Droomwoordenboek

T

Tenen t/m Tijdschrift

Tenen
Wanneer je droomt over je tenen, vertegenwoordigt dit je motoriek en hoe je door het leven gaat. Een alternatief is dat tenen symbool staan voor de minder belangrijke details van het leven en hoe u daar mee omgaat.
Tennis
Dromen waarin je aan het tenissen bent, vertegenwoordigen veranderingen en de behoefte om je actief te manifesteren. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je jezelf telkens weer moet bewijzen. Een andere droomuitleg zou kunnen zijn dat je niet in staat bent om je te binden aan een bepaalde situatie of besluit. Je gaat letterlijk heen en weer tussen twee keuzes.
Tent
Als je droomt dat je in een tent bent, duidt dit op een verfrissende, maar tijdelijke verandering van je dagelijkse routine. Je hebt behoefte aan vrije tijd en even vrijaf van het dagelijkse stramien. De droom kan ook wijzen op instabiliteit en onzekerheid in je huidige situatie. Je wilt je niet settelen.
Termieten
Als je droomt over termieten, duidt dit op een tijdelijke toename van fortuin in een korte tijdspanne.
Terrarium
Dromen over een terrarium (een bak om reptielen te houden) duiden erop dat je bepaalde aspecten van jezelf geheim houdt en ze beschermt tegen anderen. Een andere uitleg is dat het terrarium vruchtbaarheid, creativiteit en het ontstaan van nieuw ideeën symboliseert.
Terras
Als je droomt dat je op het terras (van een huis) bent, suggereert dit een open houding tegenover een bepaalde situatie.
Terrorist
Dromen dat je een terrorist ziet of dat je er zelf een bent, suggereren dat je frustraties een voedingsbodem bieden voor je gewelddadige neigingen. Je zou je machteloos kunnen voelen.
Testament
Dromen dat je een testament opmaakt duiden erop dat je vooruit kijkt naar de toekomst. Je zou kunnen beginnen aan een nieuwe fase in je leven.
Testikels
Dromen over testikels symboliseren rauwe energie, kracht, vruchtbaarheid of sexdrive. Deze droom kan verwijzen naar angsten met betrekking tot je sexuele vaardigheid. Een andere droomuitleg is dat je een een hoop lef (ballen) nodig hebt om een bepaalde klus te klaren.
Theater
Een droom over een theater weerspiegelt hoe je in het leven staat. Wat er op het toneel gebeurt is feitelijk een verbeelding van je eigen fantasieën en verlangens. Wanneer je zelf in het theater staat, suggereert de droom of je wel de juiste rol in het echte leven toebedeeld is.
Thee
Als je droomt dat je thee zet of thee drinkt, suggereert dit tevredenheid met je leven. Je neemt de tijd met betrekking tot een bepaalde relatie of situatie.
Theekopje
Als je theekopjes ziet in je droom, wijst dit op de behoefte spiritueler te zijn, en ook naar spirituele verlichting in zijn algemeen.
Therapeut
Een therapeut in je dromen duidt op wijsheid vanuit je onbewuste. De therapeut kan verschijnen om je te helpen om te gaan met problemen, dingen die je niet ziet of kwesties die je weigert rechtstreeks te confronteren.
Thermometer
Dromen over thermometers zijn een rechtstreekse verwijzing naar je emoties, of je nu frigide bent, emotioneel koud, warm of zelfs heet.
Thermosfles
Wanneer je een droom hebt over een thermosfles, suggereert dit dat je een bepaald gevoel of hoop in leven probeert te houden. Negatief uitgelegd betekent dit je je te lang aan iets hebt vastgeklampt, en dat het tijd kan zijn om dit los te laten.
Tiara
Als je een tiara ziet in je droom symboliseert dit vrouwelijke kracht en mystiek. Je gebruikt je vrouwelijkheid om je zin te krijgen.
Tiener
Als je droomt dat je een tiener bent terwijl je de tienerjaren al een poosje ontgroeid bent, suggereert dit dat je je onvolwassen gedragen hebt. Een of ander aspect van jezelf zou verder ontwikkeld moeten worden teneinde vervulling te vinden of een doel of te bereiken. Een andere uitleg zou kunnen zijn dat je vecht voor je onafhankelijkheid en autonomie.
Tijd
Als je droomt over tijd, wijst dit op een angst dat je niet in staat bent om te gaan met de druk en stress van het dagelijks leven.
Tijdreizen
Als je droomt dat je door de tijd reist, duidt dit op een wens om te ontsnappen aan de huidige realiteit.
Tijdschrift
Als je een tijdschrift leest in je droom, wijst dit erop dat je open staat voor nieuwe ideeën en opvattingen. Het soort tijdschrift is ook van belang, net als de thematiek die hieruit blijkt. De Libelle, Margriet of Viva hebben een heel andere betekenis dan bijvoorbeeld de Playboy.