand anders een tumor heeft, suggereert dit dat een verdrongen herinnering onrustig blijft, en dreigt om in je bewustzijn boven te komen drijven. Je zou deze kwesties moeten aanpakken. Let erop waar de tumor zich in het lichaam bevind voor aanvullende symboliek.
Tunnel
Dromen over een tunnel staan symbool voor de vagina, de baarmoeder en geboorte. De droomuitleg zou kunnen zijn dat de droom wijst op een behoefte aan veiligheid en verzorging.
Turquoise
Turquoise symboliseert geluk en voorspoed. Een turqoise edelsteen zou ook duistere krachten afweren. Bovendien bezit het helende energie en helpt het de krachten tussen geesten van lucht en aarde te verenigen.
TV
Als je droomt dat je tv kijkt, slaat dit op je brein, je geest en je gedachtes. Het geeft aan hoe je je ideeën krijgt en hoe je deze tot uitdrukking brengt. De programmas die je ziet geven een goed beeld van de dingen die je op dit moment bezighouden.
Tweeling
Tweelingen in je droom betekenen ambivalentie, dualiteit en tegengestelden. Ze vertegenwoordigen tevens veiligheid in zaken, trouw en tevredenheid met het leven. Deze droom zou ook kunnen betekenen dat je ofwel in harmonie, of juist in disharmonie bent tussen ideeën en beslissingen.
Tweeling
Wanneer je droomt dat iemand een tweeling is, vertegenwoordigt dit jouw snelle denkvermogen en pientere verstand. Je bent veelzijdig en in staat om je makkelijk aan te passen aan veranderende omstandigheden. Aan de andere kant zou deze droom ook op je persoonlijke connecties kunnen slaan en je (on)vermogen om met anderen contact te maken.
Twijgje
Als je droomt over een twijgje, vertegenwoordigt dit kleine of minder belangrijke groei in je leven.
Tyfus
Als je droomt dat je tyfus hebt, wijst dit erop dat je voorzichtig moet zijn met wie je je inlaat en bedacht moet zijn op rivalen die je kwaad willen doen.
Typemachine
Wanneer je een typemachine ziet in je droom, duidt dit erop dat je (wederom) contact opneemt met een bepaald iemand in je leven.
Typen
Als je droomt dat je aan het typen bent, suggereert dit dat je moeite hebt om je gedachten verbaal uit te drukken.